MEDIEVAL STEEL: EPIC HEAVY METAL


Δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ένα συγκρότημα που ονομάζεται Medieval Steel και οι στίχοι του έχουν κατά κύριο λόγο θέματα μεσαιωνικά με ιππότες, σπαθιά, δράκους κλπ, προέρχεται από το Memphis του Tennessee όπου βέβαια στην Αμερική ποτέ δεν υπήρξε Μεσαίωνας!  
Το συγκρότημα σχηματίστηκε το 1984 από τους Bobby Franklin τραγούδι, John Ruth(μετέπειτα μέλος των Winger) και Chuck Jones κιθάρες, Jeff Boydston μπάσο και Bill Jones ντραμς, όπου ηχογράφησαν το ομότιτλο EP το οποίο από το μακρινό Memphis, επηρέασε πολλά ευρωπαικά συγκροτήματα! Η υπογραφή συμβολαίου με την Megaforce Records, τους ωθεί να αλλάξουν όνομα και να ονομαστούν Fire Choir, ακολουθώντας παράλληλα διαφορετική μουσική κατεύθυνση. Ο Bobby Franklin δεν συμφωνεί με την νέα μουσική κατεύθυνσή τους κι φεύγει από τους Fire Choir, επανασχηματίζοντας τους Medieval Steel, με τη συμμετοχή του κιθαρίστα Scott Jones, συνθέτοντας τραγούδια σαν τα "Eyes Of Fire", "To Kill A King" και "Tears In The Rain". Το 1986 τους βρίσκει εκτός Megaforce και μετά από κάποιες αλλαγές στη σύνθεσή τους, δίνουν συναυλίες όπου τους καλούν, ώσπου να διαλυθούν το 1992.

Στην Ελλάδα, οι λίγοι που τους ήξεραν, τούς έμαθαν μέσα από το δισέλιδο του Χάρη Πρασούλα Sun Knight, στο περιοδικό Heavy Metal όπου για χρόνια έγραφε για το επικό heavy metal. Και ξαφνικά το 2004, η ελληνική εταιρεία No Remorse Records, κυκλοφορεί την περίφημη κόκκινη συλλογή με τα 4 τραγούδια του EP,  “Medieval Steel” και τα 5 από το Dungeon Tapes. Το «κόκκινο άλμπουμ» όπως ονομάστηκε από τους fans εξαντλήθηκε αμέσως και φυσικά έγιναν επανατυπώσεις.


Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013, εμφανίστηκαν σαν headliners στο Rock You to Hell μαζί με τους Holocaust, Srpartan Warrior, Erase, Serpent Teeth (από την Κύπρο), Clairvoyant και Blind Justice, αφήνοντας καλές εντυπώσεις αν όσο η μνήμη μου το επιτρέπει, δεν έπαιξαν τα κλασσικά "Τears in the rain" και "Warlords". Πάντως, ικανοποίησαν τον κόσμο που σε πλειοψηφία είχε πάει γι αυτούς. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν το επίσης καλό άλμπουμ Dark Castle και το 2022 το Gods of Steel σε δική τους παραγωγή και διανομή.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
Medieval Steel (2004)
Dark Castle (2013)
 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

16/1/23
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου