JON BON JOVI: Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΣΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ

Στο άρθρο που ακολουθεί, δεν πρόκειται να διαβάσετε ακόμα ένα κείμενο, για τα άλμπουμ των Bon Jovi, Slippery When Wet και New Jersey και τις πολλές επιτυχίες τους. Εξ’ άλλου και για τα δύο άλμπουμ, ο Rockmachine.gr έχει αναφερθεί και μάλιστα εκτενώς στο παρελθόν και στο τέλος του άρθρου μπορείτε να βρείτε τα σχετικά links. Θα εστιάσω στην καριέρα του Jon Bon Jovi, τόσο στη δισκογραφία όσο και στον κινηματογράφο, ρίχνοντας σχεδόν όλο το βάρος στην προσωπική καριέρα, ξεκινώντας από τις 2 Μαρτίου 1962 όταν ο John Francis Bongiovi Jr., γεννήθηκε στο Perth Amboy του New Jersey. Και οι δύο γονείς του είχαν υπηρετήσει σαν πεζοναύτες και μετά το τέλος της θητείας τους, ο πατέρας του John Francis Bongiovi, Sr.έγινε κουρέας ενώ η μητέρα του Carol είχε ανθοπωλείο, ενώ στα νιάτα της είχε εργαστεί και σαν κουνελάκι του Playboy. Ο John Bon Jovi έχει δύο αδέλφια, τον Anthony και τον Matthew, με τον πατέρα του να έχει ιταλική καταγωγή, ενώ η μητέρα του ιρλανδική. Σύμφωνα με δήλωση του ίδιου, είναι συγγενής εξ αίματος με τον τραγουδιστή Φρανκ Σινάτρα! Τελείωσε το  Sayreville War Memorial High School στο Parlin, ενώ από 13 του η μητέρα του Carol, τού πήρε μια κιθάρα. Το πρώτου του συγκρότημα ήταν οι Starz (σ.σ. καμία σχέση με το ομότιτλο Νεοϋορκέζικο συγκρότημα) για να ακολουθήσουν οι Raze. Τότε γνώρισε έναν άλλο νεαρό από το New Jersey, τον οργανίστα τον 16χρονο David Bryan και σχημάτισαν τους Atlantic City Expressway ή ACE. Γρήγορα οι Atlantic City Expressway αποτέλεσαν παρελθόν για να τον βρούμε σε ένα punk(!) συγκρότημα της περιοχής του New Jersey με το όνομα The Rest. Εκεί έπαιζε ο μελλοντικός συνθέτης πολλών τραγουδιών των Michael Bolton και Nelson, Jack Ponti. Φαίνεται ότι οι Rest δεν ήταν ευκαταφρόνητοι, αφού οι Billy Squire και Southside Johnny έκαναν παραγωγή στα demos τους και τράβηξαν το ενδιαφέρον της Columbia αλλά χωρίς συνέχεια. Ο νεαρός John είχε τελειώσει το λύκειο κι έπρεπε να αρχίζει να δουλεύει. Το studio του ξαδέλφου του Tony Bonjiovi, Power Studio στη Νέα Υόρκη, ήταν η δουλειά που του προσέφερε 50$ την εβδομάδα. «Για 2 χρόνια, σερβίριζα καφέδες, τσάι, μπύρες, καθάριζα όλους τους χώρους, πέταγα τας σκουπίδια κι αν χρειαζόταν, κοιμόμουν και στο πάτωμα». Μέσα του, δεν είχε εγκαταλείψει ποτέ την ιδέα να κάνει καριέρα κι όταν υπήρχαν κενές ώρες στο studio φρόντιζε να τις εκμεταλλεύεται και να ηχογραφεί τα δικά του demos.
Ο θείος του TonyBonjiovi
 Από τότε έχει βγάλει το N από το John, ενώ έχει εξαμερικανίσει το επίθετό του κι από Bonjiovi το έχει μετατρέψει σε Bon Jovi.  Η πρώτη επαγγελματική δουλειά του ήλθε ουρανοκατέβατα το 1980, όταν ο παραγωγός Meco ηχογραφούσε στο Power Studio το άλμπουμ Christmas in the Stars: The Star Wars Christmas Album, και ζήτησε μια ανδρική φωνή για το τραγούδι "R2-D2 We Wish You A Merry Christmas". Ο ξάδελφός του πατέρα του, Tony Bongiovi του σύστησε τον John και αυτή ήταν η πρώτη του επαγγελματική ερμηνεία. Στα credit του δίσκου αναφέρεται σαν John Bongiovi). Παίρνοντας θάρρος από την πρώτη του ηχογράφηση, επισκέφθηκε το ραδιοσταθμό WAPP 103.5FM "The Apple" στη  Νέα Υόρκη για να ηχογραφήσει σποτάκια για το σταθμό. Τούς άφησε έ να demo του τραγουδιού "Runaway" το οποίο οι υπεύθυνοι του σταθμού συμπεριέλαβαν στη λίστα των τραγουδιών που έπαιζαν.

Το “Runaway” το είχε ηχογραφήσει τις ελεύθερες ώρες που υπήρχαν στο studio με κιθαρίστα τον Tim Pierce (session κιθαρίστας που αργότερα έπαιξε με τους Crowded House, Goo Goo Dolls, Michael Jackson, Roger Waters, Alice Cooper, Johnny Hallyday, Phil Collins κ.α.) οργανίστα τον Roy Bittan (αργότερα μέλος των E Street Band κι έπαιξε με τους Dire Straits, Bob Dylan, Tracy Chapman, Jackson Browne, Celine Dion, David Bowie), τον ντράμερ Frankie LaRocka (αρχικό μέλος των Scandal και session με τους David Johansen, Bryan Adams και John Waite) και τον μπασίστα Hugh McDonald (session μουσικό με τους Willie Nelson,  Richie Sambora, Steve Goodman, Ringo Starr, Lita Ford, Michael Bolton, Cher, Alice Cooper, Ricky Martin, Gavin Whittaker, Michael Bublé, Bret Michaels κι από το 1994 μπασίστας στους Bon Jovi!).  Αυτό το demo ακούνε στην Polygram και τον υπογράφουν αφού πλέον έχει σχηματίσει τους Bon Jovi με τη συμμετοχή τού φίλου του οργανίστα David Bryan, ο οποίος του σύστησε τον μπασίστα Alec John Such και τον μόνο με επαγγελματική εμπειρία Tico Torres που έπαιζε ντραμς στους Phantom's Opera. Στη θέση του κιθαρίστα για μια μικρή περιοδεία που ετοίμασαν, ήταν ο φίλος και γείτονας του Bon Jovi, Dave Sabo, ο οποίος ποτέ δεν ήταν επίσημο μέλος τους και χρόνια αργότερα έγινε γνωστός παίζοντας με τους Skid Row. Εκείνα τα χρόνια της αθωότητας, οι δύο φίλοι έδωσαν υπόσχεση ότι όποιος κάνει πρώτος επιτυχία, θα βοηθήσει τον άλλον. Η θέση του κιθαρίστα καλύφθηκε από ένα νεαρό που γνώρισε ο Jon Bon Jovi σε μια συναυλία των Aerosmith. Τον έλεγαν Richie Sambora που είχε εμπειρία αφού με το συγκρότημά του Mercy, είχε κάνει audition για τους Kiss και οι Mercy είχαν ανοίξει συναυλίες του Joe Cocker. Η πορεία των Bon Jovi είναι αυτή που ξέρετε στη συνέχεια με τα άλμπουμ και τις πολλές επιτυχίες τους να τους εκτινάσσουν στην κορυφή. Ενώ είχε παίξει και στο άλμπουμ με τίτλο Lessons των Message όπου μπάσο έπαιζε ο Alec John Such. Αν και οι Message είχαν υπογράψει στην Swan Song Records των Led Zeppelin, το άλμπουμ ποτέ δεν κυκλοφόρησε, παρά το 1995 σε cd.
Το 1990 ήταν η χρονιά που ο Jon Bon Jovi επιχείρησε την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία, Young Guns II όπου ακούγεται το τραγούδι “Blaze of Glory” που έγινε μεγάλη επιτυχία. Blaze of Glory. Η αρχική ιδέα για να ακουστεί τραγούδι του στην ταινία ήταν του ηθοποιού και φίλου του JBJ, Emilio Estevez και του σεναριογράφου John Fusco που αρχικά του ζήτησαν να τους δώσει άδεια να συμπεριλάβουν το "Wanted Dead Or Alive" στο soundtrack. Οι Bon Jovi (σ.σ. το συγκρότημα) δεν αισθανόντουσαν ότι οι στίχοι ταιριάζανε με την ταινία και αρνήθηκαν. Έτσι ο Jon Bon Jovi αποφάσισε να γράψει ένα καινούργιο τραγούδι, ειδικά για την ταινία κι αυτό ήταν το "Blaze of Glory" όπου το video είναι βασισμένο πάνω του, με εντυπωσιακά γυρίσματα στην έρημο της Utah.
Το τραγούδι πήγε στοΝο1 στο Billboard chart των μικρών δίσκων κι ο Jon Bon Jovi κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο Young Guns II: Blaze Of Glory με τα τραγούδια εμπνευσμένα από την ταινία. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι στο soundtrack δεν συμπεριλήφθηκε το “Blaze of Glory” αλλά ακούγεται στην ταινία με τη μουσική της ταινίας να υπογράφει ο Alan Silvestri, ενώ ο JBJ πραγματοπιεί την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο σαν κρατούμενος σε φυλακή. Πρέπει όμως να παραμείνουμε στο άλμπουμ Young Guns II (Νο3 Αμερική, Νο2 Μ.Βρετανία), όπου εννοείται ότι ο JBJ και η δισκογραφική εταιρεία του Polygram, είχαν ρίξει όλο το βάρος τους, καθώς ήταν το μεγάλο χαρτί τους. Εκτός από το “Blaze of Glory” το άλμπουμ έβγαλε άλλη μια επιτυχία, το "Miracle" (Νο12 Αμερική), όπου το video εκτός από τον Jeff Beck που παίζει κιθάρα και στο άλμπουμ, παίζει κι ο ηθοποιός Matt LeBlanc από τα Φιλαράκια, τραγούδι που δεν «πέρασε» στην Ευρώπη. Στο άλμπουμ συμμετέχουν 3 δυνατά ονόματα, αυτά των Jeff Beck που παίζει κιθάρα, Elton John που τραγουδάει ντουέτο και περνάει απαρατήρητος στο "Dyin' Ain't Much of a Livin'" κι ο μεγάλος rock’n’roller, Little Richard. Όμως τα ηχηρά ονόματα των καλεσμένων δεν σταματούν εδώ, αφού ακόμα παίζουν οι Robbin Crosby κιθάρα (Ratt), Randy Jackson μπάσο (Journey), Danny Kortchmar και Waddy Wachter session κιθαρίστες που έχουν παίξει με όλους(!), Aldo Nova κιθάρα, πλήκτρα, ο ηθοποιός που πρωταγωνίστησε στην ταινία LaBamba υποδυόμενος τον Ritchie Valens, Lou Diamond Phillips κάνει φωνητικά κι ο οργανίστας Benmont Tench από τους Tom Petty & the Heartbreakers. Συνθετικά και στιχουργικά τα 10 τραγούδια του Young Guns II διαφέρουν από ότι είχε κάνει έως εκείνη τη στιγμή με τους Bon Jovi και στην ουσία προετοίμαζε τους fans του για το επόμενο άλμπουμ του συγκροτήματος, το Keep the Faith. Πάντως, οι κριτικές που πήρε ήταν υπό του μετρίου!


Επειδή όλοι αναρωτιόμαστε γιατί Υoung Guns II, να σημειώσω ότι το Young Guns Ι είχε βγει στους κινηματογράφους το 1988 με πρωταγωνιστές τους Emilio Estevez, Kiefer Sutherland, Lou Diamond Phillips, Christian Slater και  William Petersen στο ρόλο του Pat Garrett. Κι αυτό σε σενάριο του John Fusco και σκηνοθεσία του Geoff Murphy.
ΠΑΡ ΟΛΙΓΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ FOOTLOSE  

Όμως η πρώτη επαφή με τον κινηματογράφο είχε γίνει προτού κάνει την μεγάλη καριέρα με τους Bon Jovi, όταν οι παραγωγοί της ταινίας Footloose έψαχναν ένα νεαρό με ικανότητες στην  ηθοποιία αλλά και στο χορό για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Είχε περάσει την πρώτη audition αλλά εκείνες τις ημέρες συνέπεσε να υπογράψει το συμβόλαιο με τη Polygram και έτσι σταμάτησε τις προσπάθειες! Στην ουσία η πρώτη ταινία στην οποία έπαιξε ήταν το Moonlight and Valentino (1995) σε σκηνοθεσία του David Anspaugh όπου πρωταγωνίστησε μαζί με τους Elizabeth Perkins, Gwyneth Paltrow, Kathleen Turner και Whoopi Goldberg. Ακολούθησε το The Leading Man (1996), Little City (1997), Destination Anywhere (1997) όπου το σενάριο βασίζεται στη μουσική και στα τραγούδια του ομότιτλου πρώτου προσωπικού δίσκου με συμπρωταγωνίστρια την Demi Moore, No Looking Back (1998), Homegrown (1998), Row Your Boat (1998), U-571 (2000), Pay It Forward (2000), Vampires: Los Muertos (2002), Cry Wolf (2005), National Lampoon's Pucked (2006)και τελευταία προσπάθεια του για κινηματογραφική καριέρα ήταν το New Year's Eve (2011), δίπλα στους Halle Berry, Robert De Niro, JAshton Kutcher, Sarah Jessica Parker, Michelle Pfeiffer καιHilary Swank. Πολλές προσπάθειες, σχεδόν όλες σε πρωταγωνιστικούς ρόλους αλλά σε καμία δεν κατόρθωσε να αφήσει το στίγμα σαν ηθοποιός. Επειδή έχω δει αρκετές από τις παραπάνω ταινίες, δεν παίζει άσχημα αλλά δεν παίζει και καλά! Κι αυτό είναι που δεν τον κάνει να ξεχωρίσει. Προσέξτε, σχεδόν σε όλες σε πρωταγωνιστικούς ρόλους γιατί δεν παίρνεις τον Jon Bon Jovi ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στον κόσμο και να μην του δώσεις πρωταγωνιστικό ρόλο. Κι όμως παρ όλες τις προσπάθειες του, δεν τα κατάφερε, όπως δεν τα κατάφερε ο Mick Jagger και ο David Bowie!
Οι εμφανίσεις του, συνεχίστηκαν και σε τηλεοπτικές σειρές όπως Sex and the City (1999 στο επεισόδιο Games people play), All McBeal (2002 σε 10 επεισόδια), The West Wing (2006 στο επεισόδιο Welcome to wherever you are) και στο 30Rock (2010 στο επεισόδιο Anna Howard Shaw Day).

Αφήνοντάς πίσω του τη μεγάλη επιτυχία του “Blaze of Glory” που ο περισσότερος κόσμος τότε νόμιζε ότι είναι τραγούδι του συγκροτήματος των Bon Jovi, ο JBJ το 1991 ίδρυσε τη δική του δισκογραφική εταιρεία με το όνομα Jambco Records, κυκλοφορόντας δίσκους των Αldo Nova (Blood on the Bricks, Medicine Men, Someday), Billy Falcon (Pretty Blue World) και όλα τα άλμπουμ και cd singles των Bon Jovi.
Με 7 χρόνια διαφορά από το Young Guns II που σημειωτέον δεν έβγαλε άλλο καλό τραγούδι, πέραν του “Blaze of Glory” (σ.σ. το “Miracle” έγινε επιτυχία στην Αμερική, αλλά στην Ευρώπη δεν «πέρασε»), κυκλοφόρησε το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο Destination Anywhere (1997) το οποίο συνοδεύτηκε κι από μια ταινία όπου πρωταγωνιστούσαν ο ίδιος, η Demi Moore, ο Kevin Bacon και η Whoopi Goldberg.Σε αυτά τα 7 χρόνια έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στη μουσική, σε σημείο που εύκολα λες ότι όλα είναι “αλλιώς”. Ο JBJ προσπαθεί να κάνει τον ήχο πιο ώριμο και πιο σύγχρονο κι ο παραγωγός Stephen Lironi βοηθάει σε αυτό δίνοντας στο γενικό ύφος του άλμπουμ ένα πιο σύγχρονο ύφος. Αλλά αυτό αρέσει στους fans του; Φυσικά το ύφος των τραγουδιών είναι κοντά στις μελωδίες και στους στίχους του συγκροτήματος (σ.σ. είναι η εποχή που οι Bon Jovi έχουν κυκλοφορήσει τα ώριμα άλμπουμ Keep the Faith και These Days). Με την πρώτη ακρόαση του Destination Anywhere, καταλαβαίνεις ότι είναι ένα άλμπουμ που ποτέ δεν θα ηχογραφούσε το συγκρότημα των Bon Jovi, γιατί κατά μία έννοια, είναι ένα άλμπουμ ενηλικίωσης. Μαζί του παίζουν οι David Bryan πλήκτρα, ακορντεόν, Desmond Child tuba, Rob Hyman (των Hooters) πιάνο Wurlitzer, Hugh McDonald μπάσο,  Kenny Aronoff ντραμς  και με τους Jon Bon Jovi, Steve Lironi και Bobby Bandiera να παίζουν τις κιθάρες.
 Αν και διαβάσατε το όνομα του Desmond Child πιο πάνω, δεν συμμετέχει συνθετικά ούτε στιχουργικά, σε αντίθεση με τον Dave Stewart (βασικός συνθέτης και κατά το ήμισυ μέλος των Eurythmics) που συμμετέχει σε 2 τραγούδια τα οποία κυκλοφόρησαν και σε cd single. Τo άλμπουμ σταμάτησε χαμηλά στο αμερικάνικο chart του Billboard, στο Νο 31, ενδεικτικό  της μουσικής αλλαγής που είχε συμβεί αλλά και του ύφους του άλμπουμ που μάλλον δεν άρεσε.   Πάντως στην Μ.Βρετανία πήγε στο Νο2(!) και το single "Midnight in Chelsea"στο Νο 4!  Την ίδια επιτυχία, σημείωσε και το δεύτερο single που ήταν το "Queen of New Orleans" (Νο 10), δείχνοντας ότι η Μ.Βρετανία του ταίριαζε περισσότερο! Ακούγοντας ξανά το Destination Anywhere, καταλαβαίνεις ότι ο Jon Bon Jovi έχει ενηλικιωθεί (σ.σ. είναι πιά 35 ετών) και τα τραγούδια του μπορούν να χαρακτηριστούν σαν mainstream pop. Τέλος, βρισκόμαστε στη μέση της δεκαετίας του 90 που μπορεί να χαρακτηριστεί σαν η  χρυσή εποχή του cd, γι αυτό και μόνο αξίζει να αναφέρω ότι τα cd singles κυκλοφορούσαν…ενισχυμένα με 3 και 4 τραγούδια. Έτσι στο "Queen of New Orleans" που κυκλοφόρησε σε 2 εκδόσεις, η μια digipack με αφίσα και η άλλη με 3 κομμάτια ένα από τα οποία ήταν το κλασικό τραγούδι των Thin Lizzy, “Jailbreak”.


ΒΟΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΕ (Αν και ο Sebastian Bach έχει άλλη άποψη)
Σε πολλές συνεντεύξεις του αναφέρει ότι στα πρώτα βήματά του τον βοήθησε ο συντοπίτης τους Southside Johnny. Κι αυτός με τη σειρά του, βοήθησε τον παιδικό του φίλο κι ανεπίσημο μέλος των Bon Jovi, Dave Sabo, δίνοντας ο ένας στον άλλο την υπόσχεση ότι όποιος κάνει πρώτος καριέρα θα βοηθήσεις τον άλλο. Κι επειδή ο JΒJ έκανε πρώτος επιτυχία, πρότεινε στον manager Doc McGhee να τους ακούσει κι αυτός με τη σειρά του τους πρότεινε για συμβόλαιο με την Atlantic. Τη συνέχεια την ξέρετε λίγο πολύ. Όμως η βοήθεια του JΒJ προς τα νέα συγκροτήματα δεν σταμάτησε στους Skid Row αφού μετά την απόρριψη των Cinderella από την PolyGram (σ.σ. τους είχε προτείνει ο Gene Simmons) τους ξανά πρότεινε με τη σειρά του στον A&R της εταιρείας, Derek Shulman (σ.σ. πρώην μέλος των Gentle Giant) ο οποίος ούτε αυτός εντυπωσιάστηκε από τον ήχο τους και τους πρότεινε ένα 6μηνιασίο συμβόλαιο. Πάντως τούς υπέγραψε και η συνέχεια της ιστορίας είναι γνωστή.
Για να γυρίσω όμως στους Skid Row, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Sebastian Bach έχει πει μια άλλη ιστορία, πολύ πιο σκοτεινή από αυτή που περιέγραψε ο JBJ. « Μας βοήθησε να υπογράψουμε συμβόλαιο, αλλά μετά ζήτησε όλα τα χρήματα από τα δικαιώματα των τραγουδιών του δίσκου «σαν ανταπόδοση της εξυπηρέτησης που τους έκανε δήλωσε στο περιοδικό Classic Rock τεύχος Μάρτιο/Απρίλιος 1999. Να σημειώσουμε ότι το πρώτο άλμπουμ των Skid Row, μόνο στην Αμερική πούλησε περισσότερα από 5.000.000 αντίτυπα! «Ήταν σαν να δουλεύουμε για αυτόν, αλλά με όλα τα έξοδα πληρομένα από εμάς».Από όλη την  ιστορία που δεν μάθαμε πόσο ήταν αλήθεια ή όχι, έμεινε η δήλωση του Sebastian Bach "Εγώ είμαι 22 χρονών, πίνω 4 μπουκάλια whiskey πριν βγω στη σκηνή και είμαι fan των Metallica. Ο Jon είναι 31 κι είναι fan του Bruce Springsteen"!!!! Πάντως οι δηλω΄σεις του Bach δεν διαψεύστηκαν.
Όμως ο Sebastian Bach δεν σταματάει εδώ  αφού ισχυρίζεται ότι δέχτηκε την επίσκεψη του JBJ με δύο σωματοφύλακες οι οποίο τον σήκωσαν και τον «κρέμασαν» στον τοίχο! 


Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ
Το χειμώνα του 2019 διαβάσαμε στα ελληνικά ειδησεογραφικά sites για τη δημιουργία μιας σειράς κοινωνικών κουζίνων από τον Jon Bon Jovi και τη γυναίκα του Dorothea με την ονομασία Soul Kitchen όπου προσφέρουν δωρεάν μερίδες φαγητού σε ανθρώπους που χρήζουν ανάγκης και δεν έχουν τα απαραίτητα. Μάλιστα, το άρθρο συνοδευόταν κι από φωτογραφίες του ίδιου του JBJ όπου σερβίριζε. Το πρώτο Soul Kitchen άνοιξε στο Red Bank στη γενέτειρά του, στο New Jersey το 2011 και η συμμετοχή των πολιτών που σερβίρουν και καθαρίζουν είναι εθελοντική και αποκτούν επαγγελματική κατάρτιση στο χώρο, εξυπηρετώντας όλους τους συνανθρώπους τους με αξιοπρέπεια και σεβασμό, όπως τους αξίζει. Η ιδιαίτερη αυτή αξιέπαινη προσπάθεια είχε ξεκινήσει από το 2006 όταν δημιούργησε το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Jon Bon Jovi Soul Foundation με σκοπό την καταπολέμηση της πείνας στους άστεγους στην Αμερική, προσφέροντας τα απαραίτητα για τη διαβίωση των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Ιδιαίτερα αξιέπαινη κίνηση που δεν έχει μιμητές άλλους καλλιτέχνες.


Η ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ POWER STATION YEARS: THE UNRELEASED RECORDINGS
Το cd The Power Station Years: The Unreleased Recordings κυκλοφόρησε το 2001 και περιείχε ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις του John Bongiovi) που ηχογραφήθηκαν μεταξύ 1980 και 1984 στο Power Station όπου δούλευε, πριν ακόμα σχηματίσει τους Bon Jovi. Το άλμπουμ έχει επανεκδοθεί αρκετές φορές άλλες φόρες με 14 τραγούδια κι άλλες με 20, σε παραγωγή του Tony Bongiovi. To τραγούδι "Bobby's Girl" είναι γραμμένο για τη γυναίκα του Dorothea Hurley και Bobby είναι το όνομα του φίλου του Jon Bon Jovi με τον οποίο έβγαινε η Dorothea πριν τον γνωρίσει! Το άλμπουμ έχει συλλεκτική και μόνο αξία, ενώ σε κάποιες από τις εκδόσεις του άλμπουμ υπάρχει και μια instrumental ηχογράφηση του "Runaway"! Οι μουσικοί που τον συνοδεύουν δεν έχουν καμία σχέση με τα μετέπειτα μέλη του συγκροτήματος των Bon Jovi ούτε είναι οι 4 παραπάνω που ηχογράφησαν το demo του “Runaway”! Στη χώρα μας είχε έλθει σαν εισαγωγής και βρισκόταν σε πολλές κόπιες και φθηνά στο Metropolis  της οδού Πανεπιστημίου.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την παρουσιάση του Slippery when Wet κι έδω για το New Jersey. Επίσης εδώ μπορείτε να δείτε ένα Video που ετοίμασε ο Δημήτρης Κράλλης με την ιστορία των Bon Jovi.



TRIVIA
Με τη συζυγό του Dorothea.
  • To studio του Tony Bongiovi ήταν από τα δημοφιλέστερα και καλύτερα της εποχής του.  Εκεί είχαν ηχογραφήσει οι Gloria Gaynor, Talking Heads, Aerosmith, Ramones (τα άλμπουμ Rocket to Russia και Leave Home), Ace Frehley, Ozzy, Goo Goo Dolls, Balance κ.α.
  • Ο ηθοποιός Kiefer Sutherland που συμπρωταγωνιστεί στο Young Guns II έχει περιγράψει ένα απίθανο περιστατικό στο αγγλικό περιοδικό UNCUT. “Καθόμαστε και τρώγαμε hamburgers με τον Jon Bon Jovi ήδη μέλος της ομάδας των ηθοποιών. Σε μια στιγμή άρχισε να γράφει σε μια χαρτοπετσέτα, λέγοντας ότι γράφει το 'Blaze of Glory'. Έδωσε την χαρτοπετσέτα στον Emilio Estevez και το διάβασε. Σε λίγες εβδομάδες το τραγούδι ήταν No. 1. Το έγραψε τόσο απλά όσο εμείς τρώγαμε hamburgers»
  • Το Destination Anywhere κυκλοφόρησε και σε 2πλό cd με live cd.  
  •  
  • Είναι παντρεμένος με τη Dorothea Hurley με την οποία είχαν σχέση από το γυμνάσιο. Έχουν τέσσερα παιδιά, μια κόρη και 3 γιούς.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

18/8/20


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου