NEWS OF THE WORLD (26/10/20)


• Ο 70χρονος Ozzy δεν το βάζει κάτω και ήδη ανακοίνωσε το αναθεωρημένο πλάνο συναυλιών του για την Ευρώπη με τίτλο "No More Tours 2" μαζί με τους Judas Priest. Κι επειδή πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, η περιοδεία θα ξεκινήσει από το Βερολίνο στις 26 Ιανουαρίου. Έτσι όπως είναι η κατάσταση, κανείς δεν τολμάει να κλείσει εισιτήριο γιατί αν ακυρωθεί θα μείνει με ένα voucher στα χέρια.  
• Τη διάθεσή του να ερμηνεύσει τραγούδια από τα δύο studio άλμπουμ που ηχογράφησαν οι Judas Priest με τραγουδιστή τον Tim "Ripper" Owens, γνωστοποίησε ο Rob Halford. O χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει τους τίτλους των 2 άλμπουμ που ήταν "Jugulator" και "Demolition".
• Διάβασα μια ανάρτηση του Γιώργου Χαρωνίτη στο facebook (πατήστε εδώ) για το ο σοβαρό πρόβλημα υγείας που πέρασε ο κορυφαίος jazz πιανίστας Keith Jarrett πριν από δυο-δυόμιση χρόνια όταν πέρασε δύο συνεχόμενα εγκεφαλικά, τον Ιανουάριο και τον Μάιο του 2018, τα οποία παρέλυσαν εντελώς την αριστερή πλευρά του, πράγμα που σημαίνει πως η πιανιστική του πορεία έφτασε στο τέλος της αφού δε νιώθει ότι είναι πιανίστας με τη μουσική του «μνήμη» έχει επηρεαστεί σοβαρά – με αποτέλεσμα να μη θυμάται κάποιες αλληλουχίες συγχορδιών πασίγνωστων κομματιών που είχε στο στάνταρντ ρεπερτόριό του. Πάντως όπως αναφέρει ο Γιώργος Χαρωνίτης, σε λίγες μέρες μάλιστα θα κυκλοφορήσει το καινούριο σόλο πιάνο άλμπουμ του, «In Budapest»… 

• Οι Armored Saints παρουσίασαν ακόμα ένα καινούργιο video αυτή τη φορά για το τραγούδι "Missile To Gun" από το επερχόμενο 8ο άλμπουμ της δισκογραφίας τους "Punching The Sky".


• Δυστυχώς το δελτίο αναγγελίας θανάτων δεν σταματάει να γεμίζει κάθε εβδομάδα. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο μπασίστας και τραγουδιστής των King Crimson, Gordon Haskell. O Haskell ήταν φίλος του Robert Fripp από τα σχολικά χρόνια και μέλος του συγκροτήματος των League Of Gentlemen που είχαν προηγηθεί των King Crimson. Είχε παίξει ακόμα στους ψυχεδελικούς Fleur de Lys και η φωνή του ακουγόταν στο κομμάτι Cadence And Cascade από το άλμπουμ In The Wake Of Poseidon(19700 ενώ συμμετείχε και στο Lizard (1970). Είχε ζήσει πολλά χρόνια στο σπίτι του στη Σκόπελο, αλλά το 2016 με την έκρηξη της κρίσης επέστρεψε στην Αγγλία.
 Στα 62 του και χωρίς να ανακοινωθεί η αιτία θανάτου, έφυγε από τη ζωή ο Tony Lewis, τραγουδιστής και μπασίστας των λονδρέζων Outfield, που τις μεγάλες επιτυχίες τους τις έκαναν στην Αμερική.
Στα 81 του έφυγε από τη ζωή ο Ουαλός Spencer Davis των Spencer Davis Group με αιτία θανάτου την πνευμονία. Ο Spencer Davis ήταν κιθαρίστας και τραγουδιστής του συγκροτήματος που τη δεκαετία του 60μ είχε πολλές επιτυχίες και σε Αμερική και σε Ευρώπη όπως τα κλασικά  "Gimme Some Lovin'", "Keep on Running", "Somebody Help Me" και “I’m  man” ενώ κυκλοφόρησαν 7 άλμπουμ.

• Στη γερμανική ταινία Warte, warten nur einWeilchen που έκανε πρεμιέρα μόνο σε κινηματογράφους του Αννόβερου, συμμετέχει ο Uli Jon Roth παίζοντας ένα ρόλο. Στην ίδια ταινία εμφανίζεται και η Doro με το σενάριο της να αναφέρεται στο διαβόητο serial killer  Fritz Haarmann γνωστό και σαν «¨χασάπη του Αννόβερο». 

• Επανεμφανίστηκε ο καρκίνος στους πνεύμονες στον 55χρονο τραγουδιστή των Pretty Maids, Ronnie Atkins,αν και το προηγούμενο διάστημα είχε κάνει 33 ακτινοβολίες και 4 επισκέψεις χημειοθεραπείας για να το σταματήσει και νικήσει. Ο Atkins συνεχίζει να τον παλεύει ώσπου να τον νικήσει. Μαζί σου, με τη σκέψη και την προσευχή μας.
• Επί τέλους κι ένα που το παραδέχτηκε. Ο ντράμερ των Motley Crue , Tommy Lee δήλωσε ότι είναι τιμή για το συγκρότημα να εισαχθεί το Rock And Roll Hall Of Fame όταν του γίνει πρόταση!  
• Οι Slash Featuring Myles Kennedy and the Conspirators ανήγγειλαν ότι το 2021 θα έχουν έτοιμο το καινούργιο άλμπουμ τους, τρία ολόκληρα χρόνια μετά το "Living The Dream"(2018). Το συγκρότημα αποτελείται από τους  Todd Kerns μπάσο, Myles Kennedy τραγούδι, Brent Fitz ντραμς, Frank Sidoris κιθάρες/τραγούδι και Slash.
• Η εκδοτική εταιρεία Genesis Publications θα κυκλοφορήσει το Μάρτιο του 2012 ένα πολυτελές βιβλίο με τίτλο "Janis Joplin: Days & Summers - Scrapbook 1966-68". Οι αναφορές στο βιβλίο γίνονται στην τριετία 1966-1968 όταν το άστρο της άρχισε να ανατείλει και περιλαμβάνει ανέκδοτες φωτογραφίες, γράμματα προς την οικογένεια της, ιστορίες από την αποφοίτησή της κ.α
• Ο 77χρονος πρώην Beatle, Paul McCartney παρουσίασε το trailer για το καινούργιο του άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στις 11 Δεκεμβρίου με τίτλο McCartney III. Η κυκλοφορία του θα γίνει σε CD και μαύρο κι άσπρο βινύλιο 180γρμ.
• Επανασυστήθηκαν οι Damned με την αρχική σύνθεση (Dave Vanian, Brian James, Rat Scabies και Captain Sensible) για μια σειρά συναυλιών στη Μ.Βρετανία, για να γιορτάσουν τα 45 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου τους «New Rose».
• Την ελπίδα του να επιστρέψει στους Bon Jovi δήλωσε ο κιθαρίστας τους
Richie Sambora
, μιλώντα στη Daily Mail. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μάς θυμίζει ότι ο Sambora, είχε φύγει από τους Bon Jovi το 2013, για να φροντίσει την κόρη του, Ava, που σήμερα είναι 23 ετών.
• Μέσω του Amazon, οι Foo Fighters θα κυκλοφορήσουν το  EP, "Live On The Radio 1996" το οποίο θα περιέχει 4 τραγούδια που ηχογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής τους παρουσίας στην εκπομπή "Rockline" του παραγωγού  Scott Weiss. Τρία από τα 4 ακουστικά τραγούδια, προέρχονται από το πρώτο άλμπουμ τους ενώ υπάρχει και το ακυκλοφόρητο σε άλμπουμ "How I Miss You".

• Ο πρώην τραγουδιστής (σ.σ. πολύ με ενοχλεί αυτό το πρώην) των Journey, Steve Perry θα κυκλοφορήσει στις 4 Δεκεμβρίου ένα ακουστικό άλμπουμ με τραγούδια από το τελευταίο προσωπικό του άλμπουμ 'Traces'. Ο τίτλος του ακουστικού άλμπουμ είναι  ed 'Traces Alternate Versions And Sketches'.





                     
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου