ΠΕΘΑΝΕ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ ΚΑΡΑΤΖΑΣ

Ένας από τους πλέον συμπαθής και καλούς ηθοποιούς του σύγχρονου θεάτρου, ο Τρύφων Καρατζάς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών. Τα πρώτα δείγματα του ταλέντου του εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας όπου υπηρέτησε ως εκφωνητής στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Ενόπλων Δυνάμεων (1958). Μετά την απόλυσή του από το Στρατό συνέχισε να εργάζεται ως εκφωνητής επί σειρά ετών παράλληλα με τη θεατρική του δραστηριότητα. Από τις πλέον χαρακτηριστικές εμφανίσεις του ήταν στη τηλεοπτική σειρά «Λαβ Σόρρυ» αλλά στην 60χρόνη καριέρα του στο χώρο της υποκριτικής, στη διάρκεια των οποίων έπαιξε σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις, ταινίες και σειρές ανάμεσά τους και η Ονειροπαγίδα που προβλήθηκε στον ΑΝΤ1 το 2011.
Η αγάπη του προς το θέατρο αλλά και την ηθοποιία φάνηκε όταν πριν από ενάμιση χρόνο είχε ένα ατύχημα και χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση και να μείνει ένα διάστημα μακριά από το θέατρο. Τότε, είχε δηλώσει: «Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς το θέατρο. Η υγεία μου έχει βελτιωθεί και περιμένω τη στιγμή που θα επιστρέψω στη σκηνή. Δεν είναι εύκολο να κάθεσαι στον καναπέ. Ο καναπές προμηνύει ότι περιμένεις τον θάνατο».
Εμφανίστηκε στις ταινίες Ερωτικές ιστορίες (1959), Ο εμποράκος (1967), Ο Λαμπίρης εναντίον των παρανόμων (1967), Εκείνοι που ξέρουν ν’ αγαπούν   (1968), Πληγωμένα νιάτα (1969), Σκιές στην άμμο (1970), Βία & γοητεία (1989) , Ζιγκολό (1993) και  Το κλάμα βγήκε απ’ τον Παράδεισο (2001).
17/1/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου