POISON – “EVERY ROSE HAS ITS THORN” Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΕΡΩΤΙΚΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ

Όταν οι Poison κυκλοφορούσαν το πρώτο άλμπουμ τους με τίτλο Look What the Cat Dragged In (1986)μπορεί να πούλαγαν περισσότερα από 3.000.000 αντίτυπα, να έβγαζαν  πολλές επιτυχίες και να δημιουργούσαν μια καινούργια glam σχολή αλλά δεν κέρδισαν κανένα κριτικό. Καλά, εφήμερα hits, αλλά έως εκεί.
Όλα αυτά ώσπου κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους Open Up and Say... Ahh! (1988) που βάδιζε στα ίχνη του πρώτου άλμπουμ αλλά είχε μια κομματάρα, το “Every Rose has its thorn», το μοναδικό τραγούδι τους που πήγε Νο1 στο αμερικάνικο chart και Νο13 στην Μ.Βρετανία. Καμία σχέση με την glam ταυτότητα, το «Every Rose Has Its Thorn" είχε πολύ αίσθημα, μελαγχολία και country μελωδία. Ότι ξεχωριστό κι ώριμο είχαν κάνει έως εκείνη τη στιγμή.
Σαν συνθέτες εμφανίζονται και τα 4 μέλη του συγκροτήματος (Bret Michaels, C.C.Deville, Bobby Dall και Rikki Rockett) αλλά η ιστορία των στίχων βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία που συνέβη στον Bret Michaels όταν κατά τη διάρκεια περιοδείας του συγκροτήματος είχε πάει σε ένα πλυντήριο ρούχων στο Dallasγια να καθαρίσει τα ρούχα του. Περιμένοντας να του τα παραδώσουν κάλεσε στο τηλέφωνο την κοπέλα του. Μιλώντας μαζί της, άκουσε από το τηλέφωνο έναν ανδρικό ψίθυρο και κατάλαβε ότι δεν ήταν μόνη της. Όταν στενοχωρημένος έκλεισε το τηλέφωνο είπε στη γυναίκα που του έδωσε τα ρούχα του «Κάθε ρόδο έχει ένα αγκάθι». 
Στο τραγούδι, ο ανδρικός ψίθυρος ακούγεται καθαρά στην αρχή του.  
Το video είναι του σκηνοθέτη Mart Callner και ήταν ένα από τα πολυπαιγμένα τη χρυσή εποχή του MTV.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
27/7/18
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου