STRAY DOG: ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΟΝ GREG LAKE



Από τα πολύ άγνωστα hard rock blues αμερικάνικα συγκροτήματα, οι Stray Dog σχηματίστηκαν το 1973 στο Τέξας, αφήνοντας πίσω τους 2 άλμπουμ πριν διαλυθούν το 1975.
Tο αρχικό τους όνομα ήταν Aphrodite και η αρχική σύνθεσή τους ήταν W. G. Snuffy Walden κιθάρα/τραγούδι, Alan Roberts μπάσο/πλήκτρα και Leslie Sampson ντραμς ο οποίος είχε παίξει με τους Road, ένα σχήμα που είχε στην κιθάρα τον Noel Redding, μετέπειτα μπασίστα τoυ Jimi Hnedrix! Η μετακίνησή τους στο Denver ήταν η αιτία όπου γνωρίστηκαν με τον πρώην Neville Chesters, πρώην road manager των Emerson, Lake & Palmer. Αυτός τους έπεισε να πάνε στο Λονδίνο όπου με τη βοήθεια γνωσυού του, γνώρισαν τον Greg Lake και υπέγραψαν στη δισκογραφική εταιρεία των Emerson, Lake & Palmer, Manticore Records. Ο Greg Lake έκανε την παραγωγή σε 3 τραγούδια του πρώτου άλμπουμ τους με το συγκρότημα να αναλαμβάνει την παραγωγή τα υπόλοιπα.Δείτε τοι video με τον Άγγλο ραδιοφωνικό παραγωγό John Peel να τους προλογίζει και προσέξτε πόσο ο ήχος τους ακούγεται αγγλικός!

Αν και άγνωστοι στη Μ.Βρετανία, οι Stray Dogs βρίσκονται να ανοίγουν την ευρωπαική περιοδεία των ELP του 1973! Δεν έχασαν το momentum και το 1974 κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους,  While You’re Down There (1974) με κάποιες αλλαγές στα μέλη τους που προσέθεσαν μεγαλύτερο όγκο στον ήχο τους αλλά και μια μουσική αλλαγή σε πιο εμπορικό ήχο. Μετά τη διάλυσή τους, την πιο πετυχημένη καριέρα ακολούθησε ο Snuffy Walden, που συνέθεσε μουσική για ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Το 2010 κυκλοφόρησε το Live from the Whiskey a Go-Go  ηχογραφημένο από το 1975.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ


Stray Dog (1973)
While You’re Down There (1974)
 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

1/5/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου