NEWS OF THE WORLD (16/5/23)


• Το "This Is The Song" γράφτηκε μέσα στην κρίση πανικού της πανδημίας, δεν μπορούσα να αναπνεύσω και δεν μπορούσα να δω τα πράγματα όπως ήταν πραγματικά» λέει ο Duff McKagan. «Στην ακουστική κιθάρα βρήκα καταφύγιο κι αφού μπορούσα να παίξω, μπορούσα να βγω κι από την τρύπα που ήμουν μέσα. Σε όσους από εσάς αναγνωρίζετε για τι μιλάω: ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ!». Αυτά  λέει ο Duff  McKagan, προλογίζοντας το καινούργιο τραγούδι του με τίτλο "This Is The Song", μέσα από ένα EP με 3 τραγούδια που είναι διαθέσιμο μόνο ψηφιακά. 

• O Billy Corgan των Smashing Pumpkins υποχρεώθηκε να πληρώσει λύτρα(!) σε ένα χάκερ για να μην διαρρεύσει τραγούδια από την opera Atum.
• Ο Κυβερνήτης της Πολιτείας της Minnesota, άλλαξε την ονομασία της State Highway 5 (περιοχή Chanhassen και Eden Prairie) σε Prince Rogers Nelson Memorial Highway, προς τιμήν του Prince που πέθανε το 2016 σε ηλικία 57 ετών. Η Prince Rogers Nelson Memorial Highway είναι η λεωφόρος που οδηγεί στο μουσείο και studio του Prince.

• Η περιοδεία ΔΕΝ μας αφορά, αλλά  έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Κοινή περιοδεία ξεκινούν στα μέσα Αυγούστου οι Glenn Hughes που θα παίξει τραγούδια από το Burn που έκλεισε 50 χρόνια ζωής κι ο Yngwie Malmsteen. Στην Αμερική βεβαίως….
• Σε νομική διαμάχη μπήκαν οι Iron Maiden με την εταιρεία εσωρούχων Maiden Wear, λόγω του ονόματος της. Το συγκρότημα επιδιώκει να μπλοκάρει το εμπορικό σήμα της εταιρείας καθώς πιστεύει ότι οι παρόμοιες επωνυμίες τους «θα εξαπατήσουν ή θα προκαλέσουν σύγχυση στους καταναλωτές». Ήδη οι δικηγόροι του συγκροτήματος, κατέθεσαν τη σχετική μήνυση στο U.S. Trademark Trial and Appeal Board, έχοντας σαν βάση ότι «ο κυρίαρχος όρος στο σήμα Maiden Wear του αιτούντος είναι Maiden και επομένως το σήμα είναι μπερδεμένα παρόμοιο σε εμφάνιση και χροιά με την ονομασία του συγκροτήματος. Εξαιτίας αυτού, οι εκπρόσωποι του συγκροτήματος,  πιστεύουν ότι οι οπαδοί τους μπορεί να μην μπορούν να ξεχωρίσουν(!) τη διαφορά μεταξύ των δύο εμπορικών σημάτων, μπορεί να οδηγηθούν να αγοράσουν προϊόντα από την εταιρεία εσωρούχων αντί για τους Iron Maiden, με αποτέλεσμα πιθανή ζημιά στο γκρουπ. Δηλαδή να καταλάβω,  οι fans των Iron Maiden που θέλουν  να αγοράσουν ένα δίσκο τους ή να κατεβάσουν ψηφιακά ένα τραγούδι τους, θα παραγγείλουν κατά λάθος μια κιλότα;

• Οι Πολωνοί Riverside θα εμφανιστούν την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023 στη Θεσσαλονίκη (Principal Club Theater @ Mylos Area) και τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 στην Αθήνα (Fuzz Live Music Club). Ώρα έναρξης: 20:30 – Τιμή εισιτηρίου: 25 Ευρώ (Περιορισμένη προπώληση) – 28 Ευρώ (Λοιπή προπώληση) – 30 Ευρώ (Ταμείο) Online προπώληση εισιτηρίων για Θεσσαλονίκη & Αθήνα: www.123tickets.gr Προπώληση Εισιτηρίων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
The Nephilim Metal Music Store, Alone Music Store, Café Bar Διώροφον.
 Προπώληση Εισιτηρίων ΑΘΗΝΑ
Metal Era, No Remorse Records, Reload Store, Bowel Of Noise, Le Disque Noir,  
Cinema Libre Filmstore και Monsterville. 

• Οι Bullet For My Valentine, θα μοιραστούν την ίδια σκηνή με τους headliners Disturbed και τις Nova Twins, τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού. 

• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο κιθαρίστας Johnny Fean των Ιρλανδών prog, Horslips.
• Ανακοινώθηκε η αιτία θανά του του ντράμερ των Dead Kennedys, D.H Peligro ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία, αρχικά είχε καταχωρηθεί σαν θάνατος μετά από πτώση. Ωστόσο δεν βρέθηκαν στοιχεία τραυματισμού στη νεκροψία, αντίθετα σαν αιτία θανάτου του ο ιατροδικαστής αναγνώρισε το συνδυασμό φαιντανύλης και ηρωίνης. Ήταν 63 ετών.
• Όχι ένα, αλλά 2 καινούργια video παρουσίασαν οι Extreme μέσα από το καινούργιο άλμπουμ τους Six που θα κυκλοφορήσεις τις 9 Ιουνίου. Οι τίτλοι των τραγουδιών είναι «Banshee»και «#Rebel». «Αν πιστεύετε ότι ένα άλμπουμ Extreme είναι μόνο  για  δύο ή τρία τραγούδια και μετά fillers, δεν είναι έτσι» λέει ο κιθαρίστας Nuno Bettencourt «κι αυτό ισχύει για κάθε δίσκο που έχουμε κάνει ποτέ. Οι οπαδοί των True Extreme ξέρουν να «περιμένουν το απροσδόκητο». Νιώθω ότι χρειαζόμαστε ένα καλό rock άλμπουμ παλιάς σχολής. Το Six είναι σίγουρα μοντέρνο, αλλά μπορείς να βάλεις ακουστικά και να κάνεις ένα ταξίδι».


• Στο  Νο1 του Βρετανικού chart πήγε την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας το καινούργιο άλμπουμ των Metallica "72 Seasons", φθάνοντας έτσι το νούμερο των 4 άλμπουμ του συγκροτήματος που έχουν πάει στο Νο1 της Βρετανίας. Τα άλλα 3 ήταν τα Metallica(1991),Load(1996) και Death Magnetic (2008), ενώ το "Hardwired… To Self-Destruct"(2016) είχε σταματήσει στο Νο 2.  










Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου