H ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ ‘LOAD’ ΤΩΝ METALLICA (ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΣΠΕΡΜΑ)

Μετά την εκπληκτική επιτυχία του πέμπτου άλμπουμ της καριέρας τους, του θρυλικού Metallica ή Black Album, το αμερικάνικο συγκρότημα αφήνει να περάσουν 5 ολόκληρα χρόνια (1991-1996) και κυκλοφορεί το 6ο άλμπουμ του με τίτλο Load. Με το εξώφυλλο του Load θα ασχοληθούμε σήμερα και αφορμή για αυτό το άρθρο, στάθηκε η πρόσφατη δήλωση του Lars Urlich  ο οποίος είπε ότι τα εξώφυλλα των δύο άλμπουμ Load και Reload (1997) είναι τα αγαπημένα του!
Το εξώφυλλο του Load με το οποίο θα ασχοληθούμε σήμερα ανήκει στον Andres Serrano κι ο αρχικός τίτλος του ήταν "Semen and Blood III". Στη φωτογραφία που εικονίζεται στο εξώφυλλο το κόκκινο είναι μείγμα αίματος αγελάδας και σπέρμα του ιδίου του καλλιτέχνη, το οποίο για να το φωτογραφίσει το έβαλε σ.σ.το μείγμα) μεταξύ 2 plexiglas!
Η πρόταση του Serrano βρήκε αμέσως θετικούς τους Urlich και Hammett που εκέινη την εποχή ήταν θαυμαστές της αφηρημένης τέχνης.
To 2009 σε συνέντευξή του στο περιοδικό Classic Rock, ο James Hetfield είχε πάρει αποστάσεις από το εικαστικό αλλά και από τον τρόπο που έγινε, λέγοντας ότι δεν του άρεσε ο τρόπος που έγινε το εξώφυλλο. «Μου αρέσει η τέχνη, αλλά όχι όταν σοκάρει’’ είχε δηλώσει.Στο Load το συγκρότημα άλλαξε ελαφρά το λογότυπο του, κάνοντας τις ουρές των γραμμωτών πιο στρογγυλές.  Οι φωτογραφίες του ένθετου είναι του Anton Corbjin, όπου για πρώτη φορά φωτογραφίζονται με τιράντες και λευκά πουκάμισα και όπως είχε πει ο Hetfield, την ιδέα για να αλλάξουν εμφάνιση την είχαν οι Urlich και Hammett. Πάντως όταν κυκλοφόρησε το εξώφυλλο είχε κάνει ιδιαίτερη αίσθηση, σε αντίθεση με το περιεχόμενο του άλμπουμ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
16/1/19

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου