OI BLACK CAT BONES TOY PAUL KOSSOFF


Έως και τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 70, το blues rock ήταν πολύ δυνατό στη Μ.Βρετανία, εξάλλου αυτή το γέννησε! Ένα από τα πολλά συγκροτήματα αυτού του είδους ήταν οι Black Cat Bones που κυκλοφόρησαν ένα άλμπουμ, δεν κατάφεραν να κάνουν επιτυχία, αλλά διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο, θα εντυπωσιαστείτε από τους μουσικούς που πέρασαν από τις τάξεις τους αλλά και ποιο σημαντικό συγκρότημα σχημάτισαν(σ.σ. στην πραγματικότητα, δύο).
O χρόνος μας πάει πίσω στο Λονδίνο του 1966, όταν οι  Paul Tiller τραγούδι, φυσαρμόνικα, Paul Kossoff κιθάρα, τα αδέλφια Derek Brooks κιθάρα και Stuart Brooks μπάσο με τον ντράμερ Terry Sims, διάλεξαν το όνομα Black cat bones από τη μαύρη μαγεία. Μετά από κάποιες αλλαγές, στη σύνθεσή τους ήλθε ο νεαρός ντράμερ Simon Kirke κι άρχισαν να παίζουν σε λονδρέζικες pub circuit, έχοντας τραγουδιστή τον Brian Short. Εκεί τους είδε ο ιδιοκτήτης της Blue Horizon Rec., Mike Vernon και πρότεινε τους Kossoff, Kirke και Stuart Brooks να συνοδεύσουν τον blues πιανίστα Champion Jack Dupree στις ηχογραφήσεις του άλμπουμ του When You Feel the Feeling You Was Feeling(1968) αλλά και στην Βρετανική περιοδεία του. Μετά την περιοδεία, οι Kossoff και Kirke αποχώρησαν από τους Black Cat Bones για να αντικατασταθούν από τους Rod Price(κρατήστε αυτό το όνομα) και τον ντράμερ Phil Lenoir. Με σύνθεση Brian Short τραγούδι, Rod Price κιθάρα, Derek Brooks κιθάρα, Stu Brooks μπάσο και Phil Lenoir ντραμς, ηχογραφούν το μοναδικό άλμπουμ τους με τίτλο Barbed Wire Sandwich(1970), που είναι ένα σαφές δείγμα του βρετανικού blues rock και κυκλοφόρησε στην Nova Rec, νεοσύστατη εταιρεία της Decca για progressive σχήματα.

-Η εμπορική αποτυχία του άλμπουμ , οδήγησε τους Short, Price και Lenoir στην αποχώρηση, με τον πρώτο να κυκλοφορεί το προσωπικό άλμπουμ Anything for a Laugh (1971). Τα αδέλφια Derek και Stuart Brooks, συνέχισαν με τραγουδιστή τον Pete French,κιθαρίστα τον Mike Halls(από τους Brunning Sunflower Blues Band) και ντράμερ τον Keith George Young. Γρήγορα μεταλλάχτηκαν στους Leaf Hound όπου κυκλοφόρησαν το πολύ καλό άλμπουμ Growers of Mushroom (1970). Ο Rod Price πήγε στους Foghat, ο Pete French πέρασε από τους Atomic Rooster και Cactus, ενώ οι Kossoff και Kirke σχημάτισαν τους Free!
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ


Barbed Wire Sandwich(1970)   
 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

15/5/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου