NEWS OF THE WORLD (3/11/22)


 • Super group στα σκαριά: Οι Richie Faulkner (Judas Priest), Rex Brown μπάσο(Pantera, Down),Scott Travis ντραμς (Judas Priest) κι ο τραγουδιστής Ronnie Romero (Rainbow), σχημάτισαν τους Elegant Weapons. Έχοντας ήδη δώσει τίτλο στο πρώτο τους άλμπουμ (Horns For A Halo), θα το κυκλοφορήσουν σε παραγωγή του Andy Sneap, την άνοιξη του 2023.
• Το ποσό των 30.000 λιρών συγκέντρωσαν οι fans των Thunder για να βοηθήσουν οικονομικά τον τραγουδιστή του συγκροτήματος, Danny Bowes, να νοσηλευτεί σε ειδική νευρολογική κλινική, προκειμένου να αποκαταστήσει το σοβαρό τραύμα στο κεφάλι που του προκάλεσε εγκεφαλική αιμορραγία πριν από 4 περίπου μήνες. Το ποσό συγκεντρώθηκε μέσα σε 48 ώρες, με το συγκρότημα να αναρτά ανακοίνωση που ευχαρίστησε του fans για την άμεση ανταπόκρισή τους.
• Ο David Crosby, μέλος των Crosby Stills Nash &Young αποκάλεσε "θόρυβο" τους Iron Maiden στο Twitter, σηκώνοντας το αναμενόμενο κύμα αντιδράσεων. Το σχόλιο προήλθε μετά από ένα σχόλιο του κιθαρίστα και φίλου, Vin Downes, σχετικά με μια συναυλία των Iron Maiden, σχολιάζοντας πως "απορώ πως σου αρέσει αυτός ο θόρυβος". Αξία έχει η απάντηση του κιθαρίστα Alex Skolnick των Testament., που προέτρεψε ευγενικά τον David Crosby να πάει σε μια συναυλία τους κι ίσως αλλάξει άποψη.
• Οι Nickelback παρουσίασαν το music video για το καινούργιο τραγούδι τους Those Days, από το επερχόμενο άλμπουμ τους Get Rollin' που θα κυκλοφορήσει στις 8 Νοεμβρίου. Την πρώτη φορά που θα το δείτε, μπορεί να σας φανεί στατικό, αλλά προσέξτε τα στοιχεία γύρω τους πως σας μεταφέρουν σε μια παλαιότερη εποχή.
• Τη δική της μάχη θα δώσει η 41χρονη τραγουδίστρια των Nightwish, Floor Jansen, αφού διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος.  Ήδη υποβλήθηκε σε εγχείρηση και οι γιατροί της είναι ικανοποιημένοι.
• Έφυγε από τη ζωή ο πρώην μπασίστας των REO Speedwagon, Gregg Philbin που ήταν μέλος τους στα πρώτα 6 άλμπουμ  τους αλλά και στο Live: You Get What You Play For(1977).
• Την πρώτη εμφάνισή τους με τον καινούργιο τραγουδιστή πραγματοποίησαν οι Great White. Το μεγάλο αμερικάνικο συγκρότημα έπαιξε στο Cannery Casino Hotel του Las Vegas με τραγουδιστή τον Brett Carlisle, που αντικατέστησε τον  Andrew Freeman (Last in Line) που άντεξε μόνο 5 μήνες.

Ακόμα ένα τραγούδι έφθασε το 1δισεκατομμύριο χτυπήματα στο YouTube. Πρόκειται για το Like A Stone των Audioslave που κυκλοφόρησε πριν 20 χρόνια!

• Η πετυχημένη κοινή περιοδεία των Def Leppard και Motley Crue που μόνο στην Αμερική απέφερε 173.500.000$ και 1.300.000 εισιτήρια, το καλοκαίρι του 2023 θα έλθει στην Ευρώπη, αφού περάσει το χειμώνα της ίδιας χρονιάς από τη Ν.Αμερική. Από τις 22 Μαϊου, πάντα του 2023, ξεκινά η ευρωπαϊκή περιοδεία τους από το Sheffield της Μ.Βρετανίας και μέχρι τώρα έχουν ανακοινωθεί μόνο 20 συναυλίες. Οπότε όσο ζούμε ελπίζουμε….Επ ευκαιρία…ο John 5 είναι επίσημα ο αντικαταστάτης του Mick Mars στους Motley Crue.
• Διαλύθηκαν οι Τεξανοί Sword μετά 18 χρόνια καριέρας.
• Σε ένα απρόοπτο βρέθηκαν οι fans που πήγαν να δουν τους Accept στο Τορόντο, σε συναυλία τους τον Οκτώβριο. Ο 68χρονος τραγουδιστής του συγκροτήματος Mark Tornillo, αντιμετώπισε μια φλεγμονή στις φωνητικές χορδές και δεν μπόρεσε να τραγουδήσει με αποτέλεσμα να τον αντικαταστήσουν ο ντράμερ Christopher Williams κι ο μπασίστας Martin Motnik, σε μια συναυλία που η διάρκεια της δεν ξεπέρασε την 1 ώρα. Η αμέσως επόμενη συναυλία τουες στο New Jersey ακυρώθηκε και το συγκρότημα βλέποντας ότι η κατάσταση του Tornillo δεν ξεπερνιέται εύκολα, τον αντικατέστησαν προσωρινά με τον τραγουδιστή των Dangerous Toys/Watchtower,
• Οι Judas Priest πρέπει να είναι το μοναδικό heavy metal συγκρότημα που χαίρεται τόσο πολύ (σ.σ και καλά κάνει!) με την εισαγωγή του στο Rock And Roll Hall Of Fame, που σχεδόν όλα τα μέλη του κάνουν δηλώσεις. Η πιο πρόσφατη του πρώην ντράμερ Les Binks που δήλωσε ότι το συγκρότημα θα παίξει με 2 ντράμερ (αυτόν και τον Scott Travis) και 3(!) κιθαρίστες, αφού τη βραδιά της τελετής στη σκηνή θα βρεθούν και οι K.K. Downing και Glenn Tipton. Παράλληλα, ο μπασίστας Ian Hill δεν απέκλεισε την πιθανότητα επανασυνεργασίας με τον Tipton. 

• Δείτε το lyric video που ετοίμασαν οι Billy Vass και Bob Katsionis για το δίσκο τους Ethical Dilemma. Το κομμάτι έχει τίτλο “I Walk Alone” και ξεκίνησε σαν προσωπικό  άλμπουμ του Vass για να καταλήξει σε ένα progressive metal άλμπουμ με τη συμμετοχή του Bob Katsionis


.•  Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου ο δημοσιογράφος Γιάννης Αλεξίου, παρουσιάζει στο  Κύτταρο (Ηπείρου και Αχαρνών) το βιβλίο του Πρωτοπόροι του Ελληνικού Rock. Στη βραδιά θα παίξουν οι Νίκος Σπάθας&Jack Full με τη Μαρκέλλα Παναγιώτου στα φωνητικά και DJ set από το Μιχάλη Λημνιό. Η πόρτα ανοίγει στις 21.00. Είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ







Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου