NEWS OF THE WORLD (23/12/21)


 • Ανήμερα των Χριστουγέννων οι Blues Wire θα παίξουν στο Principal Club Theater @Fix της Θεσσαλονίκης! Ώρα 21, είσοδος από 8 €.   
• Για τις 11 Μαρτίου προγραμματίστηκε η κυκλοφορία του καινούργιου δίσκου του Bryan Adams με τίτλο "So Happy It Hurts". Δείτε το video που ετοίμασε για το καινούργιο τραγούδι του με τίτλο ο "Kick Ass" στο οποίο συμμετέχει ο John Cleese των Monty Python!
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ο μπασίστας Robbie Shakespeare που μαζί με τον Sly Dunbar ήταν μέλος των Sly and Robbie. Ο Robbie Shakespeare είχε ξεκινήσει την καριέρα του παίζοντας σε clubs της Τζαμάικα και μετά γνώρισε τον Sly Dunbar και σχημάτισαν τους Sly and Robbie. Είχε συνεργαστεί με τους Black Uhuru, είχε παίξει σε 4 άλμπουμ της Grace Jones, μεταξύ αυτών και το πετυχημένο  Nightclubbing (1981), είχε  παίξει με τον Bob Dylan στα άλμπουμ του Infidels, Empire Burlesque και Down in the Groove, στο She’s the Boss του Mick Jagger ενώ είχε παίξει ακόμα σε άλμπουμ των Gary Barlow, Joe Cocker, Garland Jeffreys, Sinnead O’Connor, Peter Tosh, Yoko Ono, Carly Simon ενώ σαν Sly and Robbie είχε ηχογραφήσει 6 άλμπουμ. Τα αίτια θανάτου του δεν έγιναν γνωστά.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 o Κύπριος ζωγράφος (είχε γεννηθεί στην Αμμόχωστο)κι εικονογράφος Chris Achilleos, που τον μάθαμε από τη δουλειά του στο εξώφυλλο των Whitesnake,  Lovehunter, αλλά κι από τα Fallen Angel των Uriah Heep, "Return to Evermore" των Ten και "Once and future king" του Gary Hughes. Οι δουλειές του είχαν παρουσιαστεί στα περιοδικά Heavy Metal και Radio Times και σχεδόν σε όλα τα σχετικά βιβλία που αναφέρονται στο χώρο της Τέχνης του Sword and Sorcery. Είχε εκδώσει 4 βιβλία με έργα του.
• Οι Magnum παρουσίασαν το  lyric video για το τραγούδι "No Steppin' Stones" που περιλαμβάνεται στο νέο άλμπουμ τους The Monster Roars, που θα κυκλοφορήσει  στις 14 Ιανουαρίου 2022.


• Όσοι χάσατε την εορταστική συναυλία των Metallica για τα 40 χρόνια τους, μπορείτε να την ξανά δείτε on-demand στο The Coda Collection στο Amazon Prime. Θα μεταδοθεί  την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου στις 9 a.m. PT / 12 p.m. ET / 5 p.m. GMT / 2 a.m. και θα βρίσκεται σε διάθεση και θα επαναληφθεί στις 27 Δεκεμβρίου στις 8:59 p.m. PT / 11:59 p.m. ET / 4:59 a.m. GMT / 1:59 p.m. JST. Πληροφορίες
www.codacollection.co.   https://codacollection.co/
   
• Η καινούργια σειρά επανεκδόσεων της Rock Candy περιλαμβάνει τα παρακάτω άλμπουμ: To των Lynch Mob, ‘Wicked Sensation’ σε παραγωγή του Max Norman. Η κιθάρα του πρώην  Dokken, George Lynch με τραγουδιστή τον Oni Logan,  Anthony Esposito μπάσο και Mick Brown ντραμς, επίσης πρώην Dokken. To  πρώτο προσωπικό άλμπουμ του Joe Lynn Turner με τους Chuck Burgi ντραμς, Al Greenwood πλήκτρα και Bobby Messano κιθάρα. Για τους fans του A.O.R., Δισκοπότηρο… Οι Dirty Looks δεν είναι από τα γνωστά ονόματα αλλά, έχουν ένα κύκλο οπαδών. Η Rock Candy επανακυκλοφορεί το πρώτο άλμπουμ τους (1988) όπως και το ‘Lovin’ Every Minute Of It’ των Καναδών Loverboy.  Όλες οι επανακυκλοφορίες είναι remastered και συνοδεύονται από πλούσια ένθετα.
• To “Twisted Business” του Jay Jay French είναι κάτι ανάμεσα σε μία αυτοβιογραφία αλλά και σ’ ένα συμβουλευτικό βιβλίο. Πληροφορίες για τα παιδικά χρόνια του αλλά και προτροπές για την προσωπική ζωή μας! Στο βιβλίο γίνονται αναφορές σε παλαιά στιγμιότυπα των Twisted Sister, τα δύσκολα χρόνια μετά τη διάλυση των Sister, οι μεταξύ τους ταραχώδης σχέσεις, ο πρόωρος θάνατος του AJ Pero κ.α..
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο μπασίστας Phil Chen, που είχε παίξει σε πολλά studio άλμπουμ του Rod Stewart, Jeff Beck(Blow by Blow), Butts Band των Robby Krieger και John Densmore, Donovan (Cosmic Wheels), Brian May’s Star Fleet Project με τον Eddie Van Halen κ.α Αιτία θανάτου ο καρκίνος.
• Ένα promo single του David Bowie με τίτλο I Want Your Love, πουλήθηκε αντί του ποσού των £14,500. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock, μας θυμίζει ότι ίδιο τραγούδι ηχογραφήθηκε από τους The Pretty Things για το άλμπουμ τους Get The Picture?(1965)
• Οι Βραζιλιάνοι Sepultura ανακοινώθηκαν για την ίδια ημέρα του Release Athens με αυτή των Slipknot, δηλαδή το Σάββατο 23 Ιουλίου 2022, στην Πλατεία Νερού. Η προπώληση συνεχίζεται προς 60€. Επίσης, διατίθενται περιορισμένα VIP εισιτήρια, προς 150€. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές: Ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους, οpen-bar, προτεραιότητα πρόσβασης στον χώρο, ιδιωτικό parking, ξεχωριστές τουαλέτες. Ταυτόχρονα, είναι διαθέσιμα πλέον τρία διαφορετικά διήμερα εισιτήρια για όσες και όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν δύο ημέρες του Release Athens 2022, κερδίζοντας ένα σημαντικό ποσό:
1. Slipknot, Sepultura & more tba (23/7/22, Πλατεία Νερού) +  Judas Priest & more tba (15/7/22, Κλειστό Φαλήρου) προς 90€ (κέρδος 15€)
2. Slipknot, Sepultura & more tba (23/7/22, Πλατεία Νερού) + Clutch & more tba (19/7/22, Πλατεία Νερού) προς 85€ (κέρδος 10€)
3. Slipknot, Sepultura & more tba (23/7/22, Πλατεία Νερού) + Sabaton, Blind Guardian, Epica (21/7/22, Πλατεία Νερού) προς 90€ (κέρδος 15€)
Τα εισιτήρια που έχουν ήδη προπωληθεί ισχύουν κανονικά.
Διάθεση εισιτηρίων:
Τηλεφωνικά στο 11876
Online στα releaseathens.gr / viva.gr
Φυσικά σημεία: Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Ευριπίδης, Yoleni’s και Viva Spot Τεχνόπολης
• Μιλώντας στον Neil Jones του Planet Rock, ο Tony Iommi, είπε ότι έχει γύρω στα 400 με 500 riffs ηχογραφημένα στο κινητό του. Σε άλλες εποχές η δήλωση θα αποτελούσε ευλογία, σήμερα σκεπτικισμό!  

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου