NEWS OF THE WORLD (30/3/23)


• O Paul Di'Anno επιβεβαίωσε ότι το παλιό του συγκρότημα, οι Iron Maiden, τον βοήθησαν να πληρώσει μεγάλο μέρος των εξόδων στην εγχείρηση που έκανε στο γόνατο που του επέτρεψε να ξανά βγει σε περιοδεία. Η περιοδεία αυτή πέρασε κι από τη χώρα μας! Όμως  και οι συγκέντρωσαν  το ποσό £11,000, ποσό που τον βοήθησε στα πολλά έξοδα. Μιλώντας σε μέσο του Μεξικού, στο MB Live, ο Dianno είπε ότι όταν βρισκόταν στην Αργεντινή χρειάστηκε να μεταφερθεί με ιδιωτικό αεροπλάνο κι όταν έφτασε στην Αγγλία, η σήψη είχε προχωρήσει τόσο πολύ που οι γιατροί του έδιναν μόνο 45 λεπτά ζωής. Σώθηκε με τη χορήγηση κατάλληλων αντιβιοτικών, περνώντας 8 μήνες στο νοσοκομείο. Οι Iron Maiden πλήρωσαν τη θεραπεία 2 μηνών και όπως λέει είναι ευγνώμων για αυτό.

• O 54χρονος Jason Bonham, γιός του ντράμερ John Bonham των Led Zeppelin, πιστεύει ότι βρήκε μια σειρά από ταινίες με άγνωστες κι ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις των Led Zeppelin. "Στον πατέρα μου δεν του άρεσε να παίζει σπίτι και δεν είχε καν μηχάνημα ηχογράφησης.  Το μόνο που είχε σπίτι ήταν ένα  παλιό Revox με 2 κανάλια που μπορούσε να παίξει ότι μιξάριζε στο studio. Βρήκα ένα μάτσο μπομπίνες, αλλά πρέπει να βάλω σε λειτουργία το μηχάνημα και να το συνδέσω κα ι να αποθηκεύσω τον ήχο στο YouTube. Δεν ξέρω αν αυτά που βρήκα είναι ακυκλοφόρητα, γιατί καμία μπομπίνα δεν έχει ετικέτα με το τι περιέχει. Φοβάμαι ότι από την πολυκαιρία, οι ταινίες μπορεί να έχουν σβηστεί γι αυτό μπορεί να  χρησιμοποιήσω τη δοκιμασμένη μέθοδο ψησίματος των ταινιών σε χαμηλές θερμοκρασίες για να μπορούν να παιχτούν ξανά. Έτσι όπως έκαναν με τις ταινίες από τη συναυλία στο Knebworth» είπε. Όπως καταλαβαίνετε κρατάμε την αναπνοή μας μήπως ο Jason βρήκε ακυκλοφόρητο υλικό, αλλά δεν θα το θυμόταν ο Page;
• Η Nita Strauss επέστρεψε στο συγκρότημα που συνοδεύει τον Alice Cooper κι έχει καινούργιο τραγούδι με τίτλο "Winner Takes All", όπου το ερμηνεύει ο "Godfather of Shock Rock".


• Απίθανα πράγματα στην Αμερική. Σύμφωνα με έκθεση της RIAA (Recording Industry Association of America) το 2022 οι πωλήσεις άλμπουμ σε κασέτα αυξήθηκαν κατά 28%, σε 440.000 αντίτυπα (από 343.000 το 2021), σύμφωνα με την έκθεση Luminate. Το νούμερο αυτό – όσο μικρό και αν φαντάζει – είναι ένα ισχυρό νούμερο για ένα φορμάτ που ως επί το πλείστον δεν υπήρχε πριν από μερικά χρόνια. Το 2015, για παράδειγμα, οι κασέτες πούλησαν μόλις 74.000 αντίτυπα. Το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε κασέτα το 2022 ήταν το soundtrack του Guardians of the Galaxy, Vol. 2, με πωλήσεις 17.000 αντιτύπων. Το  θέμα είναι ότι δεν είναι δυνατόν και οι 440.000 αγοραστές να είναι συλλέκτες καθώς μηχανήματα που να παίζουν κασέτες (κασετόφωνα) ΔΕΝ υπάρχουν. Τουλάχιστον ακόμα…
• Μετά  από 5 ολόκληρα χρόνια απουσίας οι Black Country Communion(Joe Bonamassa, Glenn Hughes, Jason Bonham και Derek Sherinian) επιστρέφουν με προγραμματισμένη συναυλία στο Keeping The Blues Alive At Sea IX που γίνεται αυτές τις ημέρες.
• Μια ακόμα σελίδα ντροπής ήλθε στην δημοσιότητα, με την αποκάλυψε ότι το FBI παρακολουθούσε όχι μόνο τους ακτιβιστές και κομμουνιστές, αλλά και δημοφιλείς μαύρους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στη δράση για τα πολιτικά δικαιώματα. Τέσσερις ημέρες μετά τη δολοφονία του αιδεσιμότατου Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, το τοπικό γραφείο του F.B.I. στην Ατλάντα έστειλε ένα υπόμνημα σε έμπιστο σύμβουλο του Τζ. Έντγκαρ Χούβερ, όπου αναφέρονται σχέδια για μια «τεράστια συναυλία μνήμης» στο γήπεδο των Atlanta Braves με τους Aretha Franklin, Sam Davis Jr, Marlon Brando, Mahalia Jackson και Supremes. Επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή, η συναυλία «αυτών των επιφανών καλλιτεχνών» θα μπορούσε να δημιουργήσει μια «συναισθηματική σπίθα που θα μπορούσε να πυροδοτήσει φυλετικές ταραχές» στην Ατλάντα. Τελικά η  συναυλία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, αλλά το υπόμνημα προς την Cartha D. DeLoach, στενή συνεργάτιδα του Χούβερ, αποτελεί μέρος του 270σέλιδου φακέλου της Franklin από το FBI, ο οποίος δόθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο μήνα, τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό της το 2018, σε ηλικία 76 ετών.
• Αυτό είναι το τραγούδι του κιθαρίστα των Who, Pete Townshend, το πρώτο σόλο τραγούδι μετά από 29 χρόνια. Το "Can't Outrun The Truth" είναι σύνθεση της γυναίκας του Rachel Fuller κι όλα τα έσοδα καθώς και 10p από κάθε ψηφιακό κατέβασμα θα διατεθούν στο ίδρυμα Teenage Cancer Trust.
• O manager των Kiss, Doc McGhee επιβεβαίωσε ότι το Netflix αγόρασε τα δικαιώματα για να γυρίσει ταινία με βάση την καριέρα του συγκροτήματος. Μάλιστα είπε ότι το σενάριο θα αφορά τα πρώτα  χρόνια της καριέρας τους.
• Δύο πρώην Genesis σε περιοδεία στην Αμερική. Ο κιθαρίστας Steve Hackett θα παίξει ολόκληρο το άλμπουμ Foxtrot, που συμπλήρωσε 50 χρόνια κυκλοφορίας, ενώ την /ίδια περίπου εποχή κι ο πρώην τραγουδιστής του συγκροτήματος Peter Gabriel, έχει αναγγείλει μεγάλη αμερικάνικη περιοδεία. Γιατί δεν την κάνουν μαζί;
• O Hugh Syme θα διοργανώσει από την 1η Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου στο Musichead Gallery της Sunset Boulevard του Los Angeles έκθεση με τίτλο Imagine This. Η έκθεση ήδη έχει περάσει από την Ινδιανάπολη και το Όστιν. Ο Syme έγινε γνωστός δουλεύοντας για ιστορικά εξώφυλλα των Rush, Dream Theater, Queensryche, Flying Colors, Arena, Whitesnake, Megadeth και Def Leppard.
• Και το ιστορικό συγκρότημα των Devo ετοιμάζει ντοκιμαντέρ με βάση την καριέρα τα και τις επιτυχίες του. Ο τίτλος του είναι απλά Devo και τα γυρίσματα γίνονται με την επίβλεψη του σκηνοθέτη Chris Smith. Δεν υπάρχει  ανακοίνωση για την ημερομηνία του προβολής αλλά αναμένεται ως το καλοκαίρι.
• Ο ντράμερ του Pearl Jam, Matt Cameron, διέψευσε τις φήμες ότι θα αντικαταστήσει τον Taylor Hawkins στα ντραμς των Foo Fighters. Η είδηση έγινε γωνστή από την βρετανική εφημερίδα  The Sun, σύμφωνα με το οποίο ο Cameron αλλά κι ο ντράμερ των Angels & Airwaves, Atom Willard θα έπαιζαν με τους Foos στην καλοκαιρινή αμερικάνικη περιοδεία. Τελικά και οι δύο μουσικοί διέψευσαν τις φήμες με το συγκρότημα να ψάχνει αντικαταστάτη.
• Καρδιακή προσβολή έπαθε ο Blaze Bayley ενώ ήταν σπίτι του και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο. Ήδη βρίσκεται υπό παρακολούθηση και τη σχετική θεραπεία η οποία σύμφωνα με καινούργια ανακοίνωση, περιλαμβάνει 3 ή 4 bypass! Περαστικά

• Καινούργιο συγκρότημα έχει στα σκαριά ο πρώην μπασίστας των Van Halen, Michael Anthony με τη συμμετοχή μελών των Aerosmith και Bon Jovi.Μιλώντας στον SiriusXM, ο Mike Anthony είπε ότι δουλεύει μες τον ελληνικής καταγωγής κιθαρίστα των Bon Jovi, Phil X [Φίλιππο Ξενίδη), τον νυν tour ντράμερ των Aerosmith, αλλά και τον Sammy Hagar. Κρατάμε μικρό καλάθι.

• Κυκλοφόρησε το τρίτο άλμπουμ των Last in Line της μπάντας των Andrew Freeman τραγούδι, Phil Soussan μπάσο (πρώηνOzzy), Vivian Campbell κιθάρα (Def Leppard, Whitesnake) και Vinny Appice ντραμς (πρώην Black Sabbath, Heaven and Hell). Την παραγωγή του Jericho έκανε ο Chris Collier,  με τον Vivian Campbell να λέει: "Με τους Last in Line ακολουθούμε τον ίδιο τρόπο ηχογράφησης με τους Dio. Έτσι κρατάμε όλη την ενέργεια μιας συναυλίας καθώς και τις προσφερόμενες υπηρεσίες του studio”. To Jericho κυκλοφορεί σε βινύλιο, cd και ψηφιακά.




 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου