NEWS OF THE WORLD (26/10/23)


• Φαίνεται ότι οι αδελφές Wilson τα βρήκαν κι ανακοίνωσαν την πρώτη κοινή τους εμφάνιση-συναυλία, μετά το 2019. Θα παίξουν την Πρωτοχρονιά στο Climate Pledge Arena του Seattle μαζί με τους Jason Bonham’s Led Zeppelin Evening.

• Μετά από 16 χρόνια συνεργασία, αποχώρησε από τους Smashing Pumpkins, ο κιθαρίστας Jeff Schroeder.
• Η ετήσια γιορτή της παγκόσμιας μουσικής, τα MTV Europe Music Awards που ήταν προγραμματισμένα για τον επόμενο μήνα στο Παρίσι, ακυρώθηκαν, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές την Πέμπτη, επικαλούμενοι «την αστάθεια εξαιτίας των διεθνών γεγονότων» λόγω της σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Γάζα.
• Γαμώτο. Με καρκίνο στο  λάρυγγα διαγνώστηκε ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των Slade, Noddy Holder.
• Οι Wishbone Ash θα κυκλοφορήσουν μια υπογεγραμμένη περιορισμένη έκδοση του εμβληματικού εξώφυλλου του Arhus που φιλοτέχνησε η Hipgnosis. Η φωτογράφιση έγινε στην τοποθεσία Gorge Du Verdon στο Provence της Γαλλίας και είναι άγνωστο ποιος είναι ντυμένος με την ενδυμασία! Πατήστε εδώ για να το παραγγειλετε. 

• Μεγάλη δημοσιότητα πήρε η ερμηνεία του 75χρονου Robert Plant, η πρώτη φορά, μετά από 16 χρόνια, όπου τραγούδησε “Stairway to Heaven”. ‘Όλα αυτά τα χρόνια αρνιόταν να τραγουδήσει κομμάτια των Led Zeppelin ή επέλεγε να τραγουδάει κάποια λίγα αλλά αυτή η ερμηνεία του έχει μια εξήγηση. Ζήτησε σαν αμοιβή ένα πολύ μεγάλο ποσό για να το τραγουδήσει και με τη σειρά του το προσέφερε  σε ίδρυμα ερευνών κατά του καρκίνου. Μαζί του ο πρώην κιθαρίστας των Duran Duran, Andy Taylor(με το  παλτό και το καπέλο), ο πρώην κιθαρίστας των Reef και νυν Goldray,  Kenwyn House, Dino Jelusick (για ένα διάστημα στους Whitesnake), ο μπασίστας Guy Pratt (έχει παίξιε4  με χιλιάδες, απλά  αναφέρω τους Pink Floyd, Roxy Music, Gary Moore, Madonna, Peter Cetera, Michael Jackson, Robert Palmer, Echo & the Bunnymen, Tears for Fears, Icehouse, Iggy Pop, Tom Jones, Debbie Harry, Whitesnake και πρόσφατα με τους Nick Mason's Saucerful of Secrets που τον είχαμε δει το 2022 στην Αθήνα) και η Αnne Rani στα φωνητικά. Η μικρή συναυλία έγινε στις 21 Οκτωβρίου και διοργανώθηκε από τον Andy Taylor που πολεμάει τον καρκίνο.  Την τελευταία φορά που ο Plant τραγούδησε το Stairway to Heaven ήταν στο reunion Led Zeppelin το 2007.

• Φαίνεται ότι συνήθισε στην ιδέα κι ενώ στην αρχή ήταν αρνητικός, τώρα ο Keith Richards, μάλλον έχει αποδεχτεί ότι στο μέλλον οι Rolling Stones θα περιοδεύσουν με..ολόγραμμα. «Είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί. Το θέλω; Τώρα, αυτό είναι άλλο πράγμα. Αλλά δεν ξέρω αν θέλω να περιμένω τόσο πολύ, φίλε. Αλλά την ίδια στιγμή, δεν θα εξαρτάται από εμένα, έτσι δεν είναι»;
• Έφυγε από  τη ζωή σε ηλικία 87 η Αμερικάνικα jazz πιανίστρια και συνθέτης Carla Bley που είχε ξεχωρίσει για τις καινοτομίες της αλλά και τις πρωτοποριακές συνθέσεις της στη σύγχρονης τζαζ.
• Σε συνέντευξή του στον Justin Young και στην εκπομπή Monsters, Madness And Magic, ο τραγουδιστής των Scorpions, Klaus Meine είπε ότι ακόμα βρίσκονται στην περιοδεία προώθησης του άλμπουμ Rock Believer.  «Τώρα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα αλλά θα συνεχίσουμε την επόμενη χρονιά. Ίσως επιστρέψουμε στην Αμερική για ακόμα περισσότερες συναυλίες αλλά και να επισκεφτούμε μέρη που δεν έχουμε παίξει. Ίσως αν έχουμε καινούργια τραγούδια, να μπούμε στο studio! Υπάρχουν εκατομμύρια rock believers που θέλουν να μας δουν και οι χρονιές 2024 και 2025 είναι πολύ σημαντικές για εμάς, γιατί κλείνουμε 60 χρόνια και θα το γιορτάσουμε κατάλληλα».
• Σύμφωνα με το site του περιοδικού Rolling Stone, η οικογένεια του τεχνικού κιθάρας των KISS, Francis Stueber, ο οποίος πέθανε το 2021 αφού προσβλήθηκε από τον COVID-19 κατά τη διάρκεια της περιοδείας "End Of The Road" του συγκροτήματος, έχει καταθέσει μήνυση κατά των Gene Simmons και Paul Stanley, του manager τους Doc McGhee, την εταιρεία συναυλιών Live Nation αλλά και την αλυσίδα ξενοδοχείων Marriott International, θεωρώντας τους υπεύθυνους για το θανατό του! Ο Stueber είχε δουλέψει και σε όλες τις προσωπικές περιοδείες του Stanley αλλά μεμονωμένες συναυλίες των KISS, από το 2002 μέχρι τον θάνατό του τον Οκτώβριο του 2021. Mάλιστα ανέβαινε στη  σκηνή με το συγκρότημα κατά τη διάρκεια ενός θεατρικού που έκαναν με τίτλο "Gene Simmons Family Jewels", όπου οι KISS έπαιξαν για τους στρατιώτες. Η οικογένεια θεωρώντας ότι κόλλησε τον υιό κατά τη διάρκεια των περιοδειών, κι αυτό γιατί οι Kiss δεν είχαν πάρει τα κατάλληλα μέτρα, η οικογένεια του Stueber ζητάς να της καταβληθούν έξοδα κηδείας και ταφής, της μόνιμης στέρησης της ερωτικής συντροφιάς, της στοργής παρηγοριά, κοινωνία, παρηγοριά, βοήθεια, υπηρεσίες και οικονομικές συνεισφορές καθώς και ηθική υποστήριξη, που να μεταφραστεί σε χρηματικό ποσό!!!


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου