PROCOL HARUM


Είμαστε στο Λονδίνο, το 1966, όπου ο τότε A&R της Island Records, ο Guy Stevens, φέρνει σε επαφή δύο πολύ ταλαντούχους νεαρούς, τον 21χρονο τραγουδιστή και πιανίστα Garry Brooker και τον 20χρονο στιχουργό Keith Reid. Στόχος του Stevens είναι να δημιουργήσει ένα ντουέτο τραγουδοποιών, που θα ενίσχυαν το ρεπερτόριο καταξιωμένων καλλιτεχνών. Παρόλο το πασιφανές ταλέντο των δυο παιδιών, κανείς δεν έδειχνε να εμπιστεύεται τη δουλειά τους. Έτσι, ο Guy Stevens έριξε την ιδέα να φτιάξουν ένα δικό τους γκρουπ για να ερμηνεύουν μόνοι τους τα τραγούδια τους. Το πρώτο που απαίτησαν οι Brooker/Reid ήταν να υπάρχει Hammond στο συγκρότημα, παράλληλα με το πιάνο του Brooker. Έτσι, μέσω αγγελίας στο Melody Maker, προέκυψε ο Matthew Fischer. Στη συνέχεια προστέθηκαν η κιθάρα, το μπάσο και τα ντραμς και έτοιμο το γκρουπ! Τι όνομα να του έδιναν όμως;
Ο Guy Stevens είχε μια φίλη που είχε μια γάτα ράτσας, από τη Βιρμανία. Το επίσημο όνομα της ράτσας ήταν “Procol Harum” και ο Stevens το βρήκε πολύ πρωτότυπο! Το πρότεινε λοιπόν στον Brooker και τους άλλους και αυτοί ενθουσιάστηκαν. Αυτό ήταν! Ο κόσμος μπορούσε πια να υποδεχτεί τους μοναδικούς Procol Harum και την ανεπανάληπτη επιτυχία τους “Whiter Shade of Pale”.


 
Το 1995, το περιοδικό Mojo δημοσίευσε τη φωτογραφία αυτής της γατούλας, ισχυριζόμενο ότι πρόκειται για την original Procol Harum, αυτή δηλαδή της φίλης του Guy Stevens. Ποιος ξέρει!
Περισσότερα για τους Procol Harum μπορείτε να βρείτε εδώ

ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

22/3/22
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου