Η ΤΑWΝΥ ΚΙΤΑΕΝ ΓΥΡΝΑΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ 1987 ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑΙ ΠΩΣ ΠΗΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ VIDEO ΤΩΝ WHITESNAKE

Η ηθοποιός Tawny Kitaen, ξεκίνησε την καριέρα της παίζοντας ένα μικρό ρόλο στην τηλεοπτική σειρά Malibu (1983) για να ακολουθήσει ένας μεγαλύτερος ρόλος στην ταινία  The Perils of Gwendoline in the Land of the Yik-Yak. Η ταινία με την οποία έγινε γνωστή ήταν το Bachelor Party(1986) όπου συμπρωταγωνίστησε δίπλα στον άγνωστο τότε Tom Hanks αλλά και στην ταινία τρόμου Witchboard. Για να είμαστε ειλικρινείς, θα τη θυμόμαστε αμυδρά ακόμα κι από τη συμμετοχή της στην ταινία Bachelor Party και μάλλον θα χανόταν στον ωκεανό των ηθοποιών που δεν κατάφεραν πολλά πράγματα, αν δεν γνώριζε τον David Coverdale, τον οποίον παντρεύτηκε και πρωταγωνίστησε στα video των Whitesnake, "Here I Go Again", "Still of the Night" που ήταν το πρώτο που γύρισε, "Is This Love" και "The Deeper the Love". Για να είμαστε ειλικρινείς, πολύ καλά τα τραγούδια αλλά η συμμετοχή της τους έδωσε άλλο αέρα και τα βοήθησε να παίζουν σε heavy rotation στο MTV καθορίζοντας κατά μεγάλο ποσοστό την επιτυχία τους.


Η γνωριμία της με τον τραγουδιστή των Whitesnake, David Coverdale έγινε το 1987 όταν το συγκρότημα δούλευε το ομότιτλο άλμπουμ του. Η Kitaen μίλησε στην εκπομπή "Ouch, You're On My Hair" και είπε:» Όταν τα φτιάξαμε με τον David, είχε ένα χρέος 2.000.000 προς τον David Geffen με τον οποίο είχε δισκογραφικό συμβόλαιο στην Geffen Records. Εκείνη την εποχή, έβγαζα περισσότερα χρήματα από αυτό. Όταν έφθασε η ώρα να κυκλοφορήσει το καινούργιο άλμπουμ του (σ.σ. το 1987) μου επέτρεψε να πω μερικές ιδέες και να βοηθήσω. Διαφορετικό είναι να τραγουδάς στα τραγούδια και διαφορετικά να τα ακούς από έξω. Ο John Kalodner, ο οποίος ήταν ο καλύτερος A&R που εργαζόταν στον David Geffen, με είχε ονόμασε Yoko Ono - γιατί διάλεξα τα εξώφυλλα του άλμπουμ, διάλεξα το single, διάλεξα το φωτογράφο. Έκανα ότι δεν επιτρέπεται να κάνουν α κορίτσια στα παρασκήνια, οπότε φαντάζομαι ότι οι groupies πρέπει να με μισούσαν! Θα σας πω πώς βρέθηκα στα βίντεο "συνέχισε η Kitaen. "Ο Marty Callner ήταν ο υπεύθυνος για τα γυρίσματα όλων των βίντεο των Whitesnake και είχε οργανώσει τα πάντα, που θα γίνουν τα γυρίσματα, ποιοι θα συμμετέχουν, ποιο κορίτσι, τα πάντα. Το προηγούμενο βράδυ των γυρισμάτων ο David μου είπε να πάω μαζί του στη συνάντηση με τον Callner για να παρακολουθήσω την παρουσίαση που είχε ετοιμάσει με τα storyboards.  Πήγαμε στη βίλλα του στο Bel Air μας άνοιξε την πόρτα και χωρίς καν να με χαιρετήσει είπε: «Είσαι εκείνη». Του απάντησα  "Ποια είμαι;", «Είσαι το κορίτσι» μου είπε. Στο παρελθόν είχα απορρίψει προτάσεις συγκροτημάτων για να εμφανιστώ στα video γιατί ήθελα να αφοσιωθώ στην καριέρα μου στον κινηματογράφο. Δεν ήθελα να κάνω rock video που εκείνη την εποχή είχαν πολύ airplay λόγω MTV και σίγουρα βοηθούσαν τους ηθοποιούς που εμφανιζόντουσαν! Τότε σκέφτηκα ότι είχα βοηθήσει τον κιθαρίστα των Ratt, Robbin Crosby με τον οποίο είχα σχέση και είχα φωτογραφηθεί σε 2 εξώφυλλα του συγκροτήματος (σ.σ. το EP Ratt και το άλμπουμ Out of the Cellar) γιατί δεν θα βοηθήσω τον David;. Κι έτσι δέχτηκα να πάρω μέρος στα video”.
Σε συνέντευξη του Coverdale στο Consequence Of Sound το 2019, ο τραγουδιστής των Whitesnake είπε ότι πρώτη επιλογή για την κοπέλα που θα έπαιζε στο βίντεο ήταν η Claudia Schiffer η οποία δεν μπόρεσε να συμμετάσχει για εκείνες τις ημέρες έκανε φωτογραφήσεις για την καμπάνια των Guess jeans κι έτσι άνοιξε ο δρόμος για την Tawny Kitean.  Μάλιστα, λέει ότι όταν μπήκαν στο σπίτι του Marty Callner και την είδε…του έπεσε το σαγόνι. "Αυτή είναι η γυναίκα για το video”. O Coverdale του απάντησε  ότι ήταν η φίλη του που δεν ήταν μοντέλο αλλά ηθοποιός, αλλά ο Callner ούτε που τον άκουγε. Έτσι ακύρωσαν την Claudia Schiffer και προσέλαβαν την Tawny Kitean!
TRIVIA
Μια από τις Jaguars που εμφανίζονται στο video του "Here I Go Again", εμφανίστηκε και στο video του τραγουδιού "Shut Up & Kiss Me" από τον τελευταίο δίσκο τους "Flesh & Blood".
Η Julie E. "Tawny" Kitaen και ο David Coverdale ήταν παντρεμένοι το διάστημα μεταξύ 1989 και 1991. Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για την καριέρα της Kitten.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
5/6/20
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου