NEWS OF THE WORLD (24/6/19)

• Η εκδοτική εταιρεία Wymer Publishing θα κυκλοφορήσει στις 12 Σεπτεμβρίου το βιβλίο "Ritchie Blackmore: A Life In Vision" γραμμένο από το βιογράφο Jerry Bloom. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει αρχικά σε περιορισμένη έκδοση 1.000 αντιτύπων σε deluxe έκδοση όπου μπορείτε να το παραλάβετε από εδώ. Το "Ritchie Blackmore: A Life In Vision"ανατρέχει σε όλη την ζωή και σε όλη την καριέρα του μεγάλου κιθαρίστα, από την εποχή που έπαιζε σαν session με διάφορους τραγουδιστές και συγκροτήματα όπως Outlaws,  Gene Vincent, Jerry Lee Lewis, Screaming Lord Sutch, Crusaders, Vampires, και Kestrals για να φθάσει στους Τιτανοτεράστιους, Rainbow και Blackmore’s Night. Να σημειωθεί ότι το βιβλίο κυκλοφορεί χωρίς την έγκριση του Μαυροφορεμένου και μπορείτε να το παραγγείλετε από εδώ.
• Δείτε τους Metallica να παίζουν προς τιμή του Phil Lynott, το κλασικό Whiskey in the Jar κατά την πρόσφατη επίσκεψη τους στο Slane Castle της Ιρλανδίας, στις 8 Ιουνίου 2019.
• Τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του κλασικού άλμπουμ των Queensryche, Empire θα γιορτάσει ο Geoff Tate στην αμερικάνικη περιοδεία που θα κάνει την επόμενη χρονιά. Εννοείται ότι θα παίξει ολόκληρο το άλμπουμ κι ελπίζουμε να τον ξαναδούμε.
• Το καινούργιο του video single παρουσίασε ο κιθαρίστας Richie Kotzen. Τίτλος του τραγουδιού "Venom".
• Στις 2 Αυγούστου θα κυκλοφορήσει σε διπλό βινύλιο και μονό cd, η εμφάνιση των Creedence Clearwater Revival στο Woodstock. Τίτλος του live άλμπουμ Live At Woodstock wκαι περιλαμβάνει όλα τα κλασικά κομμάτια τους (Green River, Bad Moon Rising, Proud Mary, I Put a Spell on You, Suzie Q) αλλά και κάποια όχι τόσα γνωστά όπως τα (Ninety-Nine and a Half (Won’t Do), Bootleg,  Commotion,   The Night Time is the Right Time, Keep on Chooglin’ κ.α.)

• Η περιβαλλοντολογική ιρλανδική οργάνωση My Waste Ireland, εξέφρασε την ενόχληση της για την οικολογική μόλυνση που δημιούργησαν τα σκουπίδια που άφησαν πίσω τους οι 75.000 θεατές της συναυλίας των Metallica στο Slane Castle. Ας μην μας κάνει εντύπωση το γεγονός που πρώτη φορά metal κοινό αφήνει κακές εντυπώσεις και αρνητικό αποτύπωμα στη φύση. Ας αναλογιστούμε τι  κάνουμε εμείς όταν φεύγουμε από συναυλιακούς χώρους (ανοιχτούς και κλειστούς) κι αν μαζεύουμε τα σκουπίδια μας. Μπορεί το φετινό Rockwave να ακυρώθηκε αλλά η εικόνα του παράδρομου της Εθνικής Οδού που οδηγεί την κεντρική πύλη με τα πλαστικά μπουκάλια και τα αλουμινένια κουτάκια πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε  σοβαρά και υπεύθυνα.
• Μια ..αρχαία σύνθεση του μπλουζίστα Willie Dixon από τη δεκαετία του 50, διασκευάζουν οι Clutch. Τίτλος του τραγουδιού "Evil".
• Οι Status Quo θα κυκλοφορήσουν στις 6 Σεπτεμβρίου το καινούργιο studio άλμπουμ τους με τίτλο Backbone,το πρώτο χωρίς τον κιθαρίστα Rick Parfitt, που έφυγε από τη ζωή στις 24 Δεκεμβρίου 2016.
• Ίσως να θυμόσαστε τη μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στα κτήρια της Universal Studios στο Hollywood το 2008. Ήταν η μεγαλύτερη πυρκαγιά σε κινηματογραφικό studio και αποθήκη οπτικού και ακουστικού υλικού και είχε καλυφθεί από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ένα από τα κτήρια που εξαπλώθηκε η φωτιά ήταν το κτήριο 6197 όπου ήταν η αποθήκη που φυλασόντουσαν τα masters εκατοντάδων ιστορικών ηχογραφήσεων. Τα masters άλμπουμ καλλιτεχνών όπως Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Willie Dixon, Bo Diddley, Etta James, John Lee Hooker, Buddy Guy, Louis Armstrong, Duke Ellington, B.B. King τα περισσότερα masters του Chuck Berry και Little Walter, όλοι της ιστορικής δισκογραφικής εταιρείας Chess, αλλά  των Joni Mitchell, Captain Beefheart, Cat Stevens, the Carpenters, Elton John, Lynyrd Skynyrd, Eric Clapton, the Eagles, Asia, Don Henley, Aerosmith, Steely Dan, Iggy Pop, Tom Petty and the Heartbreakers, The Police, Steve Earle, R.E.M., Guns N’ Roses, Sonic Youth, Nine Inch Nails, Nirvana, Soundgarden και Hole, κάηκαν. Υπολογίζεται ότι κάηκαν masters τουλάχιστον με 500.000 τραγούδια!
Τότε, δεν είχε δοθεί το ακριβές μέγεθος της καταστροφής, πράγμα το ποίο έγινε μόλις πριν λίγες ημέρες!  Αυτή η καταστροφή είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας, γι αυτό και παρατηρείτε ότι remastered άλμπουμ που είχαν ανακοινωθεί ότι θα κυκλοφορήσουν, παραμένουν ακυκλοφόρητα κι ένα από αυτά είναι το πρώτο άλμπουμ των Asia! Πάντως ήδη αρκετοί καλλιτέχνες έχουν αρχίσει να καταθέτουν μηνύσεις κατά της εταιρείας.
• "In The Raw" είναι ο τίτλος του καινούργιου προσωπικού άλμπουμ της Tarja όπου μπορείτε να δείτε το video single για το τραγούδι “Dead Promises”.
• Έφυγε από τη ζωή ο οργανίστας των Mother of Millions, Μάκης Τσαμκόσογλου. Το συγκρότημα έκανε γνωστό το νέο με την εξής ανακοίνωση: «Ο Μάκης μας άφησε κάνοντας αυτό που αγαπάει. Όποιος θέλει να στηρίξει συγγενείς και φίλους στο τελευταίο αντίο, η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο Ν. Σμύρνης την Τρίτη 25 Ιουνίου, στις 16:00».


• Η πολυσυζητημένη εμφάνιση των Rolling Stones στην Κούβα το 2016, θα κυκλοφορήσει σε κινηματογραφική/ταινία ντοκιμαντέρ στους κινηματογράφους με τίτλο Havana Moon.
• Πολύ βαθιά στο παρελθόν μας επιστρέφει η Σήραγγα του Χρόνου. Στο 1971 όταν οι Atomic Rooster με τραγουδιστή τον Chris Farlow έπαιζαν ένα από τα ομορφότερα τραγούδια τους, το »Breakthrough».


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου