BILLY MERZIOTIS and GARY MOORE BAND: ALL THE THINGS YOU ARE


Έχοντας δει τον Βασίλη Μερζιώτη live αρκετές φορές, όπου απέδωσε με τον καλύτερο τρόπο  τη μουσική του Gary Moore, ήμουν αρκετά επιφυλακτικός όταν μου είπε ότι ετοιμάζει δίσκο με δικά του τραγούδια. Η εικόνα που είχα γι αυτόν, ήταν ενός πολύ καλού κιθαρίστα που απέδιδε νότα προς νότα το ύφος αλλά και το συναίσθημα του Ιρλανδού κιθαρίστα. Η πρώτη σκέψη μου για τα καινούργια δικά του τραγούδια ήταν ότι θα ήταν μια «ξεπατικατούρα» (σ.σ. οι άνω των 60 σίγουρα ξέρουν τη λέξη!) των τραγουδιών του Moore, αλλά έπεσα έξω γιατί στα 10 τραγούδια του Αll the things you are, ο Μερζιώτης κατάφερε να αφήσει στο  πίσω μέρος του μυαλού του την tribute μπάντα στον Gary Moore και να αναπτύξει  ένα δικό του ήχο, στο πλαίσιο του blues rock, αλλά δικό του! Το “I wanna Breathe” που ανοίγει το άλμπουμ είναι ο καλύτερος οδηγός για τον ήχο του άλμπουμ, με ένα καλό riff και φωνητικά από την Ειρήνη Μωβιά και τον Μερζιώτη. Όπως καλό είναι και το “Some kind of Fool”, ένα κλασικό Blues που σε πιάνει από τα μούτρα με το δυνατό ξεκίνημά του. Άλλες καλές στιγμές του άλμπουμ είναι το ομώνυμο τραγούδι, γραμμένο για τον πατέρα του αλλά το “Lady of ther Sea» που έχει …ελληνικό ρυθμό!

Η παρουσία των Vic Martin στα πλήκτρα, Pete Rees στο μπάσο και Graham Walker στα τύμπανα, που έχουν συνοδεύσει δισκογραφικά και live τον Gary Moore, «δένει» τον ήχο αν και σε ορισμένα τραγούδια θα ήθελα τα πλήκτρα πιο έξω. Ο Βασίλης Μερζιώτης δεν έχει ανακαλύψει τον τροχό ούτε τη φωτιά αλλά κάνει καλά αυτό που του αρέσει! Το εξώφυλλο, που παραπέμπει στο Still Got the Blues, φωτογραφήθηκε στο HOBBS στα Βριλήσσια και βασίζεται στο τίτλο του άλμπουμ, που έχει διπλό νόημα. Παρόλο που είναι ένα τραγούδι αφιερωμένο στον πατέρα του και οι στίχοι απευθύνονται σ’εκείνον, ταυτόχρονα ο τίτλος παραπέμπει σε ό,τι τούς έχει δημιουργήσει σαν μουσικούς. Γι’αυτό και τα συγκεκριμένα βινύλια και φυσικά ο παλιός Marshall και η LesPaul!

Το All The Things You Are μπορείτε να το αποκτήσετε από όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες ενώ δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα σε φυσική μορφή.    
 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

31/5/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου