ROCK INCIDENT 132: ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο STEPHEN SHAREUAX ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ AUDITION ΓΙΑ ΤΟΥΣ MOTLEY CRUE

Η αποχώρηση του τραγουδιστή Vince Neil από τους Motley Crue το 1992, δημιούργησε μια σειρά προβλημάτων, όχι μόνο στο ποιός θα τον αντικαταστήσει αλλά και πως θα συνεχίσει το συγκρότημα σε μια εποχή που το hair metal και γενικά το metal βρισκόταν σε έντονη αμφισβήτηση. Πριν καταλήξουν στον John Corabi, ένα όνομα που «έπαιξε» πολύ για τη θέση ήταν του τραγουδιστή των μάλλον άγνωστων Kik Tracee,  Stephen Shareaux. “Τότε ο γιός μου Jagger ήταν 3-4 ετών κι ένας από τους καλύτερους φίλους του ήταν ο γιός του Nikki Sixx, o Gunner.  Και η πρώην γυναίκα μου και η τότε γυναίκα του Nikki, Brandi Brandt έκαναν στενή παρέα. Έτσι, πολλές φορές πήγαινα στο σπίτι τους (σ.σ. εννοεί του Sixx) για παιδικά πάρτι αλλά και ανταλλάσσαμε επισκέψεις μεταξύ μας. Ένα πρωϊ, γύρω στις 11 χτυπάει το τηλέφωνο και ήταν ο Nikki που μου είπε ότι ο Vince έφυγε από το συγκρότημα και με ρώτησε αν ήθελα να πάω από το σπίτι του να συζητήσουμε. Ήμουν ξαπλωμένος στο κρεβάτι και σε λίγα λεπτά είχα ετοιμαστεί και κατευθυνόμουν σπίτι του. Μόλις πήγα σπίτι του, συζητήσαμε την ιδέα να κάνω μια audition για τη θέση του Neil και λίγες ημέρες αργότερα ήμουν στο studio με τον Tommy Lee πίσω από τα ντραμς να με ρωτάει πιο τραγούδι θα ήθελα να τραγουδήσω.  Το  'Live Wire' του είπα.  «Οκ πάμε». Πρέπει να ήταν η δυνατότερη  πρόβα που έχω κάνει ποτέ, ήταν σχεδόν μια τρέλα, αλλά τρομερή εμπειρία, ότι παίζαμε, το γράφαμε. Όμως ατυχώς για τον Stephen Shareaux, δεν ήταν αυτό που ήθελαν κι όπως του είπε ο Sixx αργότερα, το κατάλαβαν από τα πρώτα τραγούδια που έπαιξαν μαζί. "Μόλις τελειώσαμε μπήκα στο αυτοκίνητο μου, έβαλα τη  μουσική δυνατά και κατάλαβα ότι δεν ήταν για εμένα. Δεν ταίριαζα. Αργότερα έμαθα από ένα τύπο που τον λένε John Greenburg και δούλευε με τον John Corabi, ότι εγώ κι ο  Corabi είμαστε οι δυο επικρατέστεροι αλλά τελικά κατέληξαν σε αυτόν, ίσως επειδή είχε πολλά tattoo. Εγώ δεν έχω ούτε ένα στίγμα από μελάνι πάνω μου κι ούτε πρόκειται να κάνω για να πάρω μια δουλειά! Ήταν μια ωραία εμπειρία».
 Κι όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, ο Shareaux ισχυρίζεται ότι οι στίχοι του τραγουδιού 'Til Death Do Us Part', που συμπεριλήφθηκε στο άλμπουm Motley Crue, ηβασίζονται σε δικούς του στίχους και τους είχε γράψει πριν την audition με τους Motley Crue. Κάτι μου λέει ότι μετά από αυτή την τελευταία κουβέντα του, ο Nikki Sixx δεν θα τον ξανά καλέσει σπίτι του!
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΜΕΤΑ
Ο Shareaux, του οποίου το γρέζι της φωνής θυμίζει έντονα Axel Rose, συνέχισε με τους Kik Tracee ηχογραφώντας το άλμπουμ "No Rules" (19910 και το EP "Field Trip"(1992) και μετά διαλύθηκαν. Ο Jagger σήμερα είναι 29 ετών, ο Shareaux έχει γίνει παππούς και το 2013 κυκλοφόρησε το προσωπικό του άλμπουμ "Golden".
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
1/9/20
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου