Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ "BAT OUT OF HELL" TOY MEAT LOAF

Έως και το 1977 ο Meat Loaf ήταν γνωστός μόνο σαν ηθοποιός, μέσα από το μιούζικαλ The Rocky Horror Show. Η απόφασή του να μεταπηδήσει στη μουσική και φυσικά η γνωριμία του με το συνθέτη/στιχουργό Jim Steinman του άνοιξε ένα τεράστιο δρόμο. Το δεύτερο άλμπουμ της καριέρας του Bat out of Hell, έχει πουλήσει έως σήμερα 43.000.000 αντίτυπα(!!!) και χάρισε στον Meat Loaf αλλά και στον Jim Steinman τεράστια επιτυχία. Το εξώφυλλο του άλμπουμ επιμελήθηκε ο Richard Corben και βασίστηκε σε μια ιδέα του Jim Steinman.
Ο Corben, που ήταν υπεύθυνος για τα σχέδια στο εξαιρετικά δημοφιλές αμερικάνικο κόμικ Heavy Metal (σ.σ. καμία σχέση με το μουσικό είδος) παρουσίασε ένα σχέδιο με βασικό σχέδιο ένα νεκροταφείο κι ένα μοτοσικλετιστή να πετάγεται μέσα από ένα τάφο. Στο βάθος μια νυχτερίδα (bat) να βρίσκεται στην κορυφή ενός πύργου (σ.σ. όλα αυτά μέσα στο νεκροταφείο) κι όλα αυτά μέσα σε ένα πορτοκαλί φόντο, ανατολής ή δύσης του ήλιου. Τόσο το σχέδιο όσο και τα χρώματα, έκαναν το εξώφυλλο πολύ εντυπωσιακό και διέφερε από όλα όσα είχαν κυκλοφορήσει εκείνη την εποχή. Ο συνθέτης Jim Steinman το χαρακτήρισε «ηρωικό, πολυδιάστατο, μαγικό, κινηματογραφικό».
Την τελευταία στιγμή παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα με τα ονόματα των Meat Loaf και Jim Steinman όπου ο συνθέτης ήθελε να έχει ίση προβολή με τον ερμηνευτή και κάτω από τον τίτλο να γράφει "Jim Steinman presents..." ή "Jim and Meat" ή και το αντίθετο. Για λόγους marketing, η δισκογραφική εταιρεία έβαλε το όνομα του ερμηνευτή 'Meat Loaf' σε πρώτο πλάνο κι από κάτω έγραψαν "Songs by Jim Steinman".
 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

27/3/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου