NEWS OF THE WORLD (11/2/21)


• H Wymer Publishing θα κυκλοφορήσει στις 11 Ιουνίου το βιβλίο "Judas Priest: Decade Of Domination" που εστιάζει στην πρώτη δεκαετία της καριέρας του μεγάλου συγκροτήματος, δηλαδή  1974 με 1984, όπου παρουσιάζονται τα άλμπουμ και τα τραγούδια που ηχογράφησαν εκείνη τη δεκαετία καθώς και πολλά στιγμιότυπα από συναυλίες, ηχογραφήσεις,κλπ. Στο "Judas Priest: Decade Of Domination" υπάρχουν σχόλια από τον τότε ντράμερ Les Binks και αποσπάσματα συνεντεύξεων των Tom Allom, Chris Tsangarides, K.K. Downing, Glenn Tipton, Ian Hill, Rob Halford κ.α.
• Σύμφωνα με φωτογραφία που ανέβασε ο Desmond Child, επίκειται συνεργασία με την Lzzy Hale των Halestorm, χωρίς να διευκρινίζεται αν θα συνεργαστεί με το συγκρότημα ή με την Hale σε προσωπικό κομμάτι
 • Δείτε το making του video των AC/DC, "Realize".
• To «Girls on Film” ήταν μια από τις πρώτες και μεγάλες επιτυχίες των Duran Duran, στην αρχή της δεκαετίας του 80. Ακούστε τη διασκευή που επιχειρεί ο τραγουδιστής των Ratt, Steven Pearcy που έχει πολύ ενδιαφέρον!

•  Έχοντας ήδη συμπληρωθεί 10 χρόνια από το θάνατο του Gary Moore, η οικογένεια του σε συνεργασία με το Wild Frontier Memorial Project και φυσικά τους απανταχού fans έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν χρήματα για την ανέγερση μνημείου. Κάθε συσχετισμός με την ελληνική πραγματικότητα είναι ανώφελος.
• Πολύ καλά πάνε οι επανεκδόσεις βινυλίου των Metallica με 5 από τα άλμπουμ τους να βρίσκονται στις 5 πρώτες θέσεις του σχετικού chart του Billboard (σ.σ. vinyl sales chart)! Με τη σειρά που εμφανίζονται τα άλμπουμ είναι τα "Ride The Lightning" (1984), "Metallica" (1991),  "...And Justice For All" (1988), "Kill 'Em All" (1983) και "Master Of Puppets" (1986). Όλη η δισκογραφία τους έχει επανακυκλοφορήσει από τη δική τους εταιρεία, την Blackened Recordings.



• Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο παραγωγός Elliot Mazer, που συνδύασε το όνομά του με τo ιστορικό άλμπουμ του Neil Young Harvest (1972) αλλά και Time Fades Away, Everybody’s Rockin, Old Ways και Homegrown που ηχογραφήθηκε το 1975 αλλά κυκλοφόρησε το 2020. Επίσης ο Mazer. Είχε ακόμα συνεργαστεί σε άλμπουμ των Chubby Checker, Big Brother and the Holding Company, Janis Joplin (Joplin In Concert), Gordon Lightfoot(Sunday Concert), Band (The Last Waltz) και Linda Ronstadt(Silk Purse). Σύμφωνα με το site του περιοδικού Rolling Stone, ο Mazer πέθανε από καρδιακή προσβολή αλλά τα τελευταία χρόνια υπέφερε κι από ανία.
• Η τραγουδίστρια των Heart, Ann Wilson παρουσίασε το video single της "Tender Heart" στο οποίο συμμετέχει η Αμερικανίδα παγοδρόμος Gracie Gold.
• "Οι Foo Fighters, Iron Maiden, Go-Go's, Todd Rundgren, Devo, New York Dolls, Rage Against the Machine, Carole King, Chaka Khan, Mary J. Blige, Kate Bush, Jay-Z, LL Cool J, Fela Kuti, Tina Turner και Dionne Warwick είναι οι φετινές υποψηφιότητες για να μπουν Rock and Roll Hall of Fame. Οι Fans θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν στο website του RockHall από σήμερα έως και τις 30 Απριλίου και οι ψήφοι θα συνυπολογιστούν με αυτές των 1.000 μελών και οι ΄νικητές θα ανακοινωθούν το Μαϊο.Τα παράξενα της επιτροπής. Ενώ οι Iron Maiden και Foo Fighters ανακοινώθηκαν σαν υποψήφιοι στο Rock’n’Roll Hall of Fame, τα ονόματα των Blaze Bayley και του παμπάλαιου ντράμερ Doug Sampson των Iron Maiden δεν είναι ανάμεσα των υποψηφίων. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση του ντράμερ William Goldsmith και του κιθαρίστα Franz Stahl και οι δύο μέλη των Foo Fighters. Κρίμα ειδικά για τον Bailey.
• Ότι πρέπει για συλλέκτες των Queen. Στο καινούργιο τεύχος του αγγλικού περιοδικού Classic Rock που φιλοξενεί συνέντευξη των Brian May και Roger Taylor, οι δύο μουσικοί αποκαλύπτουν ότι έχουν βρει μια κασέτα με συναυλία των Queen από συναυλία τους στο Imperial College. Ο May δεν ξεκαθάρισε την ημερομηνία της συναυλίας καθώς το συγκρότημα είχε δώσει πολλές συναυλίες τις πρώτες ημέρες της …ύπαρξής τους. Πάντως έως τώρα η πρώτη ημερομηνία συναυλίας τους θεωρείται η 18η Ιουλίου 1970 όταν ακόμα μπασίστας του συγκροτήματος ήταν ο Mike Grose.


• Αν και δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία κυκλοφορίας του πρώτου άλμπουμ του συγκροτήματος του Wolfgang Van Halen, των Mammoth WVH, ο νεαρός μπασίστας παρουσίασε track list που θα περιέχει 14 τραγούδια και φυσικά ένα εκ των οποίων είναι το "Distance" που το έγραψε στη μνήμη του πατέρα του, Eddie. Όλα τα όργανα στο άλμπουμ τα παίζει ο ΄ίδιος ενώ στην περιοδεία που έχει σχεδιάσει για Οκτώβριου του 2021 (σ.σ. λέμε τώρα!) θα συνοδεύεται από τους Frank Sidoris, Ronnie Ficarro μπάσο και Garrett Whitlock ντραμς. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει Mammoth ήταν το όνομα που είχαν επιλέξει αρχικά οι Eddie και Alex Van Halen για να παίζουν, πριν ακόμα στο συγκρότημα μπουν οι Michael Anthony και David Lee Roth, οπότε και το άλλαξαν σε Van Halen. Για τη χρήση του, ο  Wolfgang ζήτησε και πήρε την άδεια τόσο του πατέρα του (όσο ζούσε) και του θείου Alex.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών η τραγουδίστρια των Supremes Mary Wilson. Είχε ξεκινήσει την καριέρα της σε ηλικία 12 ετών τραγουδώντας στις Primettes in 1959 και από το 1962 που έγινε μέλος των θρυλικών Supremes, τραγούδησε στις μεγάλες επιτυχίες τους "Where Did Our Love Go,” “Baby Love,” “Come See About Me” και “Stop! In the Name of Love.”

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου