ΠΟΣΟ ΚΡΙΜΑ! ΠΕΘΑΝΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 56 ΕΤΩΝ Η SINEAD O’CONNOR

 

Μια από τις καλύτερες τραγουδίστριες, η Ιρλανδή Sinead O’Connor (γεννήθηκε στο Δουβλίνο το 1966), έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών, χωρίς να έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής η αιτίας θανάτου της. Είχε ηχογραφήσει 10 άλμπουμ και ετοιμαζόταν να κυκλοφορήσει και το ενδέκατο με τίτλο No Veteran Dies Alone. Στο πλατύ κοινό έγινε γνωστή το 1990 όταν ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο τη σύνθεση του Prince,  "Nothing Compares 2 U". Η καριέρα της πέρασε από πολλά κύματα όπως και η προσωπική ζωή της. Το 2017 άλλαξε το όνομά της σε Magda Davitt, γιατί δεν ήθελε να είμαι μέρος των στεροτύπων, ενώ το 2018 ασπάστηκε το Islam και ξανά άλλαξε το όνομά της σε Shuhada και το 2019 άλλαξε και το επίθετό της από Davitt σε Sadaqat. Παντρεύτηκε 4 φορές κι απέκτησε 4 παιδιά, με πρώτο σύζυγο τον παραγωγό της  John Reynolds. Το 2015 είχε αποκτήσει το πρώτο εγγονάκι της αλλά το 2017, ο 17χρονος γιός της Shane, αυτοκτόνησε. Αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως διπολική διαταραχή, ενώ στα 33 χρόνια της, είχε  αποπειραθεί να αυτοκτονήσει. Ήταν αγοραφοβική, ενώ αργότερα είπε ότι είχε λάβει «δεύτερες γνώμες» και της είπαν και της είπαν ότι δεν ήταν διπολική.

Έχει επίσης διαγνωστεί με σύνθετη διαταραχή μετατραυματικού στρες και οριακή διαταραχή προσωπικότητας. Μετά από 30 χρόνια χρήσης κάνναβης, πήγε σε ένα κέντρο αποκατάστασης και τερμάτισε τον εθισμό της.
Σεξουαλικά, είχε δηλώσει ότι είχε περισσότερες σχέσεις με άνδρες παρά με γυναίκες (μόνο 3) αλλά αισθανόταν λεσβία. Πολιτικά, ήταν ένθερμη υποστηρικτής της ενωμένης Ιρλανδίας και κάλεσε το αριστερό ρεπουμπλικανικό κόμμα Sinn Fein να είναι «πιο γενναίο». Τον Δεκέμβριο του 2014 εντάχθηκε στο Sinn Féin και με δηλώσεις της ζήτησε την «κατεδάφιση» της Δημοκρατίας της και την αντικατάστασή της με μια νέα, ενωμένη χώρα. Έχει επίσης καλέσει βασικούς πολιτικούς του Sinn Féin όπως τον Gerry Adams να παραιτηθούν επειδή «υπενθυμίζουν στους ανθρώπους τη βία», αναφερόμενη στα διαρκή προβλήματα, ενώ πίστευε ότι η Ιρλανδία δεν έπρεπε να ανήκει στη Μ.Βρετανία.
Έζησε ταραχώδη ζωή, με σοβαρά προσωπικά προβλήματα, αλλά εμείς θα τη θυμόμαστε σαν μια εξαιρετική ερμηνεύτρια. Ο Θεός ας αναπαύσει τη ψυχή της. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

26/7/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου