“OUT OF THE SILENT PLANET”: ΣΤΙΧΟΥΡΓΙΚΑ, ΤΟ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ IRON MAIDEN”

To "Out of the Silent Planet" (No 20 Μ.Βρετανία) ήταν το δεύτερο single που κυκλοφόρησαν οι Iron Maiden από το ιστορικό άλμπουμ Brave New World, που σήμανε την επανασύνδεση τους με τον Bruce Dickinson. Το τραγούδι δεν καταχωρείται στα κλασικά τους αλλά από στιχουργικής και συνθετικής πλευράς είναι από τα πιο ενδιαφέροντα.
Η διάρκεια του τραγουδιού που είναι σύνθεση των Janick Gers, Bruce Dickinson και Steve Harris στο άλμπουμ είναι 6:25 και για τις ανάγκες του single, μειώθηκε στο 4:10 και δυστυχώς δεν ανήκει στα τραγούδια που συμπεριλαμβάνουν στα set lists των συναυλιών τους, παρ’ εκτός κάποιων εξαιρέσεων.
Ο τίτλος του τραγουδιού προέρχεται από το ομότιτλο βιβλίο του C.S. Lewis που πρωτοκυκλοφόρησε το 1938 αλλά σύμφωνα με τον Dickinson οι στίχοι εμπνεύστηκαν από την sci-fi ταινία ταινία του 1965 με τίτλο Forbidden Planet.
Η ταινία (α) και το βιβλίο(δ)

Πάντα σύμφωνα με τον τραγουδιστή των Iron Maiden, οι στίχοι παρουσιάζουν μια αφηρημένη άποψη για μια κοινωνία που αντιμετωπίζει την έλλειψης φροντίδας τους ανθρώπους. Ο θυμός, οι κατηγορίες και η οργή διαλύουν ότι έχει απομένει από την ανθρώπινη κοινότητά του και δαίμονες αναδύονται για να ξαναχτίσουν τον κόσμο από την αρχή, με τους  ανθρώπους να αγωνίζονται να επιβιώσουν, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι το συγκεκριμένο τραγούδι, στιχουργικά τουλάχιστον είναι από τα πιο σκοτεινά των Iron Maiden. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

14/11/20




 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου