ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ GRAMMY 2022 ΣΤΙΣ ROCK ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Το βράδυ του Σαββάτου 4 Φεβρουρίου 2023, σε τελετή που διοργανώθηκε στο Wilshire Ebell Theatre τού Λος Άντζελες, δόθηκαν τα 65α βραβεία Grammy για το 2022, με τον Ozzy να φεύγει με 2 αγαλματάκια, αυτό στην κατηγορία Best Rock Album για το άλμπουμ του Patient Number 9 και στην κατηγορία Best Metal Performance για το τραγούδι «Degradation Rules». Το πρόβλημα υγείας που έχει δεν του επέτρεψε να παραστεί στην τελετή και τα βραβεία πήρε ο παραγωγός και κιθαρίστας του  Andrew Watt, λέγοντας: .»“I love you all and fuck off!” όπως ο Ozzy του είχε υπαγορεύσει. Προηγουμένως ευχαρίστησε τους Sharon Osbourne, Taylor Hawkins, Chad Smith, Robert Trujillo, Jeff Beck και τον Josh Homme.
Στην κατηγορία Best Traditional Blues Album, το βραβείο πήγε στους Taj Mahal και Ry Cooder για το άλμπουμ Get On Board, η Brandi Carlisle πήρε τρία βραβεία στις κατηγορίες Best Rock Song και Best Rock Performance για το τραγούδι «Broken Horses» καθώς και στην κατηγορία Best Americana Album για το In These Silent Days.  
Η Bonnie Raitt πήρε 3 Grammys, στην κατηγορία Song of the Year για το τραγούδι της “Just Like That”, Best Americana για το άλμπουμ της Just Like That... "και Best Americana Performance με το τραγούδι της «Made Up Mind». H Raitt ανέβηκε στη σκηνή και μαζί με τους Sheryl Crow και Mick Fleetwood, έπαιξαν το “Songbird” των Fleetwood Mac στη μνήμη της Christine McVie. Ο 90χρονος Willie Nelson πήρε 2 βραβεία Grammys για το Best Country Album για το δίσκο του A Beautiful Time και στην κατηγορία Best Country Solo Performance για το “Live Forever.” Ο Edgar Winter ήταν ο νικητής στην κατηγορία Best Contemporary Blues Album fγια το tribute άλμπουμ στον αδελφό του Brother Johnny και ο δημοσιογράφος Bob Mehr που έγραψε τις σημειώσεις του ένθετου στο άλμπουμ των Wilco, Yankee Hotel Foxtrot στην κατηγορία Best Historical Album and Best Album Notes για την 20th Anniversary Super Deluxe Edition του άλμπουμ τους. Ο ντράμερ των Police, Stewart Copeland πήρε το Grammy στην κατηγορία Best Immersive Audio Album για το δίσκο του Divine Tides, που ηχογραφήθηκε σε συνεργασία με τον ινδιάνο μουσικό Ricky Kej. Το live άλμπουμ των Grateful Dead, In and Out of the Garden: Madison Square Garden ‘81 ‘82 ‘83 κέρδισε το Grammy στην κατηγορία Best Box or Limited Edition Package.
Οι Αγγλίδες Wet Leg κέρδισαν το βραβείο Best Alternative Music Album για το πρώτο ομότιτλο άλμπουμ τους και τέλος, με το τιμητικό βραβείο Grammy το Lifetime Achievement, τιμήθηκαν οι αδελφές Ann και Nancy Wilson, ο  Bobby McFerrin, η blues τραγουδίστρια Ma Rainey (έχει φύγει από τη ζωή από το 1939), ο Nile Rodgers,  ο Slick Rick και οι Dave Grohl, Krist Novoselic και Pat Smear(κιθαρίστας) των Nirvana.




7/2/23




 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου