NEWS OF THE WORLD (7/7/23)


• Σε συνέντευξη του στην Elena Rosberg του ραδιοφωνικού σταθμού Z-Rock, ο 71χρονος πρώην μπασίστας/τραγουδιστής των Deep Purple Glenn Hughes, μίλησε για μια πιθανή συνεργασία με τον πρώην σύντροφό του στο συγκρότημα, David Coverdale. Ο Hughes  είπε ότι έχουν μιλήσει για μια πιθανή συνεργασία τα τελευταία 10 χρόνια αρκετές φορές, αλλά και οι δύο ήταν πολύ απασχολημένοι.  Έτσι, η όποια ευκαιρία για μια συνεργασία έκλεισε και δεν ξέρουν για πόσο καιρό. Αν υπήρχε η πιθανότητα να το προχωρούσαν,  θα γινόταν αμέσως. Η αλήθειας είναι ότι υπάρχουν χιλιάδες fans που θα ήθελαν να τους ξανά δουν μαζί, αλλά τώρα που φωνή του Coverdale δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση ενώ αντίθετα του Hughes σε πολύ καλή, δεδομένης και της ηλικίας του, πολύ δύσκολα ο Coverdale θα έβγαινε σε μια κοινή περιοδεία.

• Δείτε το μεγάλο συγκρότημα των Lynyrd Skynyrd να παίζει το κλασικό 4"Gimme Three Steps" με τον Gary Rossington στην κιθάρα. Το video προέρχεται από την ταινία The 50th Anniversary Of Lynyrd Skynyrd, όπου παρουσιάζεται η τελευταία συναυλία τους με τη συμμετοχή του Rossington (πέθανε τον Μάρτιο του 2023).



• Σε πρόσφατη συνέντευξη του με την Barbara Caserta στο ραδιοσταθμό Linea Rock, ο Gene Simmons όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο αν τα αρχικά μέλη των KISS, Ace Frehley (κιθάρα) και Peter Criss (τύμπανα) θα κάνουν guest εμφανίσεις στις τελευταίες συναυλίες τους συγκροτήματος στο Madison Square Garden (στις αρχές  Δεκέμβρη), απάντησε: "Για τους fans, ειδικά τους μεγαλύτερους σε ηλικία, θέλουν να δουν τον Ace και τον Peter να ξανά παίζουν μαζί μας. Οι νεότεροι fans δεν τους είδαν και δεν τους ξέρουν. Οι  μεγαλύτεροι θαυμαστές αναρωτιούνται γιατί δεν παίζουν στην αποχαιρετιστήρια περιοδεία οι Ace και Peter κα ιθα τους απαντήσω ότι τους προτείναμε να  βγουν στο encore, αλλά και οι 2 απάντησαν όχι! Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω, αλλά το αποδέχομαι. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του hard rock μας θυμίζει ότι οι KISS θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο την αποχαιρετιστήρια περιοδεία που θα κορυφωθεί στις συναυλίες στο Madison Square  Garden, την 1η και 2α Δεκεμβρίου 2023.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, ο μπασίστας των Σπυριδούλα, Τόλης Μαστρόκαλος, που  τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας με χρόνια αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, αλλά παρ όλα αυτά, παρέμενε ενεργός. Είχε παίξει στον ιστορικό δίσκο της ελληνικής δισκογραφίας «Μπάμπης ο Φλου»κι όταν αποχώρησε συνέχισε να συμμετέχει σε διάφορα συγκροτήματα όπως η Εταιρεία Καλλιτεχνών που δημιούργησε ο Παύλος Σιδηρόπουλος. Στην συνέχεια πέρασε στο χώρο της διαφήμισης και του μάρκετινγκ ενώ έπαιξε στις πρόσφατες εμφανίσεις του Δημήτρη Πουλικάκου, στο Κύτταρο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.
• Ο εμβληματικός πίνακας του Frank Frazetta με τίτλο Dark Kingdom που χρησιμοποιήθηκε στο εξώφυλλο του άλμπουμ των Molly Hatchet, Flirtin' With Disaster(1979), πουλήθηκε στην Heritage Auctions την περασμένη εβδομάδα για ένα ρεκόρ 6.000.000. Το Flirtin' With Disaster ήταν ένα από τα κορυφαία άλμπουμ του southern rock, με τις πωλήσεις του να ξεπερνούν τα 2.000.000 αντίτυπα. Δεν ήταν το εξώφυλλο των Molly Hatchet στο  οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το συγκεκριμένος πίνακας, αφού το 1976 είχε χρησιμοποιηθεί ως εξώφυλλο στο μυθιστόρημα του Carl Edward Wagner Βάγκνερ, «Σκοτεινή Σταυροφορία». Όμως η τιμή πώλησης του (6.000.000)  είναι η υψηλότερη του είδους της τέχνης φαντασίας και του καταλόγου του Frazetta, ξεπερνώντας τον πρώην κάτοχο του ρεκόρ, το «Egyptian Queen», που έφτασε τα 5.400.000 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία το 2019. Άλλα έργα της Frazetta με επταψήφια ποσά περιλαμβάνουν το "Death Dealer VI" (1,79 εκατομμύρια δολάρια το 2018), το «A Princess of Mars» (1,2 εκατομμύρια δολάρια το 2020) και το «At the Earth's Core» (1,075 εκατομμύρια δολάρια το 2016). Ο Frazetta ήταν ένας πολύ δημιουργικός καλλιτέχνης εξωφύλλων βιβλίων κόμικς και γενικά χαρτόδετων, ο οποίος συχνά αναφέρεται ως ο «Νονός της Τέχνης της Φαντασίας». Έργα του είχαν εμφανιστεί σε εξώφυλλα σε άλμπουμ των Nazareth, Yngwie Malmsteen και Wolfmother.
• Τέλος έδωσε στη ζωή του ο παλιός Υπεύθυνος Ύλης του Metal Hammer (1992-1997), Τάσος Σταματούκος στα 53 χρόνια του , πέφτοντας στις γραμμές του ηλεκτρικού στην Περισσό. Έως τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχουν γίνει περισσότερες πληροφορίες. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.
•  Hunt The Hunter ονομάζεται το παρθενικό άλμπουμ των The Shadows Of Ithaca, του τραγουδιστή Άγγελου Καλογριά και του κιθαρίστα Πάνου Ρουμελιώτη, που κυκλοφορεί σήμερα! Οι Καβαλιώτες metallers που καταθέτουν μια hard 'n' heavy πρόταση αποτελούμενη από 7 τραγούδια συνολικής διάρκειας 45 λεπτών η οποία συνδυάζει τα ακούσματα του παρελθόντος με τον μοντέρνο ήχο, έδωσαν ένα πρώτο δείγμα γραφής μέσα από μια διασκευή πάνω στο all time classic "American Woman" των Guess Who, video clip που μπορείτε να δείτε.  Για περισσότερες πληροφορίες (https://theshadowsofithaca.bandcamp.com) Facebook (https://facebook.com/theshadowsofithaca) Instagram (https://instagram.com/theshadowsofithaca).
• Οι Solitude Aeturnus, το αμερικάνικο doom metal συγκρότημα επανασυνδέθηκε μετά από δώδεκα χρόνια και ήδη έχουν κλεισμένες ημερομηνίες για τη χώρα τους. Ίσως τους δούμε του χρόνου και στην Ευρώπη. Η κλασική σύνθεση τους είναι Robert Lowe (φωνητικά, τον είχαμε δει και με τους Candlemass), Lyle Steadham (μπάσο), John "Wolf" Covington (ντραμς) και οι τρεις κιθαρίστες(!) John Perez, Edgar Rivera και τον Steve Moseley.

  
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου