NEWS OF THE WORLD (9/2/23)


 • Και σε κασέτα θα κυκλοφορήσει το καινούργιο άλμπουμ των Metallica, 72 Seasons η οποία θα είναι όπως τη βλέπετε στη φωτογραφία. Η περιορισμένης έκδοσης κασέτα θα περιλαμβάνει μια οκτάφυλλη j-card με στίχους και όπως όλες οι προπαραγγελίες, οι οπαδοί που θα προπαραγγείλουν αυτή την έκδοση του 72 Seasons θα λάβουν άμεσα MP3 downloads των "Lux Æterna" και "Screaming Suicide"!
 Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του heavy metal μας θυμίζει ότι οι Metallica δεν κυκλοφόρησαν σε κασέτας για το προηγούμενο άλμπουμ τους, Hardwired...to Self-Destruct(2016).

• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών ο session μπασίστας Phil Spaldling. Είχε παίξει με τους Who, Elton John, Mick Jagger, Toyah, Ray Charles, Roger Taylor, Randy Crawford,  Marcella Detroit, Kylie Minogue, Geri Halliwell, έπαιξε σε όλο το score του Soundtrack, Lion King και ήταν μέλος των GTRS. Τρεις μεγάλες επιτυχίες στις οποίες έπαιξε μπάσο ήταν τα "Moonlight Shadow" του Mike Oldfield,  "Supreme" του Robbie Williams και "I'm Too Sexy" των Right Said Fred. Τα τελευταία χρόνια είχε σχηματίσει τους PSO – Phil Spalding Orchestra με τους οποίους έκανε συχνές εμφανίσεις.
• Στις 26 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει ο καινούργιος δίσκος του Γιώργου Γάκη με τίτλο «Parallel dimensions».
• Ακόμα ένα video ξεπέρασε το 1.000.000.000 (1 δις) χτυπήματα στο You Tu be. Πρόκειται για το "Wind Of Change" των Scorpions.
• Από τη διοργανώτρια εταιρεία, ανακοινώθηκαν οι τρόποι που μπορείτε να πάρετε τα χρήματά σας πίσω για τη συναυλία των Night Flight Orchestra. Η εξαργύρωση των εισιτηρίων ξεκίνησε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 και θα διαρκέσει τουλάχιστον για έναν μήνα. Όσοι και όσες αγόρασαν τα εισιτήρια τους διαδικτυακά, μέσω των www.hunteragency.gr και www.123tickets.gr θα δουν την αξία των εισιτηρίων που αγόρασαν να πιστώνεται στις κάρτες που χρησιμοποίησαν για την αγορά των εισιτηρίων. Όσοι και όσες αγόρασαν τα εισιτήρια τους από τα διάφορα φυσικά σημεία προπώλησης με μετρητά, θα πρέπει να πάνε με τα εισιτήρια τους στο Reload Store –Ακαδημίας 81, Τηλ: 210-3801464 (ανεξαρτήτως του φυσικού σημείου αγοράς των εισιτηρίων), προκειμένου να πάρουν πίσω την αξία των εισιτηρίων τους.
• Ακόμα ένας μεγάλος, αυτή τη φορά της soul μουσικής έφυγε. Πρόκειται για τον τραγουδιστή του «Money» αλλά και τραγουδοποιό Barrett Strong, που έφυγε από τη ζωή στα 81 του χρόνια. Ο Strong εκτός από το «Money (That’s What I Want)» που έγινε επιτυχία το 1959, συνέχισε να γράφει τραγούδια για καλλιτέχνες της Motown. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του R&B μας θυμίζει ότι το «Money (That’s What I Want)» διασκευάστηκε από τους Beatles, Kingsmen, Rolling Stones, Jerry Lee Lewis αλλά και  Led Zeppelin και ήταν η μοναδική επιτυχία της δισκογραφικής καριέρας του Strong σαν τραγουδιστή. Συνσυνέθεσε τραγούδια σαν τα “War”(Edwin Starr), “Smiling Faces Sometimes”(Undisputed Truth) αλλά και το “I Heard It Through the Grapevine” (Marvin Gaye, Gladys Knight & the Pips, Creedence Clearwater Revival), I Wish It Would Rain”, “Just My Imagination”, “Cloud Nine”, “Psychedelic Shack” και “Papa Was a Rolling Stone” (όλα των Temptations).
• “Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Αυτό το συναίσθημα ένιωσα. Όταν μου το είπε ο γιατρός μου ότι έχω καρκίνο, πραγματικά πάγωσα. Δεν πρόλαβα να το συνειδητοποιήσω γιατί μπήκα κατευθείαν στο χειρουργείο για να το προλάβω. Τελειώνοντας το χειρουργείο, εκεί γίνονται πάρα πολλές σκέψεις, εσωτερικές διεργασίες απίστευτες. Καταλαβαίνεις πολλά πράγματα και γίνεσαι πολύ αφαιρετικός στις σχέσεις σου με φίλους, γνωστούς», είπε ο Στέφανος Κορκολής στο Γρηγόρη Αρναούτογλου στην εκπομπή The 2nigh Show (23/1/23). Όπως είπε, δίνει συνέχεια μάχη με τον καρκίνο γιατί έρχεται και φεύγει, ενώ συμβούλεψε τους νέους να μην καπνίζουν, καθώς ο ίδιος καταστράφηκε από το τσιγάρο.

• Ένα από τα καλύτερα hard/melodic συγκροτήματα, οι Tygers Of Pan Tang, έχουν καινούργιο τραγούδι με τίτλο Edge Of The World. Το συγκρότημα έχει καινούργιο δίσκο που αναμένεται για την άνοιξη. Περισσότερες πληροφορίες….σύντομα.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο Tom Verlaine, συνθέτης, κιθαρίστας και τραγουδιστής των Television αλλά πάνω από όλα μια μεγάλη προσωπικότητα που με τα τραγούδια του επηρέασε ολόκληρες γενιές.
• Πέθανε από φυσικά αίτια σε ηλικία 76 ετών ο Dean Daughtry, οργανίστας και συνιδρυτής του Atlanta Rhythm Section. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Daugherty για 49 χρόνια δεν έχασε ποτέ μια συναυλία, μέχρι που η υγεία του τον ανάγκασε να αποσυρθεί πριν από μερικά χρόνια. Πριν σχηματίσει τους ARS το 1971, όπου παρέμεινε μαζί τους μέχρι να αποσυρθεί το 2020, ο Daughtry έπαιζε πλήκτρα στα συγκροτήματα Classics IV και The Candymen, ενώ ήταν session μουσικός του Roy Orbison.




Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου