NEWS OF THE WORLD (14/12/20)


• Η ντραμς με την οποία έπαιζε ο Neil Peart των Rush από το 1974 έως και το 1977 πουλήθηκε σε πλειστηριασμό στο ποσό των $500.312.  

• Οι Sirenia θα κυκλοφορήσουν στις 12 Φεβρουαρίου 2021 το καινούργιο άλμπουμ τους με τίτλο "Riddles, Ruins & Revelations".
• Επειδή οι βουλαί  του Κυρίου αλλά και άβυσσος η ψυχή του fan, σε ψηφοφορία που διοργάνωσε το site Music Radar, o ντράμερ των Def Leppard, Rick Allen αναδείχτηκε πρώτος. Ακολούθησαν οι Jon Larsen (Volbeat), Ashton Irwin (Five Seconds of Summer), Scott Phillips (Alter Bridge), Simon Phillips (Toto, MSG, Gary Moore, Jeff Beck, Tears for Fears κ.α.), Roger Taylor (Queen), Tommy Lee (Motley Crue), Travis Barker (Blink 182), Dave Grohl (Nirvana) και Phil Rudd (AC/DC).  Τα σχόλια δικά σας.
• Η ακύρωση όλων των μουσικών και γενικά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, οδήγησε τον μπασίστα των Foreigner Jeff Pilson να πουλήσει ότι αναμνηστικό είχε από τις συμμετοχές του σε συγκροτήματα και τα έσοδα να τα προσφέρει στους road crew που οι περισσότεροι είναι άνεργοι.



 • Μια συλλογή με 17 τραγούδια από τα τρία άλμπουμ του project, Phenomena θα κυκλοφορήσει ο Glenn Hughes με τίτλο "Still The Night". Τα 17 αυτά τραγούδια έχουν το κοινό χαρακτηριστικό ότι ερμηνεύονται στα τρία αυτά άλμπουμ όπου εκτός του Hughes συμμετέχουν και οι Tom Galley,  Cozy Powell, Mel Galley, Neil Murray, Ric Sanders, Ted McKenna, Michael Sturgis και Richard Bailey. Στη συλλογή υπάρχουν τα σπάνια τραγούδια "Assassins In The Night", "Running With The Pack" και τη maxi single έκδοση του "Still The Night". 

• Δείτε το καινούργιο video των AC/DC για το τραγούδι τους "Demon Fire".
• Ο σπουδαίος Ken Hensley έφυγε από τη ζωή αλλά στις 5 Μαρτίου 2021 θα κυκλοφορήσει το προσωπικό άλμπουμ του που είχε ηχογραφήσει πριν φύγει από τη ζωή. Το άλμπουμ τιτλοφορείται "My Book Of Answers" και θα είναι διαθέσιμο σε CD/DVD και βινύλιο από το site της Cherry Red Records.
• H Reel Art Press θα κυκλοφορήσει ένα φωτογραφικό βιβλίο με όλα τα άλμπουμ και singles των Led Zeppelin που έχουν κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο! Υπολογίζεται ότι ο φωτογράφος Ross Halfin, έχει φωτογραφήσει 2.000 άλμπουμ και 1.000 singles που τυπώθηκαν σε διάφορες χώρες. Ο τίτλος του βιβλίου είναι "Led Zeppelin Vinyl: The Essential Collection By Ross Halfin" και η κυκλοφορία του θα γίνει στις 17 Απριλίου 2021. 


• Δείτε το χριστουγεννιάτικο τραγούδι της Suzi Quatro  "My Heart And Soul (I Need You Home For Christmas)" που γράφτηκε μέσα στην καραντίνα. Το video που συνοδεύει το τραγούδι προέρχεται από προσωπικές οικογενειακές χριστουγεννιάτικες στιγμές.

• Οικογενειοκρατία παντού. Ο γιό του κιθαρίστα των Toto, Trevor "Trev" Lukather αρραβωνιάστηκε την κόρη του οργανίστα των Journey, Madison Cain.
• Σύμφωνα με τη επιθυμία του, η σωρός του Eddie Van Halen αποτεφρώθηκε και η στάχτη του θα μοιραστεί από το γιό του στην ακτή του Malibu.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών ο πρώην μπασίστας των Third Blind Rye, Jason Slater. Η αιτία θανάτου του ήταν η νεφρική ανεπάρκεια. Ο Slater είχε δουλέψει σαν παραγωγός στα άλμπουμ των Queensryche, "Operation: Mindcrime II"(2009), "American Soldier"(2011), "Dedicated To Chaos" αλλά και στο "Frequency Unknown"(2013) των Geoff Tate's Queensryche.
Arc of Life ονομάζεται το συγκρότημα που σχημάτισαν ο νυν τραγουδιστής των Yes, David Davisonκι ο επίσης νυν μπασίστας του συγκροτήματος, Billy Sherwood. Μαζί τους οι Jay Schellen ντραμς, Dave Kerzner πλήκτρα και Jimmy Haun κιθάρα. Το πρώτο ομότιτλο άλμπουμ των Arc of Life θα κυκλοφορήσει στις 12 Φεβρουαρίου 2021.


• Ο κιθαρίστας, συνθέτης/στιχουργός Costas Varras  ξεκίνησε να παίζει συναυλίες με τους Perpetual to 2001 και το 2006 μετακόμισε στο Los Angeles για να χτίσει την καριέρα του στην μουσική. Το 2001 κυκλοφόρησε το Demo “Perpetual” και το 2004 κυκλοφόρησε ο προσωπικό του  δίσκος του “Overlord’s Perpetual” από την Sonic Age Records. Το 2009 ο Costas ταξίδεψε στην Αγγλία για να ηχογραφήσει ακόμη έναν δίσκο με τον παραγωγό θρύλο Chris Tsangarides που όμως δεν κυκλοφόρησε. Χρόνια αργότερα, το 2015 ο Costas Varras συνεργάστηκε με τον παλιό του φίλο Bob Katsionis πάνω σε νέα μουσική και το 2018 η Symmetric Records τελικά κυκλοφόρησε τον δεύτερο σόλο δίσκο του Costa “Neon-Classical”. Αυτό τον καιρό ο Costas Varras δουλεύει πάνω στον τρίτο δίσκο του και η Φιλανδική Δισκογραφική εταιρεία Lion Music κυκλοφόρησε στις 3 Δεκεμβρίου 2020 το καινούργιο single του Costa “Rock You Hard” σε συνεργασία με τον βετεράνο Αμερικανό τραγουδιστή Mark Boals (πρώην Yngwie Malmsteen, Ring Of Fire, πρώην Uli Jon Roth κτλ.). στα φωνητικά με τη μουσική, τους στίχους γραμμένους από τον Costas Varras όπως και την παραγωγή. Μπάσο και πλήκτρα έπαιξε ο Λεωνίδας Πετρόπουλος και ντραμς ο Fotis Benardo.
Το “Rock You Hard” μπορεί να χαρακτηριστεί έως μια μίξη Αμερικανικού Heavy Metal με ένα Ευρωπαϊκό καθαριστικό  ιντερλούδιο στην μέση του κομματιού. Ο Costas είχε την ιδέα για αυτό το κομμάτι το 2007 όταν ήταν σε ένα αεροδρόμιο της Γερμανίας όπου εκεί έγραψε και τους στίχους για το κομμάτι. Ο Costas είχε την ιδέα για αυτό το κομμάτι το 2007 όταν ήταν σε ένα αεροδρόμιο της Γερμανίας όπου εκεί έγραψε και τους στίχους. Το έγραψε για έναν φίλο του από το Λος Αντζελες ο οποίος ήθελε να γίνει Rock Star αλλά η κοπέλα του δεν τον υποστήριζε στο όνειρο του δημιουργώντας του προβλήματα. Ο Costas αφιερώνει αυτό το κομμάτι σε όλους όσους θέλουν να γίνουν Rock Stars αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα από  τις γυναίκες τους!

 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου