DON JOHNSON: ΑΠΟ ΤΟ MIAMI VICE ΣΤΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ


O Don Johnson είναι περισσότερο γνωστός σαν ηθοποιός παρά σαν τραγουδιστής αν και την 3ετία 1986-1989 κυκλοφόρησε 2 άλμπουμ που σημείωσαν επιτυχία στην Αμερική (και λιγότερη στην Ευρώπη). Με τη μουσική/τραγουδιστική καριέρα του θα ασχοληθούμε στο σημερινό Ποιος Θυμάται, κάνοντας αρχή με την αναφορά γέννησής του που ήταν το 1949 στο Flat Creek του Missouri. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1969 από το θεατρικό έργο Fortune and Men's Eyes, για να συνεχίσει να εμφανίζεται σε μικρούς ρόλους σε θέατρο και κινηματογράφο για να φθάσουμε στο 1984 όπου η συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά Miami Vιce στο ρόλο του αστυνομικού James Sonny" Crockett που ζούσε σε ένα ποταμόπλοιο έχοντας σαν ζώο συντροφιάς έναν κροκόδειλο(!)τον έκανε διάσημο. Η σειρά παίχτηκε και στην ελληνική τηλεόραση με τεράστια επιτυχία, έχοντας συνπρωταγωνιστή τον Philip Michael Thomas, όπου σαν μυστικοί αστυνομικοί, κυκλοφορούσαν με Ferrari, φορώντας μπλουζάκια και κοστούμια Versace και Hugo Boss και ζούσαν σε γιοτ.

.
Το  1986 κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ με τίτλο Heartbeat(Νο17 Αμερική) κα ι ξεπέρασε το 500.000 αντίτυπα, με το ομώνυμο τραγούδι να σταματάει στο Νο5 του αμερικάνικου chart μικρών δίσκων. Το "Heartbeat" παίχτηκε κι από τους ελληνικούς ερασιτεχνικούς σταθμούς και έγινε μικρή επιτυχία. Στο άλμπουμ έπαιξαν και οι κιθαρίστες Dweezil Zappa, Ron Wood, Stevie Ray Vaughan και Dickey Betts. Σύμφωνα με συνέντευξή του στους Los Angeles Times, αν τα τραγούδια δεν ήταν αυτά που του άρεσαν, θα σταματούσε την προσπάθεια. Δικαιώθηκε με τη μεγάλη επιτυχία του αν και οι κριτικές που πήρε δεν ήταν καλές, αφού ο Johnson δεν είναι τραγουδιστής.

Το 1989 κυκλοφόρησε το δεύτερο  άλμπουμ του με τίτλο Let It Roll, που δεν μπήκε στο αμερικάνικο chart μεγάλων δίσκων. Στο άλμπουμ υπήρχε ένα ντουέτο με την Barbra Streisand, το "Till I Loved You" που δεν έγινε επιτυχία. Ξεχώρισε η διασκευή του στην παλιά επιτυχία του Aaron Neville, "Tell It Like It Is" (το έχουν διασκευάσει και οι Heart). Κι εδώ είχε καλούς καλεσμένους, τους Bruce Kulick, Steve Jones κιθάρες και Omar Hakim ντραμς.
 Η εμπορική αποτυχία του, σταμάτησε την δισκογραφική καριέρα, περιοριζόμενος στην κυκλοφορία της συλλογής Essential (1997).   


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
Heartbeat (1986)
 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ 

27/6/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου