PINK FLOYD - A SAUCERFUL OF SECRETS

H φετινή Record Store Day (2019), έφερε στο φως μια σειρά πολύ καλών άλμπουμ που λείπουν από πολλές δισκοθήκες. Η επανεκτυπώσεις τους σε βινύλιο δεν είναι πλέον σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων αλλά έχουν αυξηθεί τα αντίτυπα χωρίς βέβαια να μπορούμε να μιλάμε για πολλές χιλιάδες, αλλά τόσα που να ικανοποιούν όσους ενδιαφέρονται. Κι ένα από αυτά τα άλμπουμ είναι το δεύτερο άλμπουμ των Pink Floyd, το A Saucerful of Secrets (1968), όπου είναι το μόνο άλμπουμ του συγκροτήματος (εκτός από τις συλλογές) που παίζουν οι Syd Barrett και David Gilmour, και φυσικά οι Roger Waters, Rick Wright και Nick Mason. Η καινούργια έκδοση του A Saucerful of Secrets είναι στα 180gram, μαύρο βνύλιο και με ένθετο.
 Τη remastered επεξεργασία επιμελήθηκαν οι James Guthrie, Joel Plante και Bernie Grundman από τις αυθεντικές ταινίες του 1968 σε μονοφωνική μίξη. Η αρχική κυκλοφορία του είχε γίνει τον Ιούνιο του 1968.
Η μονοφωνική έκδοση του πρώτου άλμπουμ τους με τίτλο The Piper At The Gates of Dawn είχε γίνει και πάλι μέσω της Record Store Day του 2018.

Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι στο κομμάτι "Set the Controls for the Heart of the Sun" το συγκρότημα εμφανίζεται σαν πενταμελές, αφού παίζουν και οι Gilmour, Barrett μαζί! Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο διάστημα που ο Syd Barrett αποχωρούσε, με την οριστική πρόσληψη του David Gilmour τον Ιανουάριο του 1968.
Ο Gimlour παίζει σε όλα τα τραγούδια εκτός των "Remember a Day" και "Jugband Blues").
Το A Saucerful of Secrets έφθασε έως το Νο9 του Βρετανικού chart ενώ δεν μπήκε καν στα πρώτα 200 του αμερικάνικου. Είναι το μοναδικό άλμπουμ των Pink Floyd που δεν μπήκε στο αμερικάνικο  chart. To εξώφυλλο είναι μια δημιουργία του Storm Thorgerson.
13/6/19



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου