BRUCE SPRINGSTEEN-IN CONCERT MTV PLUGGED: ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ


Η εκπομπή Unplugged του MTV, έδωσε σε συγκροτήματα και τραγουδιστές/τραγουδίστριες, την ευκαιρία να παρουσιάσουν μια διαφορετική μορφή των τραγουδιών τους αλλά και του ταλέντου τους. Παράλληλα, έδωσε την ευκαιρία στις δισκογραφικές εταιρείες να προσθέσουν ακόμα ένα δίσκο στις ήδη πλούσιες δισκογραφίες τους, με την κυκλοφορία των αντίστοιχων Unplugged. Κι ενώ έχουμε τα ήδη γνωστά, και μερικά πολυπαλτινένια, unplugged των Rod Stewart, Neil Young, Nirvana, 10.000 Maniacs Neil Young, Rod Stewart κ.α. έρχεται ο Bruce Springsteen κι ανατρέπει αυτή την ιδέα όταν εμφανίστηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, παίζοντας με ….ηλεκτρικά όργανα.
Η …ΙΣΤΟΡΙΑ
 Ήταν  22 Σεπτεμβρίου 1992 όταν έπαιξε στο Warner Hollywood Studios του Λος Άντζελες, λίγο πριν ξεκινήσει την περιοδεία του για την προώθηση των δύο(!) πρόσφατων άλμπουμ του, Human Touch και Lucky Town(είχαν κυκλοφορήσει την ίδια ημέρα, 31 Μαρτίου 1992!). Η συναυλία του  προβλήθηκε στο MTV στις 11 Νοεμβρίου 1992 και λίγους μήνες αργότερα, κυκλοφόρησε το In Concert/MTV Plugged (12 Απριλίου 1993,  Νο 189 Αμερική, Νο4 Μ.Βρετανία). Στην ουσία ο Springsteen, έκανε μια πολύ καλή παρουσίαση των 2 ολοκαίνουργιων άλμπουμ του, παίζοντας 8, από τα 13 συνολικά τραγούδια του cd, ξεκινώντας με μια ακουστική ερμηνεία του ακυκλοφόρητου "Red Headed Woman", έναν φόρο τιμής στη νέα του σύζυγο, είχε χωρίσει από την πρώτη του σύζυγο, Julianne Phillips (σ.σ. κούκλα), είχε παντρευτεί την Scialfa το 1991 αλλά κράτησαν χαμηλό προφίλ. Από τα τέλη της δεκαετίας του '80 έως και οι αρχές της δεκαετίας του '90, ο Springsteen, αντιμετώπιζε τα προβλήματα του διαζυγίου του αλλά και την προσωρινή διάλυση – διάλειμμα των E Street Band (1989.) «Ήμουν πολύ καλός στη μουσική», είπε στο Rolling Stone (Αύγουστος 1992) «και πολύ κακός σε όλα τα άλλα».

Κρατώντας την ακουστική country γεύση του "Red Headed Woman", ακούγεται ένα “all right let’s rocked” και μπαίνει το “Better Days”, για να ακολουθήσουν τα “Atlantic City” και "Darkness on the Edge of Town" (πανέμορφη μελωδία, με αυτό το τραγούδι τον ανακάλυψα) και 7 τραγούδια από τους δύο καινούργιους, τότε, δίσκους του Human Touch και Lucky Town, με τα ομώνυμα κομμάτια να λάμπουν με την ομορφιά τους. Το “Thunder Road” μας επαναφέρει στη rock διάσταση όπως και το ξεχασμένο “Light of the Day” από την ομώνυμη ταινία με τον Michael J. Fox. Σίγουρα, χωρίς την ενέργεια του 5πλού Live/1975–85(1986) και μάλλον με χαμηλό ενδιαφέρον το In Concert/MTV Plugged, απευθύνεται στους fans του.  
TRIVIA
To άλμπουμ είχε κυκλοφορήσει και σε VHS (τότε τις λέγαμε Μουσικές Βιντεοκασέτες) κι αργότερα σε dvd.
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΜΕΤΑ
Δύο σχεδόν χρόνια μετά, κυκλοφόρησε το The Ghost of Tom Joad(1995)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

18/5/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου