WARLORD-THE HOLY EMPIRE: ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑ


To Holy Empire είναι το τέταρτο και τελευταίο άλμπουμ των Warlord και κατά τη φτωχή άποψή μου, το ωριμότερο. Κυκλοφόρησε το 2013 με τη σύνθεση του συγκροτήματος να είναι Mark Zonder ντραμς, Williams Τsamis κιθάρες/πλήκτρα, Richard Anderson τραγούδι και Philip Byone μπάσο κι έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τη δισκογραφική ιστορία τους. Με το πρώτο άκουσμα του άλμπουμ καταλαβαίνεις ότι οι Warlord δεν έμοιασαν ηχητικά με άλλη μπάντα και η μουσική τους δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί επική, στο πλαίσιο που ξέρουμε από τα γνωστά συγκροτήματα.  Κατ’αρχάς, το άλμπουμ περιέχει ένα από τα καλύτερα-κατά την άποψή μου-κομμάτι των Warlord, το «KillZone»(στο μόνο που τραγουδάει ο Giles Lavery) που το ευρηματικό παίξιμο του Tsamis του δίνει άλλο αέρα! Το ίδιο συμβαίνει και με τα “70.000 sorrows”(πολύ καλό για εισαγωγή!) και “Glory”, “Father” αλλά και το 11λεπτο ομώνυμο που κλείνει το δίσκο  κι αποτελούν τις φωτεινές στιγμές του Holy Empire, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα άλλα είναι απλά fillers. Παρ΄όλο που το συγκρότημα, άλλαξε 6(!) τραγουδιστές (συμπεριλαμβάνω και τον Νικόλα Λεπτό), σε κανένα σημείο δεν έχασε την ομοιογένεια και την ποιότητά του. Και πάνω σε αυτό, υπάρχουν τα πολύ χαρακτηριστικά κιθαριστικά riffs του Tsamis, που κτίζουν τον ήχο των Warlord.
   Στο σύνολό του το Holy Empire, έχει πολλές δυνατές στιγμές κι χρήζεται άξιο να σταθεί δίπλα στα προηγούμενα άλμπουμ τους έστω κι αν απουσιάζει το στοιχείου του αιφνιδιασμού που είχαν τα προηγούμενα άλμποιυμ τους. Δηλαδή, στα πρώτα άλμπουμ ο κόσμος δεν ήξερε που κινούταν η μουσική τους κι εύκολα κέρδισαν τις εντυπώσεις.  


ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
Ο πίνακας που κοσμεί το εξώφυλλο του άλμπουμ, ζωγραφίστηκε από τον Άγγλο ρομαντικό ζωγράφο και χαράκτη John Martin (1789 – 1854) που τα έργα ξεχώρισαν για το μέγεθός τους  και τα θέματά τους ήταν θρησκευτικά , επιβλητικά τοπία ή φανταστικές συνθέσεις. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

12/5/23

O ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟ HOLY EMPIRE
  Mε τον τίτλο (αλλά και μουσικές ιδέες) δανεισμένο από το τρίτο Lordian Guard album που δεν κυκλοφόρησε ποτέ, το "The Holy Empire" δημιουργήθηκε με δυο βασικές σκέψεις, όπως μου είχε αναφέρει κάποτε ο William: Να ικανοποιήσει την ανάγκη του δημιουργού, αλλά και τον πραγματικό πόθο του οπαδού των Warlord. Ήταν ένα όνειρο και μια επιθυμία που κάποτε φαινόταν ανεκπλήρωτη και μακριά από την πραγματικότητα. Χρόνια μετά τη κυκλοφορία του, συνεχίζει να συγκλονίζει σε σημεία, και να αγγίζει τη ψυχή των οπαδών του ιδιαίτερα αγαπητού σχήματος στην Ελλάδα. Αυτό δεν ήταν ένα «τυπικό» reunion album, αλλά μια εσωτερική ανάγκη που έπρεπε να εξωτερικευθεί με δραματικό και επικό τρόπο, αγγίζοντας τους ακροατές με την ίδια ένταση της δημιουργίας του. Όπως και έγινε.
O Ανδρέας Ανδρέου είναι label manager στη No Remorse Records και συντάκτης Crystal Logic, Metal Hammer και Iron Fist

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου