ΛΕΥΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΤΤΑΡΟ 27 ΜΑΙΟΥ 2023. Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΗΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ


Κάθε ζωντανή εμφάνιση του ιστορικού γκρουπ της Λευκής Συμφωνίας αποτελεί σημαντικό γεγονός για την εγχώρια ροκ και όχι μόνο σκηνή. Εξάλλου το συγκρότημα έχει στις αποσκευές του το πολύ καλό «Άνθη της Σιωπής» που κυκλοφόρησε πριν λίγες μόλις μέρες, η παρουσίαση του οποίου υπήρξε η αφορμή για μια ακόμη ζωντανή εμφάνιση.
Έφτασα στο Κύτταρο λίγο μετά τις 21:00. Μετά από το σύντομο πέρασμα από το merch του συγκροτήματος, όπου μπορούσε κανείς να αγοράσει τους δίσκους, αλλά και t shirts σε αρκετά καλές τιμές, κατευθύνθηκα στο σημείο που θα παρακολουθούσα την συναυλία.
Στις 21:30 στην σκηνή ανέβηκαν οι Sugar For The Pill. Το γκρουπ σχηματίστηκε το 2020 και δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο Wanderlust. Παίζουν indie rock με αρκετά περάσματα από pop. Ομολογώ ότι δεν τους γνώριζα – τους άκουσα λίγες μέρες πριν, όταν ανακοινώθηκε ότι θα εμφανιστούν με την Λευκή Συμφωνία και πραγματικά μου άρεσαν.
Στα 45 λεπτά, που είχαν στην διάθεσή τους, έπαιξαν υλικό από το πρώτο αλλά και από το επερχόμενο άλμπουμ τους. Κάποια μικρά προβλήματα στον ήχο, τα οποία ούτως ή άλλως γρήγορα αποκαταστάθηκαν, δεν μπόρεσαν να επηρεάσουν την πολύ καλή εμφάνιση. Ξεχώρισα τα Drink Conium και When The Sun Hits. Το συγκρότημα κέρδισε το χειροκρότημα των δυστυχώς λίγων παρευρισκομένων και είμαι σίγουρος ότι απέκτησε αρκετούς νέους φίλους.
Sugar for the Pill


Ένα τέταρτο πριν τις 23:00 εν μέσω χειροκροτημάτων στην σκηνή θα ανέβουν οι «Λευκή Συμφωνία». Τους παλαιότερους Θοδωρή Δημητρίου (φωνή) και Διογένη Χατζηστεφανίδη (μπάσο) πλαισιώνουν οι Κώστας Μιχαλός και Βαγγέλης Τσιμπλάκης σε κιθάρα και ντραμς αντίστοιχα. Για τις επόμενες δύο και πλέον ώρες το συγκρότημα παρουσίασε υλικό από το νέο του άλμπουμ και ένα best of από την υπόλοιπη δισκογραφία του. Σύμμαχος εκτός από την δεδομένα εξαιρετική απόδοση του συγκροτήματος ήταν και ο πολύ καλός από την αρχή ήχος και φυσικά οι κομματάρες, που μας έχουν χαρίσει στην πορεία των σχεδόν 40 ετών παρουσίας τους.
Αν πρέπει να ξεχωρίσω κάποιες στιγμές αυτές θα ήταν σίγουρα το «Κοιτάζοντας Πίσω», «Το Μέλλον Είναι Τώρα» καθώς και οι «Μυστικοί Κήποι» με τον Θοδωρή Δημητρίου να παρουσιάζει τα μέλη του συγκροτήματος και να μας συστήνει τον νεοεισελθόντα Κώστα Έξαρχο στις κιθάρες, η παρουσία του οποίου προσέθεσε βάθος και όγκο στον ήχο του συγκροτήματος. Τα κομμάτια από τον τελευταίο δίσκο διαδέχονταν τα κλασικά «H Βροχή Πέφτει Δυνατά», «Το Φεγγάρι Αιμορραγεί», ενώ το συγκρότημα θα κλείσει προσωρινά με το «Θα Είμαι Εκεί» εν μέσω ενθουσιασμού αναγκάζοντας μας πολλές φορές να τραγουδάμε ρυθμικά το όνομα του γκρουπ.
Πριν καν οι μουσικοί προλάβουν να κατεβούν από την σκηνή θα επανέλθουν με το «Black Twilight», το μόνο κομμάτι σε αγγλικό στίχο που ακούσαμε. Επιστροφή στον ελληνικό στίχο με τα «Θα Είμαι Πολύ Μακριά» και «Ποιος Θα Διώξει Μακριά Τη Θλίψη» με τον ενθουσιασμό όλων να αναγκάζει τον Δημητρίου πολλές φορές να δίνει το μικρόφωνο στο κοινό.
Συνοψίζοντας ήταν μια επιεικώς εξαιρετική εμφάνιση του συγκροτήματος με τον πιο ιδιαίτερο ήχο στον χώρο του ελληνόφωνου ροκ. Η μικρή προσέλευση (λίγο,πιο πάνω από 120  ανθρώπους) δεν πτόησε το συγκρότημα, που τα έδωσε πραγματικά όλα, ικανοποιώντας όσους βρεθήκαμε το βράδυ του Σαββάτου στο Κύτταρο. Εύχομαι σύντομα να τους απολαύσουμε και πάλι ζωντανά…

Setlist
Sugar For The Pill:
Shiver – Quicksand – Moan Of The Thunder – Diamonds – Falling Back To You – Soul Can Wait – When The Sun Hits - Drink Conium – Gold

Λευκή Συμφωνία: Φθινόπωρο - Μαύρο Φως - Ένα Μέρος Να Κρυφτώ – Κοιτάζοντας Πίσω - Σβήνουν Τα Λόγια - Μέχρι Τον Θάνατο - Το Μέλλον Είναι Τώρα - Μυστικοί Κήποι - Τροχός Των Ονείρων - Με Μια Κραυγή - Σε Ένα Φίλο - H Βροχή Πέφτει Δυνατά - Άστρο Σκοτεινό - Όλα Σήμερα Τελειώνουν - Σαν Τον Ήλιο - Κάθε Αποχαιρετισμός - Το Φεγγάρι Αιμορραγεί - Μη Ζήσεις Μάταια – Θα Είμαι Εκεί
Encore: Black Twilight – Θα Είμαι Πολύ Μακριά - Ποιος Θα Διώξει Μακριά Τη Θλίψη 

Κείμενο/φωτογραφίες: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΗΣ

31/5/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου