ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ROCK ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO TOY MARK FARNER ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ!!!

Με την ευκαιρία της παρουσίασης του καινούργιου του video single, “Can’t Stop", η σημερινή ανάρτηση μας οδηγεί στον κιθαρίστα, τραγουδιστή και βασικό συνθέτη των Grand Funk, Mark Farner του οποίου η καταγωγή είναι ινδιάνος Cherokee! Πριν δείτε το video διαβάστε τις παρακάτω γραμμές για να ξέρετε με ποιόν έχετε να κάνετε! Ο Farner ξεκίνησε την καριέρα του το 1965 από τους Terry Knight and the Pack, για να ακολουθήσουν οι Bossmen (1966), The Pack (aka The Fabulous Pack) (1967–1968) για να φτάσουμε στο 1968 και μαζί με τους Don Brewer (ντραμς/τραγούδι) και Mel Schaner (μπάσο) να σχηματίσει τους Grand Funk Railroad. Αργότερα, το 1973, στο συγκρότημα προστέθηκε κι ο οργανίστας Craig Frost.
Με τους Grand Funk έγραψε ιστορία και ηχογράφησε 12 studio άλμπουμ και 3 live, ενώ η παρουσία του πάνω σε άλογο στο video του We’re American Band στοιχειώνει όλους εμάς τους άνω των 55-60, καθώς ήταν το σήμα της τηλεοπτικής εκπομπή του Γιάννη Πετρίδη στη δεκαετία του ’70 στην ΕΡΤ (σ.σ. δεν θυμάμαι τον τίτλο της εκπομπής).
Το 1976, όταν οι Grand Funk διαλύονται ή καλύτερα κάνουν ένα μεγάλο διάλειμμα, ο Mark Farner κυκλοφορεί το πρώτο προσωπικό άλμπουμ με τίτλο το όνομά του για να ακολουθήσει το No Frills (1978). Το 1981 ανασχηματίζει τους Grand Funk με τον ντράμερ Don Brewer και τον μπασίστα Dennis Bellinger για να ηχογραφήσουν τα μέτρια Grand Funk Lives και What’s the Funk. Και τα δύο εντελώς έξω από το ύφος του μεγάλου αμερικάνικου συγκροτήματος. Αρχές της δεκαετίας του ’80 στρέφεται στο χριστιανισμό και γνωρίζει μια μεγάλη επιτυχία με το κομμάτι "Isn't it Amazing".
Το 1990 ιδρύει τη δική του δισκογραφική εταιρεία, LisMark Records κι επανακυκλοφορεί τα προσωπικά του άλμπουμ. Το 1994 και 1995 ήταν μέλος της μεγάλης ομάδας των μουσικών που συνόδευαν τον Ringo Starr, τους Ringo Starr’s Allstars. 
Το 1996 τα τρία αρχικά μέλη των Grand Funk Railroad επανασυνδέθηκαν και έδωσαν 14 συναυλίες που συγκέντρωσαν περισσότερους από 250.000 θεατές! Το 1997 έπαιξαν τρεις συναυλίες στη Βοσνία με τη συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας, οι οποίες κυκλοφορήσαν σε διπλό cd. Ένα χρόνο αργότερα, έφυγε από τους Grand Funk για να συνεχίζει την προσωπική καριέρα του, οι οποίοι συνεχίζουν να πραγματοποιούν σποραδικές εμφανίσεις με τη σύμπραξη των Bruck Kulick κιθάρα, Max Carl (.38 Special) τραγούδι και Tim Cashion (Bob Seger, Robert Palmer) πλήκτρα.

Το 2001 κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία του με τίτλο From Grand Funk to Grace, ενώ το 2012 υπέστη ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο και περιόρισε τις εμφανίσεις τους Τελευταίο προσωπικό άλμπουμ του είναι το For the People (2006).
Στο video που ακολουθεί, δείτε ένα 70χρονο γεμάτο ζωντάνια και δύναμη. Μπορεί το «Can’t stop» να μην είναι η τραγουδάρα αλλά η αλητεία και η ενέργεια που βγάζει ο 70χρονος κάνει το κλασικό rock να μεταλαμπαδεύεται στους νεώτερους.
16/10/18


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. αμα αυτο το κομματι μεταλαμπαδευει το classic rock στους νεοτερους ,ζητω που καηκαμε ,δεν θα μεινει κανεις . Καλα κανει παντως ο ανθρωπος και ακομα ασχολειται ,εχει βρει το μυστικο της νεοτητας που δεν ειναι παντως η διασωση του πλανητη ουτε η παγκοσμια ειρηνη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή