NEWS OF THE WORLD (31/12/18)

• Η Bethel Woods Center For The Arts (BWCA) ο Μη Κερδοσκοπικός Πολιτιστικός Οργανισμός σε συνεργασία με τη μεγάλη εταιρεία διοργάνωσης συναυλιών , Live Nation , ετοιμάζει στο χώρο που διοργανώθηκε το πρώτο ιστορικό festival του Woodstock το 1969 μια μεγάλη συναυλία για τα 50 χρόνια.
• Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Μιλώντας στο The Metal Voice ο μπασίστας των Megadeth, David Ellefson είπε ότι το όνομά του έπαιξε να αντικαταστήσει τον Jason Newsted όταν αυτός αποχώρησε από τους Metallica, πριν 18 χρόνια.

·         Δια στόματος Deen Castronovo, οι Revolution Saints ετοιμάζουν το τρίτο άλμπουμ τους που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019.
•  20 ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου single του που ήταν το Why Don’t We Try Again από το προσωπικό του άλμπουμ Another World(1998), ο κιθαρίστας των Queen, Brian May θα παρουσιάσει κατ’ ευθείαν από το γραφείο της NASA στο Maryland το καινούργιο του τραγούδι. Τίτλος New Horizons και θα κυκλοφορήσει σε ψηφιακή μορφή την 1η Ιανουαρίου 2019! Το «New Horizons» είναι η μουσική αφιέρωση του Brian May προς τη NASA και προς την διαστημική αποστολή New Horizons, η οποία την πρωτοχρονιά του 2019 θα ξεπεράσει τον πλανήτη Πλούτωνα και θα φθάσει στην άκρη του ηλιακού συστήματός μας! Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μάς θυμίζει ότι ο κιθαρίστα των Queen έχει ντοκτορά(!) στην αστροφυσική. Το New Horizons θα περάσει από τη ζώνη Ζώνη Κάιπερ, όπου βρίσκεται και η Θούλη, στις αρχές του ηλιακού μας συστήματος. Η μελέτη της Ζώνης (που φέρει το όνομα του Ολλανδο-αμερικανού αστρονόμου Τζέραρντ Κάιπερ, ο οποίος πρώτος πρότεινε την ύπαρξή της το 1951) για πρώτη φορά θα προσφέρει στοιχεία που θα οδηγήσουν σε καλύτερη κατανόηση του σχηματισμού της ίδιας της Γης πριν περίπου 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια. Θα είναι το πιο μακρινό ουράνιο σώμα που θα έχει ποτέ επισκεφθεί μια ανθρώπινη διαστημοσυσκευή, σε απόσταση σχεδόν 6,6 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη, περίπου 1,6 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα πέρα από τον Πλούτωνα, τον οποίο το New Horizons είχε πρώτο επισκεφθεί το 2015.Φέρει το όνομα της αρχαίας Θούλης, ενός νησιού που είχε αναφέρει ο αρχαίος Έλληνας εξερευνητής Πυθέας τον 4ο αιώνα π.Χ. ότι βρισκόταν βόρεια της Βρετανίας (ίσως επρόκειτο για την Ισλανδία ή τη Γροιλανδία). Από τότε το όνομα της Θούλης συμβολίζει αυτό που βρίσκεται στην εσχατιά του κόσμου, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το απίστευτο είναι ότι δεν γνωρίζουμε καν το σχήμα της (επίμηκες, σφαιρικό ή ακανόνιστο), αν συνοδεύεται από μίνι δορυφόρους ή δακτυλίους και αν αποτελείται από ένα ενιαίο σώμα ή από δύο σώματα, το ένα σε τροχιά γύρω από το άλλο. Οι φωτογραφίες του New Horizon θα έρχονται στη γη με καθυστέρηση 1 ημέρας. 
 •  Μετά το «Sleepless Nights» δείτε ακόμα ένα video single από το καινούργιο dvd/cd/blu-Ray/βινύλιο του King Diamond, “Songs For The Dead Live” που θα κυκλοφορήσει στις 25 Ιανουαρίου. Τίτλος του κομματιού «A Mansion In Darkness».
• Όχι θα κάτσουν να σκάσουν. Οι John Regan μπάσο, Tod Howarth κιθάρα/τραγούδι, Richie Scarlet κιθάρα/τραγούδι και ο ντράμερ Steve Werner, όλοι πρώην μουσικοί που έπαιξαν με τον Ace Frehley (οι τρεις πρώτοι στους Fhreley’s Comet) , σχημάτισαν τους Return of the Comet χωρίς τον Frehley και κάνουν εμφανίσεις σε clubs.
 

• Δύο εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ετοιμάζουν οι Silent Rage (13 Ιαν 19 - Αθήνα - Κύτταρο Live / ανοίγοντας τη συναυλία των Primal Fear και Gus G
23 Φεβ 19 – Θεσσαλονίκη - Fix Factory Of Sound / supporting Destruction) και κυκλοφόρησαν μια ειδική έκδοση του τραγουδιού “My Race Won’t Last” μέσα από το άλμπουμ τους “The Deadliest Scourge” με τον νέο τραγουδιστή Μιχάλη Ρινακάκη στα φωνητικά.  Το single είναι διαθέσιμο και για streaming μέσω της σελίδας μας στο Bandcamp (https://bit.ly/2VeVxeT). 
 
Οι Silent Rage σχηματίστηκαν στην Αθήνα το 2006 κι έχουν κυκλοφορήσει δυο EP’s, το «The Silent Rage» (2009) και το «Harvester Of Souls» (2011). Το άλμπουμ τους «The Deadliest Scourge» κυκλοφόρησε το 2016 με συμμετοχές όπως Apollo Papathanasio (Spiritual Beggars, ex.-Firewind), Yossi Sassi (πρώην Orphaned Land), Vladimir Reshetnikov (Arkona) και Θεόφιλος Κρητικός (Feel). Παράλληλα με τις δύο εμφανίσεις, δουλεύουν τα τραγούδια του καινούργιου άλμπουμ τους που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019.
• Τον καινούργιο οργανίστα τους παρουσίασαν οι Kansas. Πρόκειται για τον Tom Brislin που στο παρελθόν έχει παίξει με τους Yes, Meat Loaf, Debbie Harry (των Blondie), Camel, Renaissance, τον Dennis DeYoung (πρώην Styx) αλλά και το πρώην συγκρότημά του, τους The Sea Within. 
• Να και μια καλή είδηση που αφορά τη δισκογραφία των Black Sabbath. O Tony Iommi έχει ξεκινήσει να κάνει το remixing στις ταινίες των τραγουδιών του άλμπουμ των Black Sabbath, "Forbidden"(1995). Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι στο Forbidden μαζί του έπαιζαν και οι Tony Martin τραγούδι, Cozy Powell ντραμς και Neil Murray μπάσο και θεωρείται σαν το χειρότερο άλμπουμ του συγκροτήματος.
• Δείτε ένα Fan filmed video από την εμφάνιση των Helloween στη Στοκχόλμη στις 18 Δεκεμβρίου 2018 κατά τη διάρκεια της «Pumpkins United» tour.
Καλή χρόνια σε όλες κι όλους!!!
 


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου