ROCK INCIDENT 135: Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΝΤΡΑΜΕΡ CHRIS SLADE ΜΕ ΤΟΥΣ AC/DC


Tον τράμερ Chris Slade τον μάθαμε χάρις τη συμμετοχή του στους with Manfred Mann's Earth Band με τους οποίους ηχογράφησε 8 άλμπουμ, όλα της «καλής» περιόδου τους! Αργότερα τον βρίσκουμε μόνο για ένα άλμπουμ, το Conquest στους Uriah Heep για να συνεχίσει την καριέρα του ηχογραφώντας μες τους Asia, Firm, Gary Moore, David Gilmour για να…εμπεδώσουμε το 1990 όταν αντικατέστησε τον Simon Wright στους AC/DC. Η σημερινή ιστορία μάς μεταφέρει λίγο πριν οι AC/DC αρχίσουν να ηχογραφούν τα τραγούδια του άλμπουμ The Razors Edge. Η γνωριμία μαζί τους έγινε σε μια συναυλία του Gary Moore στο Birmingham, όταν συνάντησε τον Malcolm Young. Εκείνη την εποχή τελείωνε η συνεργασία τους με τον Simon Wright κι ο κοινός manager των Gary Moore και AC/DC, τον ρώτησε αν ήθελε να κάνει ένα δοκιμαστικό μαζί τους. Η audition έγινε σε ένα studio στο Brighton και ο Slade ήταν ο…100ος ντράμερ που θα έκανε δοκιμαστικό!!! Μετά το τέλος της audition ο Slade ήξερε ότι δεν είχε παίξει όπως ήθελε και ήταν πολύ στενοχωρημένος, σε σημείο που όταν επέστρεφε σπίτι του, έκανε λάθος το δρόμο! Όταν μπήκε σπίτι του, είπε στη γυναίκα του ότι δεν είχε παίξει καλά και ήταν πολύ στενοχωρημένος γι αυτό την παρακάλεσε να μην του μιλάει. Κι αυτή του απάντησε: »Δεν θα σου μιλάω, αλλά να σου πω ότι σε πήραν τηλέφωνο από το studio και πήρες τη δουλειά»!!!
Μαζί τους ηχογράφησε το άλμπουμ The Razors Edge (1990) που περιείχε τη τεράστιά επιτυχία "Thunderstruck", το dvd Live at Donington (1992) το cd AC/DC Live (1992) και το single "Big Gun" (1993), έχοντας μαζί τους μια σχέση session μουσικού και συγκρότημα. Μετά την ηχογράφηση του The Razors Edge τον προσέλαβαν κανονικά σαν μέλος τους, κάτι που ήθελε πολύ. Τη διετία 1994-1995, ηχογράφησε τα demos για το επερχόμενο άλμπουμ Ballbreaker, για να του τηλεφωνεί μια ημέρα ο Malcolm και να του αναγγέλλει ότι θα ήθελε να σταματήσουν να δουλεύουν μαζί γιατί ήθελαν να δοκιμάσουν να πάρουν πίσω τον παλιό ντράμερ τους, Phil Rudd! Μάλιστα ο Μalcolm του είπε ότι δεν είναι σίγουρο ότι ο Rudd θα μπορεί να ανταποκριθεί γι αυτό ας βρίσκεται σε ετοιμότητά! Τελικά ο Phil Rudd ήταν σε ετοιμότητα και μαζί του ηχογράφησαν και τα 4 επόμενα άλμπουμ τους με τον Slade να βρίσκει δουλειά παίζοντας με τους Asia, για 6 χρόνια!
Οι AC/DC  τον ξαναθυμήθηκαν όταν ο Phil Rudd αντιμετώπισε τα γνωστά προβλήματα με το νόμο κι έτσι το Φεβρουάριο του 2015 ξανά γίνεται μέλος τους, παίζοντας στην Rock or Bust tour.Με το συγκρότημα πλέον στη δύση της τεράστιας καριέρας του, ο Slade έζησε ιστορικές στιγμές, με τον ανιψιό τους Steve Young να αντικαθιστά τον Malcolm που αρρώστησε, τον Brian Johnson να εγκαταλείπει το συγκρότημα μετά τη συναυλία στο Kansas, στις 28 Φεβρουαρίου 2016 κι αυτός με το πρόβλημα υγείας της ακοής του και τον Axel Rose να παίρνει τη θέση του, μια αντικατάσταση που όπως έχει πει και ο ίδιος τον αιφνιδίασε, γιατί πίστευε ότι δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί. Αλλά έπεσε έξω, αφού πραγματοποίησαν μια μεγάλη περιοδεία σε Ευρώπη και Αμερική.
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
Οι AC/DC είναι ένασς οργανισμός που με κανένα τρόπο δεν δημοσιοποιεί τις κινήσεις του. Έτσι ο Slade θεωρεί(!) ότι αφού δεν τον έχουν ενημερώσει για καμία μελλοντική κίνηση τους, παραμένει μέλος τους και περιμένει να τον καλέσουν είτε για ηχογράφηση είτε για περιοδεία. Εν των μεταξύ, διατηρείται ζεστός παίζοντας με το συγκρότημα του, τούς Chris Slade’s Timeline.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

11/9/20 
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου