MOTT THE HOOPLE


Οι Mott the Hoople ήταν ένα αγγλικό συγκρότημα της δεκαετίας του ’70, που έγινε δημοφιλές κυρίως στη Μεγάλη Βρετανία. Ο υπόλοιπος κόσμος τούς έμαθε από ένα πολύ επιτυχημένο τους single, το “All The Young Dudes”, που έγραψε γι’ αυτούς ο David Bowie το 1972, και από το όνομά τους, που είναι πραγματικά σπάνιο και δύσκολο να το εξηγήσεις!
Ιδρύθηκαν το 1966 και αρχικά είχαν το όνομα The Doc Thomas Group. Το 1969 όμως, όταν υπέγραψαν συμβόλαιο με την Island Records, ο νέος τους μάνατζερ Guy Stevens, τους πρότεινε να αλλάξουν το όνομά τους σε Mott the Hoople. Το όνομα αυτό δεν είναι παρά ο τίτλος ενός βιβλίου του Αμερικανού συγγραφέα Willard Manus (1966), το οποίο ο Guy Stevens είχε διαβάσει στη φυλακή (εκτίοντας μια
ποινή για ναρκωτικά) και του άρεσε πολύ. Πρόκειται για την ιστορία του Norman Mott, ενός νέου ανθρώπου, ψιλοτεμπέλη, βολεψάκια, που για να τον χαρακτηρίσει ο συγγραφέας χρησιμοποιεί το νεολογισμό “Hoople”, κάτι σαν να λέμε «κηφήνας». Με το νέο όνομα πια, το θαυμάσιο αυτό γκρουπ γνώρισε την ακμή του στο διάστημα 1969-1974. Από εκεί και μετά, άρχισε η αποχώρηση μελών και η σταδιακή παρακμή, μέχρι την οριστική διάλυσή τους, το 1980.
Να πούμε με την ευκαιρία, ότι ο συγγραφέας Willard Manus είναι ελληνολάτρης και
τα καλύτερα βιβλία του αντλούν τα θέματά τους από τη Ρόδο και το Αιγαίο. 


ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

8/11/22

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου