ΠΩΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ Ο ΥΜΝΟΣ ΤΩΝ ALICE COOPER “SCHOOL’S OUT”

Έως το 1970 οι Alice Cooper είχαν κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ που δεν είχαν καμία επιτυχία. Με την κυκλοφορία του τρίτου άλμπουμ τους με τίτλο Love It to Death (1970, Νο 35 Αμερική) το συγκρότημα κάνει αισθητή την παρουσία του, μια παρουσία που γίνεται πολύ έντονη με την κυκλοφορία του επόμενου άλμπουμ τους, του Killer (1971, Νο 21 Αμερική). Έως τότε έχουν μόνο μια επιτυχία στους κατάλογους επιτυχιών των singles με το νεανικό ύμνο "I'm Eighteen" ( 1970, Νο 21 Αμερική). Είναι φανερό ότι το συγκρότημα «το έχει» (διάβασε εδώ την ιστορία με τον Alice Cooper και το κοτόπουλο) αλλά του λείπει μια μεγάλη επιτυχία που θα τους κάνει γνωστούς σε όλο τον κόσμο.
Κι αυτή η επιτυχία ήλθε τον Απρίλιο του 1972 με την κυκλοφορία του "School's Out" (Νο 7 Αμερική, Νο1 Μ.Βρετανία). Χρειάστηκε ο κιθαρίστας των Alice Cooper Band, Michael Bruce να κάτσει στο πιάνο και να πιάσει τη μελωδία με την οποία ξεκινάει το κομμάτι. Αμέσως τα υπόλοιπα μέλη, Dennis Dunnaway, Neal Smith και Glen Buxton «μπήκαν» στη σύνθεση  προσθέτοντας τη μελωδία που βασίζεται στο “Roadhouse Blues” των Doors. Αρχικός τίτλος του τραγουδιού ήταν “No more Pencils no more school’ με τον Alice Cooper να προσθέτει τους στίχους που έγιναν συνώνυμο του τέλους της σχολικής χρονιάς. Ο Michael Bruce όταν άκουσε το demo κατάλαβε ότι είχαν στα χέρια τους ένα μεγάλο hit κι έπρεπε να το χειριστούν ανάλογα για να κάνουν επιτυχία.
Σε μια συνέντευξη που έδωσε ο Alice Cooper σχετικά με την διαχρονική επιτυχία του τραγουδιού, του οποίου η διάρκεια είναι 3:29 είπε: Δύο είναι τα σημαντικά τρίλεπτα της ζωής μου: Τα Χριστούγεννα, που ανοίγω τα κουτιά με τα δώρα και τα τελευταία τρία λεπτά της τελευταίας ημέρας της σχολικής χρονιάς με την αδρεναλίνη να κορυφώνεται! Το School's Out" έχει όλη αυτή τη δύναμη των 3 λεπτών γι αυτό κι έγινε τόσο μεγάλη επιτυχία!»
 Η παραγωγή του έγινε από τον Bob Erzin στο Record Plant της Νέας Υόρκης. 
School's out for summer
School's out forever
School's been blown to pieces

No more pencils
No more books
No more teacher's dirty looks

Well we got no class
And we got no principles
And we got no innocence
We can't even think of a word that rhymes
TRIVIA
  • Σε πολλές συναυλίες του ο Alice Cooper ανεβάζει στη σκηνή θεατές για να τραγουδήσουν μαζί του.
  • Tο "School's Out" έχει ακουστεί στις ταινίες Scream, Dazed and Confuzed, Rock’n’Roll High School και I love you Beth Cooper.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ  
16/8/18
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου