ROCK INCIDENT 251: ΠΟΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΑΠΕΡΡΙΨΕ Η DEBBIE HARRY ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕ (ΠΟΛΥ)

Στη μεγάλη καριέρα της, η Deborah Harry (πραγματικό όνομα Angela Trimble) ή καλύτερα Debbie Harry, παράλληλα με την μουσική καριέρα της έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες, αρχής γενομένης το 1975 στην ταινία Deadly Hero,  όπου το όνομά της δεν αναφερόταν στους τίτλους! Ακολούθησαν διάφοροι ρόλοι στις ταινίες Union City, Roadie, Downtown 81, Wild Style για να φθάσουμε στο Videodrome(1983), New York Stories (1989) και Hairspray (1988) όπου στην τελευταία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Στη συνέχεια έπαιξε σε πιο γνωστές ταινίες όπως Tales from the Darkside: The Movie (1990), Heavy(1995), Cop Land (1997), Deuces Wild (2002) και Elegy (2008), για να ακολουθήσει μια σειρά μουσικών ντοκιμαντέρ. Συνολικά έχει παίξει σε πάνω από 20 ταινίες, οι περισσότερες βγήκαν στους αμερικάνικους κινηματογράφους.
Υπάρχει όμως μια ταινία για την οποία έχει μετανιώσει που την απέρριψε τη συμμετοχή της κι αυτή είναι το Blade Runner του Ridley Scott, όπου της προτάθηκε ο ρόλος του ξανθού ρομπότ Pris, ρόλο που πήρε τελικά η Daryl Hannah. «Εκείνη την εποχή, φρόντιζα τον κιθαρίστα του συγκροτήματος  Blondie, Chris Stein ο οποίος είχε καταρρεύσει επί σκηνής και η δισκογραφική μου εταιρεία δεν ήθελε να αφιερώσω χρόνο άλλο χρόνο για να κάνω μια ταινία. Έκανα λάθος που τους άκουσα, γιατί το Blade Runner κατέληξε να γίνει μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών και μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες της δεκαετίας του 1980, με δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ». Στην ταινία, πρωταγωνιστεί ο Harrison Ford και το σενάριο αφηγείται την ιστορία επιβολής του νόμου (σε μελλοντικό χρόνο) που στέλνεται να κυνηγήσει μια ομάδα ανδροειδών που έχουν κλέψει ένα διαστημόπλοιο.
Σήμερα, στα 77της το sex symbol των δεκαετιών 70 και 80, έχει εγκαταλείψει τα σχέδια της για όποια κινηματογραφική καριέρα αλλά μουσικά εμφανίστηκε με τους Blondie στο Glastonbury σε μια πολύ καλή συναυλία.

Α.Ρ.

26/7/23
 


 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου