NEWS OF THE WORLD (1/6/23)


 • Ξεκίνησε η ευρωπαική περιοδεία των Iron Maiden, The Future Past Tour από τη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, όπου μεταξύ των 15 τραγουδιών που περιελάβανε το set list ήταν και το “Alexander the Great” που δεν έχουν παίξει ποτέ στη χώρα μας!

 • Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ο Chas Newby, ο οποίος το 1969, για 2 εβδομάδες ήταν μπασίστας των Beatles!

 • Την προσθήκη του βολιστή Joe Deminzon ανακοίνωσαν οι Kansas, που αντικατέστησε τον Dave Ragsdale, λίγο πριν την εκκίνηση της περιοδεία για τα 50 χρόνια του συγκροτήματος.

• Σε δημοπρασία βγαίνει  μια σειρά δίσκων με λευκή ετικέτα,  που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου. Δισκογραφικές εταιρείες της Μ.Βρετανίας όπως Universal Sony, Warners και Cherry Red, προσφέρουν κλασικούς δίσκους της δεκαετίας του 70 που τυπώθηκαν σε test pressing "λευκής ετικέτας» για να συγκεντρώσουν χρήματα για το The BRIT Trust, το οποίο προωθεί την εκπαίδευση και την πρόοδο μέσω της μουσικής και των δημιουργικών τεχνών για να υποστηρίξει σκοπούς που περιλαμβάνουν BRIT School και Nordoff and Robbins. Μερικοί από τους δίσκους που διατίθενται για δημοπρασία, πάντα με «λευκή ετικέτα» είναι-κρατηθείτε- Seconds Out, Wind & Wuthering, Foxtrot, Nursery Cryme, Duke, We Can't Dance and Calling All Stations των Genesis, Myths & Legends Of King Arthur, The Six Wives Of Henry VIII, No Earthly Connection του Rick Wakeman,The Killing Fields, The 1984 Suite και Discovery του Michael Oldfield, Rubycon και Phaedra των Tangerine, Music Inspired By The Snow Goose, Nude και το πρώτο άλμπουμ των Camel, Every Good Boy Deserves Favour, Octave και Seventh Sojourn των Moody Blues και 2 υπογεγραμμένα άλμπουμ του Eno, τα The Eve Of Disruption και Forever Voiceless. Για τους νεότερους, να εξηγήσω ότι οι δίσκοι βινυλίου με λευκή ετικέτα, τυπωνόντουσαν σε λίγες δεκάδες (ούτε 20 κομμάτια ανά δίσκο, στην Ελλάδα 10!) και προοριζόντουσαν για δοκιμαστική ακρόαση, ελέγχου ποιότητας ήχου κι εγγραφής του δίσκου. Διατίθεντο μόνο στα στελέχη των εταιρειών, κυρίως προς το τμήμα παραγωγής που άκουγε το δίσκο κι έδινε την έγκριση για τύπωση. Κυκλοφορούσαν χωρίς εξώφυλλο, μόνο με το εσωτερικό βράκακι και περιέργως, έγιναν συλλεκτικοί. Ονομαζόντουσαν δίσκοι test pressing ή λευκής ετικέτας, γιατί στις 2 πλευρές του δίσκου δεν είχαν τυπωμένα τα τραγούδια και όλα τα στοιχεία του δίσκου αλλά μια λευκή ετικέτα με τον κωδικό νούμερο, ούτε τον τίτλο του δίσκου που γραφόταν με μολύβι!

• Μιλώντας στο Paltrocast του Darren Paltrowitz, ο David Coverdale δεν άφησε πολλές πιθανότητες να γράψει την αυτοβιογραφία του, που αν την έγραφε θα την τιτλοφορούσε  'Soldier Of Fortune', βασισμένη στον τίτλο του τραγουδιού που είχε συνσυνθέσει με τον Ritchie Blackmore, την εποχή που ήταν στους Deep Purple. Εκείνο που είπε ήταν ότι  δουλεύει μια σειρά video που δεν ενημέρωσε αν θα είναι live ή υλικό με συνεντεύξεις.
 • Τα 30 χρόνια της κυκλοφορίας του ιστορικού άλμπουμ τους Icon, γιορτάζουν οι Paradise Lost με την επαναηχογράφηση του! Στην καινούργια έκδοση, θα υπάρχει ακόμα μια έ4κδοση βινύλιου με υλικό-έκπληξη. Περισσότερες πληροφορίες στο άμεσο μέλλον.

• To 𝗚𝗜𝗠𝗠𝗘 𝗦𝗛𝗘𝗟𝗧𝗘𝗥 𝗙𝗜𝗟𝗠 𝗙𝗘𝗦𝗧𝗜𝗩𝗔𝗟 επιστρέφει και φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ντοκιμαντέρ του Emiel Spoelder, για τους The Dream Syndicate. Οι διαμάχες με την μουσική βιομηχανία και οι προστριβές που οδήγησαν στην διάλυση. Η θριαμβευτική επανασύνδεση και το σήμερα της μπάντας. Όλα δοσμένα μέσα από τη ματιά και τις διηγήσεις του "δικού μας" Steve Wynn, ιστορικών μελών και συνεργατών τους, αλλά και πολλών σημαντικών προσωπικοτήτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Οι The Dream Syndicate έρχονται στο GSFF για μια ακόμα βραδιά που θα γράψει ιστορία! Πολύ σύντομα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για την ημερομηνία και το περιεχόμενο της βραδιάς, και φυσικά την προπώληση που δεν θα αργήσει να ξεκινήσει.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών ο πρώην τραγουδιστής των Tank και πρώην μπασίστας των The Damned και Saints, Andy Ward. Δεν ανακοινώθηκε η αιτία θανάτου αλλά τον τελευταίο καιρό   αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.
• Ακόμα ένα τραγούδι από το καινούργιο άλμπουμ τους album Starcatcher, έδωσαν στη δημοσιότητα οι Greta Van Fleet. Πρόκειται για το Sacred The Thread, που μπορείτε να ακούσετε.
• Ο ντράμερ των Beatles, Ringo Starr έδωσε τη δική του εξήγηση γιατί δεν έχει γράψει τη βιογραφία του». Όλοι μου ζητούν να επικεντρωθώ από το 1962 και μετά όπου έγινα μέλος των Beatles. Αυτό είναι το μόνο που θέλουν να μάθουν» είπε ο Starr στο USA Today σε πρόσφατη συνέντευξη. «Γι’ αυτό βαρέθηκα. Μου πρόσφεραν πολλά χρήματα τα τελευταία πολλά χρόνια και είπα «Δεν κάνω ένα βιβλίο γιατί χρειάζομαι τρεις τόμους για φτάσω σε εκείνη τη χρονιά»!  

• Τη δική του εξήγηση για την ακύρωση της συναυλίας του Ted Nugent στην Αλαμπάμα, έδωσε ο πρώην κιθαρίστας του και τραγουδιστής Derek St. Holmes. «Τα αμφιλεγόμενα πολιτικά ξεσπάσματα του Nugent, έχουν βλάψει την καριέρα του ακόμα και τη δική του!  Ήμουν διστακτικός να κάνω μια συνέντευξη με κάποιον από την Αλαμπάμα γιατί μετά την  απαγόρευση της συναυλίας εκεί, η ατμόσφαιρα ήταν λίγο περίεργη. Νομίζω ότι δεν είναι σωστό να ασχολείσαι με την πολιτική και να προσπαθήσεις να παίξεις μουσική. Σε μια συναυλία πάω για να περάσω καλά, δεν θέλω να ακούω …ειδήσεις! Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να παίζω μουσική και να διασκεδάζω και να κάνω τους άλλους να διασκεδάζουν". Ο Derek St. Holmes ήταν μέλος του συγκροτήματος του Ted Nugent στα άλμπουμ Ted Nugent (1976), Free-for-All, Cat Scratch Fever, Double Live Gonzo!, Nugent, Spirit of the Wild και Shutup & Jam! (2014). Έχει ακόμα συνεργαστεί μαζί του σε αρκετά reunions ενώ έχει παίξει και με τον Brad Whitford, όταν αυτός είχε αποχωρήσει από τους Aerosmith και είχαν ηχογραφήσει το άλμπουμ Whitford/St. Holmes.
• O Josh Freese θα είναι ο ντράμερ των Foo Fighters στην περιοδεία που ήδη ξεκίνησε και μάλλον θα γίνει μόνιμο μέλος τους.
•  Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο οργανίστας Francis Monkman χωρίς να ανακοινωθούν τα αίτια θανάτου του. Ο Monkman ήταν οργανίστας και συνιδρυτής των Curved Air κι αργότερα μέλος των Sky αλλά και των 801. Τα τελευταία χρόνια έγραφε μουσική για τον κινηματογράφο και τηλεοπτικές σειρές.
• Ο Syd Barrett απέκτησε το δικό του επίσημο κανάλι στο YouTube όπου ήδη το Syd Barrett Music Ltd με τη συνδρομή του Σουηδού καλλιτέχνη Alex Teglbjaerg (γνωστός και με το όνομα The Artist on the Border) έχει αρχίσει να ανεβάσει video.


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου