STATUS QUO – MYSTERY SONG (1976) ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΡΝΗ!

To Blue for You (1976, No 1Μ.Βρετανία) είναι ένα από τα πιο πετυχημένα άλμπουμ των Status Quo. Εκτός του "Mystery Song" που θα παρουσιάσουμε σήμερα, έβγαλε άλλες δύο επιτυχίες , τα “Rain” και "Is There a Better Way".
To "Mystery Song" βασίζεται στη συνθετική λογική των "Is There a Better Way"και "Whatever You Want", με κιθαριστική χαμηλή εισαγωγή που στην εξέλιξη εκτινάσσεται! Το κομμάτι ξεκινά με μια νωχελική εισαγωγή πουν δεν ξέρεις που θα καταλήξει, όταν σε μια στιγμή η κιθάρα του Rick Parfitt που είναι ο συνθέτης, πιάνει το ρυθμό με την ένταση να αυξάνει. Και το τραγούδι ξεκινά! Στιχουργός του κομματιού είναι ο Robert Young. Ο τίτλος δεν έχει να κάνει με τους στίχους αλλά οι Parfitt και Young δεν ήξεραν τι τίτλο να βάλουν και επέλεξαν το "Mystery Song" . Οι στίχοι μιλούν για τη σχέση ενός νεαρού με μια πόρνη
The boys know what you're giving/
You give the boys such a lot of fun /
S.T's showing, you really got me going
Maybe you can give me a price
όπου S.T. σημαίνει stocking tops (γυναικείες κάλτσες με ζαρτιέρες).
Οι Rossi και Parfitt που είναι οι βασικοί συνθέτες των περισσοτέρων κομματιών των Status Quo και κιθαρίστες του συγκροτήματος βρισκόντουσαν στο studio τελειώνοντας τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ Blue For You, όταν ο Parfitt έπιασε το ρυθμό στην κιθάρα. Την επομένη το πρωί είχε έτοιμο το τραγούδι με τον Young να βάζει τους στίχους. Αν και το τραγούδι έγινε επιτυχία στην Μ.Βρετανία (1976, Νο11) οι Status Quo δεν το έπαιζαν στα live τους παρά μόνο στην αποχαιρετιστήρια περιοδεία του 1984!
TRIVIA
  • Το όνομα του Robert Young εμφανίζεται σε αρκετά τραγούδια των Status Quo. Αν και δεν υπήρξε μέλος τους, χαρακτηρίζεται σαν το πέμπτο μέλος τους αλλά έγραψε στίχους  σε επιτυχίες τους όπως "Caroline", "Paper Plane", “Down Down” και “Mystery Song”. O Young ξεκίνησε την καριέρα του σαν crew σε συγκροτήματα όπως Amen Corner, Nice και Herd (Peter Frampton).
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου