NEWS OF WORLD (2/2/23)


• Η Σουηδή pop τραγουδίστρια Zara Larsson, βρήκε τον μπελά της γιατί στην τελετή απονομής των βραβείων "P3 Guld" (ετήσια μουσικά βραβεία του σουηδικού ραδιοφώνου), εμφανίστηκε φορώντας φορούσε ένα φόρεμα που περιείχε(!)  ένα κομμάτι από ένα μπλουζάκι του νορβηγικού black metal συγκροτήματος Burzum. Η ιστορία με το συγκρότημα είναι γνωστή καθώς ο ιδρυτής του Kristian "Varg" Vikernes (γνωστός και ως Κόμης Grishnackh)  καταδικάστηκε το 1994 σε 21 χρόνια φυλάκιση στη Νορβηγία για τη δολοφονία του κιθαρίστα των Mayhem,  Oystein Aarseth και έκαψε μια εκκλησία καθώς και το παρεκκλήσι της! Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, η Larsson εμφανίστηκε στη φορώντας ένα φόρεμα που περιελάμβανε κομμάτια από t-shirts των Burzum και μέρη του εξώφυλλου του άλμπουμ τους Filosofem καθώς και των Cannibal Corpse και Behemoth, ανεβάζοντας στο Tik Tok την παραπάνω φωτογραφία. Η Larsson όταν κατάλαβε τα σχόλια γύρω από τα ένθετα κομμάτια στο φόρεμά της, είπε ότι δεν ήξερε ότι το υλικό που σχετιζόταν με τον διαβόητο Νορβηγό μουσικό black metal και δεξιό εξτρεμιστή. «Δεν είχα ιδέα. Απλά νόμιζα ότι τα ρούχα μου φαίνονταν όμορφα.  Ήταν ατυχές». Η 25χρονη τραγουδίστρια τόνισε επίσης ότι δεν φορούσε πουκάμισο Burzum αλλά το ρούχο ανήκε στον Βέλγο σχεδιαστή μόδας Raf Simons.

• Τη φιλανθρωπική του πλευρά έδειξε και με το παραπάνω ο Rod Stewart ο οποίος παρενέβη κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής με συζήτηση σχετικά με το θέμα της δημόσιας υγείας και προσφέρθηκε να καλύψει τους ιατρικούς λογαριασμούς ανθρώπων που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα. Το θέμα της συζήτησης ήταν η υποχρηματοδότηση της  Εθνική Υπηρεσία Υγείας από την κυβέρνηση, με τους χρόνους αναμονής για θεραπεία έκτακτης ανάγκης αλλά και μαγνητικές τομογραφίες, είναι μεγαλύτεροι από ποτέ, ενώ ορισμένοι τομείς του προσωπικού του NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας), απεργούν εντείνοντας το πρόβλημα. Ο Rod Stewart παρακολουθούσε την εκπομπή Your Say του Sky News, η οποία έβγαζε στον αέρα ασθενείς που είχαν οικονομικό πρόβλημα και δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν. «Θα ήθελα να πληρώσω για 10 ή 20 μαγνητικές ή όσο χρειαστούν. Δεν ξέρω πώς θα το λύσουμε αυτό. … Ας ελπίσουμε ότι θα ακολουθήσουν κάποιοι άλλοι. ... Υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν επειδή δεν μπορούν να κάνουν μαγνητική. Δεν χρειάζομαι τη δημοσιότητα. Θέλω απλώς να κάνω μερικά καλά πράγματα και αυτό, νομίζω, είναι καλό, γιατί αν με ακολουθήσουν άλλοι άνθρωποι. Κι επειδή είμαστε «πονηροί» και θα προσπαθήσουμε βρούμε τι κρύβεται πίσω από την κίνηση του, ο Stewart υποστηρίζει την νυν κυβέρνηση στη χώρα του αλλά δεν φοβάται  να την κατακρίνει και κυρίως να ΒΟΗΘΗΣΕΙ.

• Η ταινία 80 For Brady RADY βγαίνει στις αμερικάνικες κινηματογραφικές αίθουσες στις 3 Φεβρουαρίου 2023 κι είναι εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία τεσσάρων καλύτερων φίλων που ζουν τη ζωή στο έπακρο όταν κάνουν ένα ξέφρενο ταξίδι στο Super Bowl LI 2017 για να δουν τον ήρωά τους Tom Brady να παίζει. Πρωταγωνιστούν οι Lily Tomlin,  Όσκαρ Jane Fonda, Rita Moreno και η Sally Field, με τον 7 φορές πρωταθλητή Super Bowl και παραγωγό Tom Brady! Η ταινία αφορά 100% τους Αμερικάνους, αφού πρόκειται για το αγαπημένο του άθλημα κι εντελώς άγνωστο στην Ευρώπη, αλλά το βασικό τραγούδι της ταινίας “Gonna Be You”ερμηνεύεται από άλλες 4 Κυρίες της μουσικής, τις  Dolly Parton (αυτή με το μεγάλο στήθος!), Belinda Carlisle, Cyndi Lauper και Gloria Estefan. Για την ιστορία, το τραγούδι είναι σύνθεση της Diane Warren που τη δεκαετία του 80 έγραψε ποταμούς επιτυχιών.   
 • Ακόμα ένας της παλιάς σειράς, έφυγε από τη ζωή. Πρόκειται για τον Antony 'Top' Topham, που το 1963 ίδρυσε τους Yardbirds, μαζί με τους φίλους του από το σχολείο Keith Relf, Paul Samwell-Smith, Jim McCarty και Chris Dreja. πέθανε ειρηνικά τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του», έγραφε εν μέρει. Ο Topham αποχώρησε από το συγκρότημα μέσα σε ένα χρόνο για να επικεντρωθεί στις σπουδές του και αντικαταστάθηκε από τον Eric Clapton! «Δεν μετάνιωσα που έφυγα [τους Yardbirds] επειδή είχαν απομακρυνθεί από τη μουσική μπλουζ που με ενδιέφερε», είπε αργότερα ο Topham. Μετά τους Yardbirds, ο Topham δούλεψε μαζί με πολλούς άλλους θρυλικούς μουσικούς, συμπεριλαμβανομένων των Marc Bolan, Peter Green και Christine McVie. Ένα πρόβλημα υγείας τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τη μουσική βιομηχανία το 1970, αλλά επέστρεψε το 1988 για να ενώσει τις δυνάμεις του με τον πρώην σύντροφό του στους Yardbirds, McCarty, στο μπλουζ συγκρότημα Topham-McCarty. Ο λόγος που επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του ήταν η άνια από την οποία υπέφερε τα τελευταία χρόνια.

• Η επίσημη βιογραφία του τραγουδιστή και μπασίστα John Wetton iείναι έτοιμη προς κυκλοφορία και διαθέσιμη εδώ. www.johnwettonbook.com.   https://www.johnwettonbook.com/  Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μάς θυμίζει ότι ο Wetton έπαιξε στα συγκροτήματα των Uriah Heep, King Crimson, Asia, Roxy Music, UK και Wishbone Ash,  άρα οι ιστορίες που διηγείται είναι πολλές κι ενδιαφέρουσες.

• Έχουμε μπροστά μας 2 μήνες, αλλά σημειώστε το. Οι Marauder θα παρουσιάσουν τον καινούργιο δίσκο τους Metal Construction VII στο Remedy Club στο Ν.Ηράκλειο, με είσοδο ελεύθερη.
•  Ακούστε την καινούργια εκτέλεση του τραγουδιού των Ghost, "Spillways" όπου μαζί με τον τραγουδιστή του συγκροτήματος, ακούγεται κι ο Joe Elliott των Def Leppard.
• Και ξαφνικά οι υποψηφιότητες για το Rock’n’Roll Hall of Fame τα τελευταία χρόνια έγιναν πολύ…σημαντικές αφού αφορούν και hard/metal συγκροτήματα. Φέτος, μεταξύ των υποψηφίων είναι οι Iron Maiden, Soundgarden, Rage against the Machine, A Tribe Called Quest αλλά και οι Kate Bush, Sheryl Crow, Missy Elliott, Joy Division,/New Order, Cyndi Lauper, George Michael, Willie Nelson, White Stripes και Warren Zevon. Για να είναι επιλέξιμος ένας καλλιτέχνης στη φετινή ψηφοφορία, πρέπει το πρώτο σινγκλ ή άλμπουμ του να έχει κυκλοφορήσει το 1998 ή νωρίτερα (δηλαδή 25 χρόνια νωρίτερα από την τρέχουσα κυκλοφορία). Κι όμως τα μεγάλα hard rock και metal συγκροτήματα όπως οι Iron Maiden (δεύτεροι φορά υποψήφιοι) και οι Motorhead δεν έχουν εισαχθεί στο Rock’n’Roll Hall of Fame. Το link για να ψηφίσουν οι fans θα ανακοινωθεί τον Μαϊο και το φθινόπωρο του 2023 οι τελικοί νικητές.s
• Ο Οzzy Osbourne ακύρωσε ολόκληρη την ευρωπαική περιοδεία του που θα έκανε με τους Judas Priest και βασική αιτία της ακύρωσης, το χρόνιο πρόβλημά του με την μέση και την σπονδυλική στήλη του, παρ΄όλη την καλή κατάσταση της φωνής, όπως τουλάχιστον λέει η ανακοίνωση που εξέδωσε. Ακόμα συμπλήρωσε ότι οι περιοδείες….τέλος!
• Επιβεβαιωμένο με τη…βούλα. Η αποχαιρετιστήρια περιοδεία του Elton John που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2018 και θα τελειώσει το καλοκαίρι στο Glastonbury Festival, είναι η πλέον πετυχημένη στην ιστορία των περιοδειών με συνολικό ποσό εισπράξεων $817.900.000, με τον ίδιο να εισπράττει τα  $800.000. 000, δηλαδή μόλις 200 εκατομμύρια κάτω από το 1 δις!  Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν του Ed Sheeran με την The Divide Tour(2019) με $776.400.00  κι αμέσως μετά είναι οι U2 με $735.400.000.  
• Σε περιοδεία βγαίνουν οι Who στη Μ.Βρετανία. Οι Roger  Daltrey και Pete Towensh, 78 και 77 χρονών αντίστοιχα, ξεκινούν στις 6 Ιουλίου από το 6 και σε όλες τις ημερομηνίες θα τους συνοδεύει ορχήστρα! Η περιοδεία ονομάζεται The Who Hits Back και  support θα είναι UB40 με τον Ali Campbell.  Για την ιστορία τους Daltrey και Townshend θα συνοδέψουν επάνω στη σκηνή οι Simon Townshend φωνητικά, Loren Gold και Emily Marshall πλήκτρα, Jon Button μπάσο και Zak Starkey ντραμς.


• Δείτε το δεύτερο video single των Uriah Heep από το επερχόμενο 25ο studio άλμπουμ τους Chaos & Colour, που θα κυκλοφορήσει στις 27 Ιανουαρίου 2023. Πρόκειται για το Hurricane, που συνθέσαν ο ντράμερ Russel Tillbrook κι ο Simon Pinto, με τους στίχους να μιλούν για το πώς οι πρόγονοί μας έβλεπαν τις καταιγίδες και πώς αυτές μπορούν να ερμηνευθούν ως μηνύματα από τους Θεούς.
• Μεγάλη ευρωπαική περιοδεία με τίτλο "Time Capsule" ανακοίνωσαν οι Europe για να γιορτάσουν τα 40 χρόνια τους όπου θα παίξουν τραγούδια κι από τα 11 άλμπουμ τους. Για την ώρα, η περιοδεία δεν περιλαμβάνει Ελλάδα.





Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου