ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ MANOWAR ΑΠΟ ΤΟ HELLFEST

Πολύ λίγες ημέρες μετά την εμφάνιση των Manowar στην Πλατ. Νερού, το συγκρότημα ακύρωσε την προγραμματισμένη εμφάνισή του στο γνωστό γαλλικό φεστιβάλ Hellfest. Η πρώτη ανακοίνωση ήλθε από τους διοργανωτές όπως ήταν φυσικό που ενημέρωσαν τον κόσμο ότι το συγκρότημα δεν θα παίξει «Παρόλη την παρουσία τους στο συναυλιακό χώρο την Πέμπτη 20 Ιουνίου, οι Manowar αποφάσισαν να φύγουν από τον χώρο του φεστιβάλ. Η συναυλία των Manowar που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 21 Ιουνίου δεν θα πραγματοποιηθεί για λόγους υπεράνω του δικού μας ελέγχου. Ειλικρινά λυπούμαστε για τους οπαδούς του συγκροτήματος και ακόμα περισσότερο για όλους τους οπαδούς του Hellfest».
Την επομένη ημέρα, οι Manowar τοποθετήθηκαν επίσημα σχετικά με την ακύρωση της εμφάνισής τους στο Hellfest κι έγραψαν στο Facebook: "Μετά από 18 μήνες ακούραστης δουλειάς και προετοιμασίας φτάσαμε στον χώρο του Hellfest χθες έτοιμοι να παίξουμε. Οι διοργανωτές του Hellfest εμπόδισαν τις προσπάθειές μας στο να δώσουμε το επικό show που είχαμε υποσχεθεί. Παρόλα όσα μπορεί να ακούσετε ή να διαβάσετε οι διοργανωτές είναι τον απόλυτο έλεγχο των συνθηκών που ευθύνονται για την ακύρωση της εμφάνισής μας.  Πάντα παλεύουμε για να δίνουμε στους οπαδούς μας το 100%. Οι Γάλλοι οπαδοί μας και οι δημοσιογράφοι ξέρουν καλά, πως όταν οι Manowar έρχονται στη Γαλλία και δεν μπορούν να παίξουν δεν φταίνε εκείνοι, θυμηθείτε το Elysee στη Μονμάρτη. Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι που σας κάνουμε να υποφέρετε και ό,τι κάνουμε το κάνουμε για τους οπαδούς μας. Στεκόμαστε δίπλα σας όπως κάνουμε πάντα και δεν θα αφήσουμε κανέναν να χαλάσει την ποιότητα των συναυλιών μας. Να είστε σίγουροι ότι η αλήθεια θα γίνει γνωστή. Ευχαριστούμε τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο για την συνεχή αφοσίωση και υποστήριξη".
Στην ουσία καμία από τις δύο πλευρές δεν ανέφερε το βασικό λόγο, αιτία που ένα συγκρότημα ακυρώνει μια προγραμματισμένη εμφάνιση και μάλιστα την ίδια ημέρα. Και οι δύο ανακοινώσεις περιέχουν ξύλινη γλώσσα, χωρίς ουσία και χωρίς απαντήσεις, κυρίως για τους Γάλλους fans.
Πάντως κυκλοφόρησε ένα σενάριο σχετικά με την αποχώρηση τους από το Hellfest από μια πηγή που δεν έκανε γνωστή το όνομά της, η οποία λέει ότι το συγκρότημα έφτασε στον χώρο του φεστιβάλ στις 20 Ιουνίου – μια βραδιά πριν την εμφάνισή του- και ήθελε να κάνει soundcheck. Όμως, αυτό δεν μπορούσε να γίνει αφού εκείνη την ώρα έπαιζαν οι Slipknot “Knotfest meets Hellfest”.  Έκαναν soundcheck το επόμενο πρωί και δεν έμειναν καθόλου ικανοποιημένοι με τον ήχο και γιατί οι διοργανωτές δεν τους επέτρεψαν να παίξουν με την ένταση που ήθελαν βάσει της γαλλικής νομοθεσίας. Οι Manowar ήταν δυσαρεστημένοι κι από το μέγεθος της σκηνής, που ήταν το main stage του φεστιβάλ, στο οποίο θα έπαιζαν οι KISS και οι Tool!
Βέβαια από την άλλη πλευρά, πάντα με το υποτιθέμενο σενάριο αποχώρησης που μόλις διαβάσατε, είναι δυνατόν τόσο οι Manowar όσο και οι διοργανωτές να μην είχαν αλληλοενημερωθεί για τις διαστάσεις της σκηνλής και όλα τα απαιτούμενα και να έπρεπε το συγκρότημα να φτάσει εκεί για να το διαπιστώσει; 
Πάντως είναι κρίμα που τόσος κόσμος δυσαρεστήθηκε και ακόμα χειρότερο γιατί καμία από τις 2 πλευρές δεν εξέδωσε μια ανακοίνωση με την πραγματική αιτία κι όχι αοριστολογίες.

23/6/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου