NEWS OF THE WORLD (19/8/20)

• Στο Νο4 του βρετανικού chart μπήκε την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του το καινούργιο άλμπουμ των Τιτανοτεράστιων με τίτλο "Whoosh!". Είναι το 11ο άλμπουμ της καριέρας τους που μπαίνει στο βρετανικό Top 10με το προηγούμενο άλμπουμ τους "Infinite", να μπαίνει στο Νο 6. Το "Whoosh!" κυκλοφορεί σε περιορισμένη έκδοση CD+DVD mediabook (όπου περιέχει την ωριαία συζήτηση μεταξύ Roger Glover και Bob Ezrin) και ολόκληρη την εμφάνισή τους στο Hellfest το 2017 και σε 2LP+DVD και σε περιορισμένη έκδοση box set.
• Στο Rockfield Studios της Ουαλίας έχουν μπει οι Cult και ετοιμάζουν το καινούργιο άλμπουμ τους που στην καλύτερη περίπτωση θα κυκλοφορήσει το χειμώνα του 2020.
• Με κλείσιμο απειλείται το ιστορικό Cavern Club του Λίβερπουλ, λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας και φυσικά του lockdown. Οι ιδιοκτήτες του υπολογίζουν ότι χάνουν £30.000 την εβδομάδα λόγω των επιπτώσεων του COVID 19 και το μέλλον του ιστορικού club είναι δυσοίωνο, έχοντας ήδη απωλέσει 20 άνθρωποι τη δουλειά τους και φυσικά απειλούνται κι άλλες θέσεις εργασίας. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι Cavern club άνοιξε το 1957 και εκεί έκαναν τις πρώτες εμφανίσεις τους οι Beatles. To αρχικό club κατεδαφίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 70 αλλά το καινούργιο που κτίστηκε στη θέση του έχει τον ίδιο σχεδιασμό και μέρος του κτίστηκε με τα ίδια τούβλα!
• Ακούστε την διασκευή των Nickelback στο κλασικό τραγούδι των Charlie Daniels Band, "The Devil Went Down To Georgia".
• Ο πρώην(;) τραγουδιστής των Twisted Sister, Dee Snider είπε ότι ηχογράφησε ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι με την Tarja Turunen. Ακούγεται ενδιαφέρον!
• Βαρύ πένθος στην οικογένεια του τραγουδιστή των Accept, Mark Tornillo, αφού έχασε τον 26χρονο γιό του. Τα θερμά μας συλλυπητήρια.
• Ο Joe Satriani παρουσίασε το animated video για το τραγούδι του "Yesterday's Yesterday", μέσα από το άλμπουμ του "Shapeshifting". Η σκηνοθεσία είναι του ZZ Satriani, που είναι ο γιός του!
• Το lockdown και η απαγόρευση συναυλιών ή έστω κάτω από αυστηρούς κανόνες, έχει δώσει την ευκαιρία σε πολλούς καλλιτέχνες να γράψουν καινούργιο υλικό. Έτσι ο Jon Schaffer των Iced Earth σκέφτηκε τον πρώην τραγουδιστή του συγκροτήματός του, τον Matt Barlow, σαν το πλέον κατάλληλο για να ηχογραφήσουν μαζί 7 χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Κάτω από το όνομα Schaffer/Barlow Project ηχογράφησαν το άλμπουμ "Winter Nights" που είναι η πρώτη συνεργασία τους μετά το 2008 και την απομάκρυνση του Barlow από τους Iced Earth.
• Δεν του έφθανε η μεγάλη μάχη που δίνει με την πιο ύπουλη μορφή καρκίνου στο πάγκρεας, βρέθηκε και πάλι σε νοσοκομείο ο ντράμερ των Quiet Riot, Frankie Banali αυτή τη φορά μετά από εγκεφαλικό. Τα κατάφερα ακόμα μια φορά, πήρε εξιτήριο και τώρα αναρρώνει σπίτι του. Περαστικά.


• Αυτή είναι μια εικόνα συναυλίας που έγινε στη Μ.Βρετανία. Αποδεκτή κι από το κοινό κι από τις υγειονομικές αρχές. Το θέμα δεν είναι αν συμφωνούμε ή όχι, το θέμα είναι αν μπορούμε να συνηθίσουμε να παρακολουθούμε συναυλία καθιστοί και κάτω από τέτοιες συνθήκες.
•   Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο κιθαρίστας και συνιδρυτικό μέλος των Molly Hatchet, Steve Holland. Ήταν ο μόνος που είχε επιζήσει από το αρχικό σχήμα του hard rock southern συγκροτήματος που ήταν μέλος τους από το 1974(!) και συμμετείχε στο πρώτο ομώνυμο άλμπουμ τους καθώς και στα  Flirtin' With Disaster,  Beatin' the Odds, Take No Prisoners και No Guts...No Glory για να αποχωρήσει το 1984.    

• Στο studio μπαίνουν οι Uriah Heep τον Ιανουάριο για να ξεκινήσουν το pre production στάδιο και να ηχογραφήσουν το Φεβρουάριο τα καινούργια τραγούδια τους που αναμένεται να κυκλοφορήσουν πριν το καλοκαίρι. Δείτε το video με τον OIrvin Popoff να προλογίζει την είσοδό τους στο Heavy Metal Hall of Fame.(Κώστας Θεοδωρακάκος) Βέβαια επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω πάρα πολύ κατά πόσο οι Uriah Heep είναι heavy metal(;;;;) συγκρότημα, αλλά ότι πείτε!!! Σε προχωρημένο στάδιο είναι το καινούργιο προσωπικό άλμπουμ του κιθαρίστα των Toto, Steve Lukather όπου μαζί του παίζουν και οι Joseph Williams και David Paich από τους Toto αλλά και οι Jeff Babko πλήκτρα, Jorgen Carlsson μπάσο από τους Govt’ Mule, Gregg Bissonette ντραμς αλλά και οι Chad Smith ντραμς (Red Hot Chili Peppers) και Phil Collen κιθάρα από τους Def Leppard.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 χρονών ο Μεξικανικής καταγωγής τραγουδιστής του Trini Lopez, προσβλημένος από τον covid-19. Μεγαλύτερη επιτυχία ήταν το “If I had a Hammer”  αλλά και τα «A-me-ri-ca» και «This Land Is Your Land». Πρωτοπόρος του Tex-Mex, κιθαρίστας, είχε πολύ καλή σκηνική παρουσία με ωραίο παρουσιαστικό, γρήγορα κέρδισε το νεαρόκοσμο και ειδικά τις γυναίκες με το χαμόγελο και το χορό του. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1959 τραγουδώντας rock’n’roll αντικαθιστώντας τον Buddy Holly στους Crickets για ένα διάστημα μετά το θάνατό του ώσπου τον ανακάλυψε ο διάσημος παραγωγός ο Don Costa, που είχε ανακαλύψει και τον Paul Anka. Συμπωματικά, αυτές τις ημέρες ολοκληρώθηκε ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή του με τίτλο My Name Is Lopez, το οποίο θα προβληθεί το 2021.






 





Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου