ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΟΣ

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο ηθοποιός Νίκος Κούρος, που έγινε ευρέως γνωστός από τον ρόλο του φαρμακοποιού στη σειρά του  Γιάννη Δαλιαννίδη, Ρετιρέ..
Έγινε ιδιαίτερα αγαπητός μέσα από τη συμμετοχή του στο τηλεοπτικό σήριαλ του MEGA «Το ρετιρέ» του όπου υποδυόταν το φαρμακοποιό, αδελφό της Αμαλίας και μνηστήρα της Κατερίνας.Γεννημένος στη Χαλκίδα, ο Νίκος Κούρος σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πιάνο και τραγούδι στο «Ωδείο Αθηνών» και θέατρο στη δραματική σχολή του «Ελληνικού Ωδείου».
Η πρώτη του θεατρική εμφάνιση ήταν το 1957, με το θίασο Άννας Λώρη - Άλκη Παπά στο θέατρο «Διονύσια», Καλλιθέα), ενώ ήταν για αρκετά χρόνια μέλος του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν  και αργότερα μεταπήδησε σε άλλους θιάσους.
Εκτός από το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, εργάστηκε ως εκφωνητής θεατρικών και λογοτεχνικών εκπομπών και ως πολιτικός σχολιαστής στο Ελληνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας (1954-1957), ενώ ασχολήθηκε με τη σκηνοθεσία και τη λογοτεχνία. Ο Νίκος Κούρος είχε εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές με τελευταία το «Κέρχνος λόγος και λόγος λιγύς».
25/10/18
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου