Grand Funk - We're an american band

To "We're an American Band" είναι η μεγαλύτερη επιτυχία των Grand Funk. Το τραγούδι πήγε στο Νο1 του αμερικάνικου chart μικρών δίσκων τον Σεπτέμβριο του 1973 κι είναι σύνθεση του ντράμερ και τραγουδιστή του συγκροτήματος, Don Brewer!
Πίσω από τους στίχους, υπάρχει μια πολύ όμορφη ιστορία με τους Grand Funk να είναι  σε περιοδεία στην Αμερική με τους βρετανούς Small Faces. Βρισκόντουσαν στο Arkansas, όταν μετά την εμφάνισή τους, τα μέλη των δύο συγκροτημάτων πηγαίνουν σε ένα Bar και πίνουν τα πάντα! Κι εκεί ξεκινά μια συζήτηση για το ποιος (Αγγλία ή Αμερική) έχει τη μεγαλύτερη συνεισφορά στο rock. O Brewer σηκώθηκε κι άρχισε να λέει τα ονόματα των αμερικάνων rock’n’rollers, όπως Fats Domino, Elvis Presley, Jerry Lee Lewis φωνάζοντας ότι οι αμερικάνοι έχουν μεγαλύτερη συνεισφορά. Και μέσα σε έκλαμψη του μεθυσιού του φωνάζει , "We're an American band"! Το πρωί όταν συνήλθε και θυμήθηκε τι είχε πει, κράτησε τη φράση κι έγραψε τους στίχους και τη μουσική της μεγαλύτερης επιτυχία του συγκροτήματος. 




TRIVIA
• Η αμερικάνικη εκτύπωση του single ήταν σε χρώμα χρυσό και μάλιστα διαφανές.
• To "We're an American Band" ήταν το πρώτο Νο1 στους μικρούς δίσκους στην Αμερική για το συγκρότημα. Ακολούθησε η διασκευή του Locomotion (1974).
• To τραγούδι είναι κλασικό στην αμερικάνικη μουσική κι έχει διασκευαστεί πολλές φορές. Μερικές χαρακτηριστικές διασκευές του είναι αυτές των Poison, Autograph, Jackyl και Rob Zombie.
• Η"sweet sweet Connie" που αναφέρεται στους στίχους είναι η groupie της εποχής, Connie Hamzy!
• To τραγούδι και το video της εποχής ήταν το σήμα της εκπομπής τη δεκαετία του’70 στην εκπομπή του Γιάννη Πετρίδη στην ΕΤ1.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
10/9/17
H Connie Hamzy με τον Ringo Starr

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Η εκπομπή του Γιάννη Πετρίδη λεγόταν ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ και ήταν κάθε ΚυριΑκή στις 7 το απόγευμα στην τότε ΥΕΝΕΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή