BLACKJACK: ΟΤΑΝ Ο MICHAEL BOLTON ΕΠΑΙΖΕ ROCK

Αμφιβάλλω αν ασχολούταν κανείς με τους Blackjack (οι λέξεις κολλητά) αν δεν τραγουδούσε ο μετέπειτα super star Michael Bolton που εδώ  παρουσιάζεται με το πραγματικό του όνομα, Michael Bolotin και κιθάρα δεν έπαιζε ο μετέπειτα Kiss, Bruce Kulick. To αμερικάνικο συγκρότημα σχηματίστηκε το 1979 από τon Bruce Kulick μετά το τέλος της περιοδείας που έκανε με τον Meat Loaf για την προώθηση του άλμπουμ του Bat Out of Hell. Mazί με τον αδελφό του Bob (κι αυτός κιθαρίστας, έχει παίξει με Kiss, Skull, Balance, Meat Loaf κ.α.)έκαναν πρόβες με τον Bolotin όταν αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός συγκροτήματος. Ο Bob Kulick αποφάσισε να μην ασχοληθεί κι ο Manager τους, τους πρότεινε τους Sandy Gennaro ντραμς και Jimmy Haslip μπάσο και το 1979 κυκλοφόρησαν το πρώτο ομότιτλο άλμπουμ τους (Νο 127 Αμερική) με παραγωγό τον Tom Dowd. Παρ’ όλη την καλή προσπάθεια τους, το άλμπουμ δεν πούλησε πάνω από 100.00 αντίτυπα με τον Bolotin να κάνει μια πολύ καλή παρουσία και η ερμηνεία του να είναι πολύ πιο «αντρική» σε σχέση με αυτή των μετέπειτα προσωπικών του δίσκων. Η αποτυχία του "Love Me Tonight",  έπαιξε σημαντικό ρόλο και στην εμπορική αποτυχία του άλμπουμ, παρ’ όλο που με τη βοήθεια της Polygram έφτιαξαν μια 9λεπτη promo ταινία και περιόδευσαν με τους Peter Frampton και Marshall Tucker Band. Το 1980 βρίσκει τον Bruce Kulick να παίζει κιθάρα στο άλμπουμ του Billy Squier, The Tale of the Tape όπου γνωρίζεται με τον παραγωγό Eddie Offord (Yes) και τον πείθει να κάνει παραγωγή στο δεύτερο άλμπουμ των Blackjack που κυκλοφόρησε εκείνη τη χρονιά με τίτλο Worlds Apart αλλά η εμπορική αποτυχία του, τους οδήγησε στη διάλυση χωρίς καν να προλάβουν να κάνουν περιοδεία.


TRIVIA

Το Worlds Apart ξεκινά με το τραγούδι "Welcome to the World" το οποίο στην εισαγωγή ακούγονται ομιλίες κι ένα κλάμα μωρού, που προέρχονται από τη στιγμή που γεννιόταν ο γιός του ηχολήπτη Chris Cassone και της γυναίκας του Dale Weigel Cassone στο μαιευτήριο White Plains Hospital! Εκτός από τις συζητήσεις του γιατρού, ακούγεται πολύ καθαρά η νοσοκόμα που λέει στο μωρό "Open your eyes. Welcome to the world".
Ο ράπερ Jay Z χρησιμοποίησε sample του τραγουδιού "Stay" για το τραγούδι του "A Dream" fπου πήγε Νο.1 στο Billboard 200!!!
ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ


 Διαβάζοντας τα ονόματα των μελών των BlackJack, ίσως …σας έκαναν κλικ. Ο ντράμερ Gennaro αντικατέστησε τον Tommy Aldridge στους Pat Travers Band, ο μπασίστας Haslip σχημάτισε το jazz συγκρότημα των Yellowjackets, ο  Bruce Kulick ηχογράφησε με τους Good Rats το άλμπουμ Great American Music(1981) και το 1983 έπιαξε στο πρώτο ομότιτλο άλμπουμ του Michael Bolton. Το 1984 έγινε μέλος των Kiss.  
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
Blackjack (1979)

 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

8/2/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment