LIVING LOUD – OΤΑΝ ΟΙ LEE KERSLAKE KAI BOB DAISLEY ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΔΙΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ OZZY.

Οι Living Loud είναι ένα συγκρότημα διαμαρτυρία!  Σχηματίστηκαν το 2003 από δύο πρώην μέλη του συγκροτήματος του Ozzy, τους Lee Kerslake ντραμς και Bob Daisley μπάσο με την προσθήκη του κιθαρίστα των Τιτανοτεράστιων, Steve Morse, του οργανίστα, επίσης των Τιτανοτεράστιων Don Airey και του Αυστραλού τραγουδιστή Jimmy Barnes, πρώην Cold Chisel.  Ο λόγος ύπαρξής τους ήταν να ξαναηχογραφήσουν ορισμένα τραγούδια από τα πρώτα 2 άλμπουμ του Ozzy όπου συμμετείχαν οι Kerslake και Daisley και με προτροπή της manager και συζύγου τού Ozzy, Sharon επαναηχογαφήθηκαν χωρίς τα μέρη των 2 μουσικών που επανακυκλοφόρησαν με τους Mike Bordin ντραμς (Faith No More) και Robert Trujillo μπάσο (Metallica).


Οι κόκκινες λέξεις αποτελούν links και μπορείτε να τις πατήσετε.

Αυτή η …αντικατάσταση έγινε κατόπιν έντονης διαφωνίας των 2 μουσικών με τον Ozzy για τα δικαιώματα και ήταν πρωτοφανής στη παγκόσμια δισκογραφία, ενοχλώντας fans και μουσικούς δημοσιογράφους. Αλίμονο αν κάθε μουσικός που διαφωνεί, όταν φεύγει, τα μέρη του να …σβήνονται και να αντικαθιστώνται από άλλον! Έτσι στο πρόσωπο του καλού Jimmy Barnes, βρήκαν μια φωνή κοντά σε αυτή του Ozzy για να ερμηνεύσει τα “Over the Mountain”, “Crazy Train”, “I don’t know”, “Tonight”,  “Flying high again” και “Mr. Crowley” ο οποίος βέβαια προσπαθεί αλλά με κανένα τρόπο δεν φθάνει το μεγαλείο και τον αυθορμητισμό της πρώτης ηχογράφησης. Και βέβαια ποιος και γιατί να ενδιαφέρεται να ακούσει αυτά τα κλασικά κομμάτια από τον Jimmy Barnes! Το πρώτο άλμπουμ τους, εκτός των 6 προαναφερθέντων τραγουδιών, περιέχει και 5 δικά τους τραγούδια, με καλύτερο το «Every Moment A Lifetime”.
Σίγουρα θα μπορούσαν να μην μπουν σε αυτή την…εκδικητική διαδικασία και να προχωρήσουν στην κυκλοφορία ενός άλμπουμ με καινούργια τραγούδια, αφήνοντας την ιστορία να κρίνει την πράξη του Ozzy και της Sharon!

Το 2004 κυκλοφόρησαν το live, cd/dvd Living Loud Live ηχογραφημένο στο Σίνδευ της Αυστραλίας με την παραπάνω σύνθεση με τη χειρότερη live ηχογράφηση του Mr. Crowley που έχω ακούσει!
TRIVIA
O Don Airey που παίζει στους Living Loud παίζει και στο πρώτο προσωπικό άλμπουμ του Ozzy!
Διαβάστε εδώ τη σχέση του Jimmy Barnes με τους Van Halen.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
25/11/18

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου