ΣΠΑΝΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ PINK FLOYD ΑΠΟ ΤΟ 1975/»GHOST RIDERS IN THE SKY” ΑΠΟ ΤΟΥΣ W.NELSON,J.CASH, K.KRISTOFFERSON, W.JENNINGS

 

Πρόσφατα είδε το φως μια ιστορική συναυλία των Pink Floyd από το Ontario του Καναδά, από τις 28 Ιουνίου 1975, κινηματογραφημένη από τον Ivor Wynne Stadium. Ήταν η τελευταία συναυλία τους της Βορειοαμερικανικής περιόδου όπου έπαιζαν ολόκληρο το The Dark Side Of The Moon και κομμάτια από τα άλμπουμ Wish You Were Here, Animals και για encore κρατούσαν το Echoes. Το υλικό ήταν κινηματογραφημένο με ταινία Super 8 film από τον Jim Kelly, που δεν ήταν η πρώτη φορά που παρουσίαζε παλαιό υλικό, αφού λίγους μήνες πριν είχε κινηματογραφήσει τους Genesis με τραγουδιστή τον Phil Collins!
Τα κομμάτια που θα ακούσετε είναι τα  
Sheep (Raving And Drooling)
Dogs (Gotta Be Crazy)
Shine On You Crazy Diamond Parts I-V
Have A Cigar
Shine On You Crazy Diamond Parts VI-IX
The Dark Side Of The Moon
Echoes

Δεδομένης της φύσης της ταινίας Super 8, η οποία επιτρέπει μόνο περίπου τρία λεπτά φιλμ σε κάθε κασέτα, το πλάνα πηδά κάθε λίγο, αλλά όπως θα δείτε το έχουν δει ως τώρα περισσότεροι από 300.000 θεατές, οι οποίοι «άντεξαν» το εκνευριστικό πήδημα του ήχου αλλά αποζημιώθηκαν βλέποντας το μεγάλο συγκρότημα σε συναυλία τους του 1975. 

4 γίγαντες της country μουσικής, οι Willie Nelson, Johnny Cash, Waylon Jennings και Kris Kristofferson,  έχουν υιοθετήσει το όνομα The Highwaymen κι από το 1985 έως και το 1995 ηχογραφούν τρεις δίσκους και φυσικά περιοδεύουν. Από τη συναυλία τους στο Nassau Coliseum το 1990, δείτε τους 4 Μεγάλους της Country να ερμηνεύουν το κλασικό «Ghost riders in the sky».


Α.Ρ.

21/5/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου