ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: FOO FIGHTERS/JOEL HOEKSTRA'S 13/DANKO JONES

«Οι Foo Fighters δημιουργήθηκαν πριν από 27 χρόνια για να αντιπροσωπεύουν τη θεραπευτική δύναμη της μουσικής και τη συνέχιση της ζωής κι όλα αυτά τα χρόνια, όπου οι fans μας έχουν δημιουργήσει μια παγκόσμια κοινότητα, ένα αφοσιωμένο σύστημα υποστήριξης που μας βοήθησε όλους να ξεπεράσουμε τα πιο σκοτεινά μονοπάτια. Κι ένα μέρος για να μοιραστούμε τη χαρά και τον πόνο μας, τις ελπίδες και τους φόβους μας και να συμμετάσχουμε σε μια χορωδία κοινής ζωής μέσω της μουσικής, είναι τα καινούργια τραγούδια. Χωρίς τον Taylor Hawkins (πέθανε τον Μάρτιο του 2022), δεν θα είχαμε ποτέ γίνουμε το συγκρότημα που ήμασταν - και χωρίς τον Taylor, ξέρουμε ότι θα είμαστε μια διαφορετική μπάντα στο μέλλον». Αυτά αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου του καινούργιου δίσκου των Foo Fighters, που θα κυκλοφορήσει στις 2 Ιουνίου με τίτλο But Here We Are, με κατάλευκο εξώφυλλο, σε παραγωγή του Greg Kurstin. Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχουν ανακοινώσει το όνομα του αντικαταστάτη ου Hawkins (στο άλμπουμ αναφέρεται ότι παίζει ο Dave Grohl, πρώην ντράμερ των Nirvana) κι ένας από τους υποψήφιους είναι ο γιός του ντράμερ των Queen, Rufus Taylor!


Η διακοπή της περυσινής ευρωπαικής περιοδείας των Whitesnake, έδωσε στον κιθαρίστα Joel Hoekstra την ευκαιρία να ανασυστήσει την μπάντα του, τους Joel Hoekstra’s 13 και να κυκλοφορήσει το άλμπουμ Crash of Life, με ημερομηνία κυκλοφορίας την 16η Ιουνίου.

Μαζί του ο τραγουδιστής Girish Pradhan, ο ντράμερ Vinny Appice ντραμς,  ο μπασίστας Tony Franklin, ο οργανίστας Derek Sherinian κι ο Jeff Scott Soto στα δεύτερα φωνητικά. Δείτε κι ακούστε το video single "Far Too Deep" που πραγματικά μας δίνει την ευ καίρια να ανακαλύψουμε τον Pradhan να και σαν σύνθεση είναι μάλλον κοινότυπη.


Το 11ο άλμπουμ τους ετοίμασαν οι Καναδοί Danko Jones. Τίτλος του Electric Sounds, με ημερομηνία κυκλοφορίας την 15η Σεπτεμβρίου. Με ανεπτυγμένη τη διάθεση των riffs και των μελωδιών αλλά με δεδομένες τις punk καταβολές του, το τρίο χτίζει σταθερά ένα μεγάλο κύκλο θαυμαστών κι έχουν γίνει ένα από τα πιο αναγνωρισμένα live συγκροτήματα.

 

1/5/23
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου