ΟΙ NICK SPATHAS ΚΑΙ H ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΔΙΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ SOCRATES DRANK THE CONIUM/ΠΡΟΒΑ TOM PETTY, GEORGE HARRISON, NEIL YOUNG ROGER McQUINN, BOB DYLAN(1992)

 

Από την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Γιάννη Αλεξίου, Πρωτοπόροι του Ελληνικού Ροκ, στο Κύτταρο (5/11/21) δείτε την εμφάνιση των Nick Spathas & Jacks Full με το Μαρκέλλα Παναγιώτου στο μικρόφωνο να αποδίδουν κλασικά τραγούδια των Socrates Drank the Conium. Όσοι τους έχετε παρακολουθήσει σε παλαιότερες εμφανίσεις του,ξέρετε πόσο καλά προσεγγίζουν  τη σπίθα των τραγυδιών τους και πόσο καλή ερμηνεύτρια είναι η Μαρκέλλα Παναγιώτου.

 
 Δεν θα το χαρακτήριζα ούτε σπάνιο, ούτε μοναδικό το video που φιλοξενεί σήμερα η στήλη. Σίγουρα όμως, εμείς που μεγαλώσαμε μαζί τους, εμείς που τους μυθοποιήσαμε (και καλά κάναμε), συγκινούμαστε(!) όταν τους βλέπουμε να παίζουν, ακόμα και σε πρόβα. Δείτε από τις πρόβες της ιστορικής συναυλίας των 30 χρόνων από το ξεκίνημα της καριέρας του Bob Dylan, τους George Harrison, Clapton, Harrison, Young, Roger McQuinn (Byrds),Tom Petty και Eddie Vedder (Pearl Jam) και θα με καταλάβετε. Η συναυλία δόθηκε στο Madison Square Garden το 1992.

Α.Ρ.

28/11/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου