NEUROTIC OUTSIDERS: ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΩΝ DURAN DURAN, GUNSn'n'ROSES ΚΑΙ SEX PISTOLS


Πως θα αντιδρούσατε αν ακούγατε ότι υπάρχει συγκρότημα που μπάσο παίζει ο John Taylor των Duran Duran,κιθάρα/μπάσο/τραγούδι ο Duff McKagan των Guns’n’Roses ντραμς ο Matt Sοrum των Guns κι αυτός και  ο Steve Jones των Sex Pistols κιθάρα; Άσε που στην αρχική σύνθεση, μέλη ήταν οι Billy Idol και Steve Stevens (μαζί με τους McKagan και Sorum) αλλά αποχώρησαν γρήγορα κι αντικαταστάθηκαν από τους Jones και Taylor. Το όνομα αυτών ήταν Neurotic Outsiders, σχηματίστηκαν το  1995 και αμέσως μετά τις πρώτες πρόβες, υπέγραψαν στην Maverick Record και κυκλοφόρησαν το μοναδικό ομότιτλο άλμπουμ τους(1996). Την κυκλοφορία του ακολούθησε το EP, Angelina με 5 μόνο τραγούδια που κυκλοφόρησε μόνο στην Ιαπωνία. Το συγκρότημα έκανε μια περιοδεία σε Ευρώπη και Αμερική και διαλύθηκε. Το 1999 έδωσαν τρεις συναυλίες στο Viper Room αν και αρχικά πρoβλεπόταν μόνο μια συναυλία για να μαζέψουν χρήματα για ένα καρκινοπαθή φίλο του Taylor.
«Μόλις είχα γίνει νηφάλιος και δεν ήμουν σίγουρος ότι θα μπορούσα πραγματικά να κάνω μουσική, ειδικά όταν συνεργάστηκα με μέλη των Sex Pistols και Guns N’ Roses. Τελικά τα κατάφερα» λέει ο Taylor. Το συγκρότημα έπαιζε κάθε Δευτέρα στο Viper Room και στη σκηνή ανέβαινε όποιος φίλος τους ήθελε: o Iggy Pop, o Billy Idol, o Steve Stevens, κάνοντας τον Taylor να θυμηθεί το punk παρελθόν του. Το μοναδικό  άλμπουμ τους δεν πήγε καλά σε πωλήσεις,  αλλά είναι ενδεικτικό του κλίματος της εποχής    
TRIVIA

Το αρχικό όνομά τους ήταν Neurotic Boy Outsiders, δανεισμένο από τον τίτλο ενός άρθρου που είχε διαβάσει στα μέσα της δεκαετίας του 70 ο Taylor στην  Guardian. Οι  Sorum και McKagan πρότειναν να φύγει το “Boy” κι έτσι έμεινε το Neurotic Outsiders.
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Steve Jones, συνεργαζόταν με τον Taylor. Το 2015 θα ξανά συνεργαζόντουσαν στο άλμπουμ των Duran Duran, Paper Gods.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

10/4/23
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου